發表主題 回覆文章
jeannette0520
XXX.XXX.92.166

發表發表於: Thu May 31, 2012 2:00 pm

廣告贊助 [隱藏]
雖然個婚禮係我姐姐既,但我同佢一齊搞婚禮,成個婚禮俾依間不負責任既攝影公司留下極唔美好回憶!

話說姐姐距離婚禮只有半年時間,我地係婚展睇下有無適合既攝公司,我地睇到依間野都唔錯,決定睇下,當時女sales tracy 俾左d video同相俾我地睇,我地都覺得唔錯,光暗,水平都做得幾好,tracy話即時join可以送即日剪接同拉線入新娘房睇直播,我地覺得價錢可接受同依間都唔錯就join左。

婚禮前一日都主動提攝影師準時八點到,但到當日,八點半都未見攝影師黎,我地足足打左半個鐘電話俾攝影師先有人聽,結果佢地九點十五分先到 (比新郎早左十五分鐘),好啦,攝影師係到影緊姐姐set頭個時,姐姐問係咪有得拉線睇玩新郎,點知攝影師話我地無提佢,所以無帶,我姐姐都算,唔出聲廢事你玩野,一直影影影,回男家食埋飯,要即走話剪片,ok, 俾你走。佢地話四點前會到會場再影。

我地四點準時到會場,一直等到四點半,已經有來賓到場,我地即刻call攝影師,又係無人聽,足足打左十五分鐘,攝影師終於聽電話,話搭緊車過黎,結果五點先到。
咁期間一直好順利直到當日完成婚禮!當時我地好期待可以有好靚相!

一直等左兩個月,無人通知我地攞相,打去問佢話我地點解仲唔去攞相,都無人通知我地!都算!拎到返黎,淨係睇左早左朝頭早,得個五百張相,只係有百幾張可以要!光暗,水平乜都無執,有d相仲要打斜影!睇到火都黎。。跟住睇 video, 可以剪到玩緊依個game, 無啦啦跳去第二個game,
其中有個game係要新郎跳舞,我真唔知點解不停到由頭掃落腳,由腳掃返上黎囉!仲要好多時都影住兄弟同新郎晚下體!非常嘔心!

事後我同攝影師講點解d相會咁,完全同係婚展睇個d差天共地,而且video又cut到一節節,點知佢地回覆因為婚展個d相只係sample, 同埋唔會幫你cut video, 咁你咁講即係擺婚展用人地d相黎呃人啦!

我講出黎係唔希望再有JM俾依d無良奸商呃! 請各位JM小心!
回頂端
W YU
XXX.XXX.115.228

發表發表於: Sat Jun 23, 2012 2:29 pm

jeannette0520 寫到:
雖然個婚禮係我姐姐既,但我同佢一齊搞婚禮,成個婚禮俾依間不負責任既攝影公司留下極唔美好回憶!

話說姐姐距離婚禮只有半年時間,我地係婚展睇下有無適合既攝公司,我地睇到依間野都唔錯,決定睇下,當時女sales tracy 俾左d video同相俾我地睇,我地都覺得唔錯,光暗,水平都做得幾好,tracy話即時join可以送即日剪接同拉線入新娘房睇直播,我地覺得價錢可接受同依間都唔錯就join左。

婚禮前一日都主動提攝影師準時八點到,但到當日,八點半都未見攝影師黎,我地足足打左半個鐘電話俾攝影師先有人聽,結果佢地九點十五分先到 (比新郎早左十五分鐘),好啦,攝影師係到影緊姐姐set頭個時,姐姐問係咪有得拉線睇玩新郎,點知攝影師話我地無提佢,所以無帶,我姐姐都算,唔出聲廢事你玩野,一直影影影,回男家食埋飯,要即走話剪片,ok, 俾你走。佢地話四點前會到會場再影。

我地四點準時到會場,一直等到四點半,已經有來賓到場,我地即刻call攝影師,又係無人聽,足足打左十五分鐘,攝影師終於聽電話,話搭緊車過黎,結果五點先到。
咁期間一直好順利直到當日完成婚禮!當時我地好期待可以有好靚相!

一直等左兩個月,無人通知我地攞相,打去問佢話我地點解仲唔去攞相,都無人通知我地!都算!拎到返黎,淨係睇左早左朝頭早,得個五百張相,只係有百幾張可以要!光暗,水平乜都無執,有d相仲要打斜影!睇到火都黎。。跟住睇 video, 可以剪到玩緊依個game, 無啦啦跳去第二個game,
其中有個game係要新郎跳舞,我真唔知點解不停到由頭掃落腳,由腳掃返上黎囉!仲要好多時都影住兄弟同新郎晚下體!非常嘔心!

事後我同攝影師講點解d相會咁,完全同係婚展睇個d差天共地,而且video又cut到一節節,點知佢地回覆因為婚展個d相只係sample, 同埋唔會幫你cut video, 咁你咁講即係擺婚展用人地d相黎呃人啦!

我講出黎係唔希望再有JM俾依d無良奸商呃! 請各位JM小心!

Would u pls pm the info (includes the price and contact) to me??
rrtyu8@hotmail.com
thank you!!
回頂端
JoyceJ
XXX.XXX.180.181

發表發表於: Sun Nov 18, 2012 1:04 am

can you PM me? thx
回頂端
pstw
XXX.XXX.106.88

發表發表於: Sat Dec 08, 2012 1:15 am

可以講邊間公司嗎?
回頂端
Miss o.e
XXX.XXX.169.186

發表發表於: Sun Dec 09, 2012 5:10 pm

jeannette0520 寫到:

Can you PM me? thx
回頂端
~nono~
XXX.XXX.129.8

發表發表於: Sat Dec 22, 2012 9:43 am

pm me... thanks!
回頂端
Junius Leung
XXX.XXX.62.86

發表發表於: Tue Jan 08, 2013 12:08 am

Pm please
回頂端
Junius Leung
XXX.XXX.62.86

發表發表於: Tue Jan 08, 2013 12:08 am

Pm please
回頂端
Cpong
XXX.XXX.242.147

發表發表於: Wed Jan 16, 2013 12:05 pm

please PM me which company, thanks
回頂端
ToMmYmAK
XXX.XXX.94.154

發表發表於: Fri Jan 25, 2013 11:26 am

please PM me which company, thanks Very Happy
回頂端