發表主題 回覆文章
Ada & Sam
XXX.XXX.220.85

發表發表於: Tue Nov 29, 2011 9:44 pm

廣告贊助 [隱藏]
好彩我姪女因事要遲d番香港,
跟住又打左比Hero,
佢真係好好,
因我本身都JOIN左Ocean,
所以幫姪女hold到expo價.
而家約左下星期試衫.
希望一切順利!

今次唔單止要係一個月影pre-wedding,
還要擺酒, 試衫, 試妝,
我替姪女...........擔心 Embarassed
回頂端
K&A pigpig
XXX.XXX.137.110

發表發表於: Wed Nov 30, 2011 6:54 pm

可唔可以pm package d 資料同有咩offer俾我地呀?

感謝

Ada & Sam 寫到:
好彩我姪女因事要遲d番香港,
跟住又打左比Hero,
佢真係好好,
因我本身都JOIN左Ocean,
所以幫姪女hold到expo價.
而家約左下星期試衫.
希望一切順利!

今次唔單止要係一個月影pre-wedding,
還要擺酒, 試衫, 試妝,
我替姪女...........擔心 Embarassed
回頂端
樹梨
XXX.XXX.141.57

發表發表於: Wed Nov 30, 2011 11:36 pm

係唔係而家所有舊post都冇得回???
講番先...
我結左婚la...
當日搵左hero做當日攝影, 晨早樓樓5點幾再開始工作, 真的辛苦晒...>.<
hero同傳聞一樣, 好得呀, 成個鐵人咁...
斟茶時又識得講好意頭說話, 我d親戚個個都話好岩聽@@
由朝早5點直到晚上散席, 真的只見hero休息左一回兒....
鐵人真的非hero莫屬呀...

家姐13年結婚, 都想搵hero@@
不過佢話等影埋pre-wedding先再決定, 因為佢都係join 海洋的....

化妝..我都係經海洋搵的...叫yanki...辛苦晒當日又晨咁早開工...
仲要個時佢病病地..都好比心機幫我化...
個日個個都讚我靚 Embarassed Embarassed
thx@@
回頂端
happy新娘
XXX.XXX.185.88

發表發表於: Mon Dec 05, 2011 6:47 pm

樹梨 寫到:
講番先...
我結左婚la...
當日搵左hero做當日攝影, 晨早樓樓5點幾再開始工作, 真的辛苦晒...>.<
由朝早5點直到晚上散席, 真的只見hero休息左一回兒....

不過佢話等影埋pre-wedding先再決定, 因為佢都係join 海洋的....

化妝..我都係經海洋搵的...叫yanki...辛苦晒當日又晨咁早開工...
個日個個都讚我靚 Embarassed Embarassed
thx@@

樹梨, 恭喜晒!
係lor ! 無晒d舊對話, 問左啦! 原來多年前開既留言辦, 多年後就唔可以留言, 但可以睇lor. 所以想睇返舊的留言對話, 就要花d心機慢慢搵lor!

聽到你讚口不絕, 都替你開心, 結婚o個日真係好重要, Wwa....wa...我無睇錯麻....晨早5點幾開工, 咁早真係辛苦wor! 咁你咪要再早化妝?

講多少細節呀? Hero除左講吓意頭說話, 有無做埋wedding planner呀? 有無時間係出面影相呀? 你地男女家遠唔遠, 我正考慮緊接新娘問題, 可能book酒店方便d. Rolling Eyes

除左攝影,化妝, 你仲有無join佢地租衫呀?

你家姐2013年, 係咪旺日先, 計我話你地都有心水, 早d搵左Hero先啦! 佢真係好Full架!
回頂端
小麻衣
XXX.XXX.165.138

發表發表於: Fri Dec 09, 2011 12:54 pm

happy新娘

多謝你的資料, 我收到了~

不過點解無端端無左"海洋"TOPIC?? 明明之前睇緊o麻, 入面留言仲有好多頁豐富資料, 而家都搵唔反喇! Embarassed

講反先, 我地唔想咁煩, 搵黎搵去, 想一間搞掂晒, 但係可唔可以join左一個package先, 其他唔join住, 咁樣可唔可以hold到價? 一吓子join晒好似有d驚.....有無人試過呀 Confused
回頂端
樹梨
XXX.XXX.141.57

發表發表於: Fri Dec 09, 2011 9:50 pm

happy新娘 寫到:

樹梨, 恭喜晒!
係lor ! 無晒d舊對話, 問左啦! 原來多年前開既留言辦, 多年後就唔可以留言, 但可以睇lor. 所以想睇返舊的留言對話, 就要花d心機慢慢搵lor!

