發表主題 回覆文章
lucytam
XXX.XXX.85.53

發表發表於: Thu Jan 30, 2014 12:25 pm

廣告贊助 [隱藏]
係我身邊已經有唔少勁祟尚韓系嘅女仔,的確係同可愛有關嘅,
我地睇韓國嘅女星出現係螢幕前面肌膚睇起黎通透亮白,
可愛得黎睇唔出幾多歲,,對於平時化開妝嘅我,
緊係好想知道點樣化到咁自然啦,
不過唔講唔得係化妝技巧上有唔少地方值得去學,
於是就問朋友,上網搵總知不顧一切嘅我都要知道點樣化,哈哈!!

就比我搵到一間教韓妝嘅學校,睇埋佢地d網評都幾好

因為佢地d導師全部係韓國出名嘅化妝學院畢業架,

睇佢地d 作品相,真係化到我想要嘅妝,

不過唔知咩價錢,原來佢地有團購好平,一個人98,二個人198,

有3個鐘,仲送埋化妝掃同改錯筆,

咁緊係去啦,上到去真係好專業,小班教學,

然後再搵一個學生出黎做示範,化半邊咁比我地睇,

首先會講下韓妝係比較水潤嘅感覺,

睇佢化半邊底妝已經好明顯無暇喇,

之後仲教埋用眼影化到唔洗再畫粗眼線,

同假眼睫毛都好可愛同自然,

我最想知道韓妝個咀點化到好似流口水咁,

導師會比時間你自己化,係旁邊教你有咩化錯,執一執返咁~

上完之後,我返去自己化,終於化到韓國妝喇~好野我告別粉底樣喇~ Wink
回頂端
BaByREACHL
XXX.XXX.50.219

發表發表於: Thu Jan 30, 2014 1:26 pm

又幾平下喎,就咁就學到咁多野! Laughing
回頂端
crystalliu78

發表發表於: Thu Jan 30, 2014 1:53 pm

韓國D美容實力,真系唔系一般既犀利啊~`
回頂端
raymond_sum

發表發表於: Thu Jan 30, 2014 4:58 pm

要搵到呢D好野都唔容易,你既運氣真好 Wink
回頂端
low_leo

發表發表於: Thu Jan 30, 2014 5:19 pm

都系一個人一舊水左右。。可以唸下啦!
回頂端
sunnywong507

發表發表於: Tue Feb 04, 2014 2:43 pm

假眼睫毛做得好,其實好關鍵,因為人第一眼就系睇人地既眼呀嘛! Shocked
回頂端
alex_goo

發表發表於: Tue Feb 04, 2014 5:22 pm

咁樣3,4個人,都有冇得一樣平D架?
回頂端
lindachow22

發表發表於: Wed Feb 05, 2014 11:45 am

買一樽化妝品既價都唔駛,就可以學化妝.真系要試下啦!
回頂端
Frankie_W
XXX.XXX.117.254

發表發表於: Wed Feb 05, 2014 3:29 pm

自自然然既裝.,通常都最好睇
回頂端
c_joyce769
XXX.XXX.23.154

發表發表於: Thu Feb 06, 2014 11:12 am

韓妝其實應該都有分好多種吧!?
回頂端