聽到你讚口不絕, 都替你開心, 結婚o個日真係好重要, Wwa....wa...我無睇錯麻....晨早5點幾開工, 咁早真係辛苦wor! 咁你咪要再早化妝?

講多少細節呀? Hero除左講吓意頭說話, 有無做埋wedding planner呀? 有無時間係出面影相呀? 你地男女家遠唔遠, 我正考慮緊接新娘問題, 可能book酒店方便d. Rolling Eyes

你家姐2013年, 係咪旺日先, 計我話你地都有心水, 早d搵左Hero先啦! 佢真係好Full架!

你冇睇錯....hero佢地仲要由4點開始計...ot左成3個幾鐘...hahaha...
冇計..住得遠ma...
我個晚都訓唔到, 成晚冇訓到...
wedding planner...都算有做到...但只可以大約咁邊段時間做d咩..點做先善用到時間咁囉...
我地係註冊前有時間..同班兄弟姐妹去左天星到影左陣相咁囉...
意頭說話當然有講la...笑死我班兄弟@@
親戚有d好buy..hahaha...
我地男女家都算近..只係行路咋ma..20min都唔洗..@@
我有join到租衫...不過可能太多人影pre-wedding, 真的唔可以太大希望...
不過可能旺季..要3個星期後先有相睇囉..我仲等緊相呀T_T
回頂端
happy新娘
XXX.XXX.185.41

發表發表於: Sat Dec 10, 2011 11:04 am

樹梨 寫到:
happy新娘 寫到:

樹梨, 恭喜晒!

你冇睇錯....hero佢地仲要由4點開始計...ot左成3個幾鐘...hahaha...
冇計..住得遠ma...
我個晚都訓唔到, 成晚冇訓到...
wedding planner...都算有做到...但只可以大約咁邊段時間做d咩..點做先善用到時間咁囉...
我地係註冊前有時間..同班兄弟姐妹去左天星到影左陣相咁囉...
意頭說話當然有講la...笑死我班兄弟@@
親戚有d好buy..hahaha...
我地男女家都算近..只係行路咋ma..20min都唔洗..@@
我有join到租衫...不過可能太多人影pre-wedding, 真的唔可以太大希望...
不過可能旺季..要3個星期後先有相睇囉..我仲等緊相呀T_T

哇! 由4點幾開始影, 真係唔簡單!

咁都明白既~ 攝影師又要影相, 又要搞氣氛, 仲做埋wedding planner Count時間, 其實唔容易架! 特別係呢d咁大日子, 吉時就係最緊要, 能夠掌握到玩遊戲時間, 斟茶時間, 又可以準時到男家, 仲可以出去外面影吓相, 真係好厲害....
其實每逢年尾都係結婚旺季, 周圍都好多人租衫試衫, 有時同一日結婚都有幾pair, 所以會多人撞埋同日試衫, 一定會有混亂情況, 總之結婚當日搞得掂就ok啦! 相反間公司無人租衫, 就仲驚啦!

期待你的靚靚相~
回頂端
珠珠2009
XXX.XXX.64.72

發表發表於: Wed Dec 14, 2011 5:41 pm

樹梨 寫到:
講番先...
我結左婚la...

thx@@

Sure la! Hero 認真厲害. 上星期去飲, 又遇到佢, 今次係我同事結婚, 之前都知同事pre-wedding搵佢影ga, 無諗到連big date都比佢搵到Hero. 成班同事都讚Hero好nice, 禮堂相又幫手排埋位, 又不時捉住新娘影相, 左穿右插咁影相...., 非常落力, 班同事&新人親戚係咁追住Hero攞卡片, 搞到佢d卡片都派晒, 真搞鬼~

我同事仲約左我星期六去婚紗展睇吓, 佢都想搵Hero, 不過唔知佢有無期lor Rolling Eyes Rolling Eyes
回頂端
寶bb
XXX.XXX.165.227

發表發表於: Fri Dec 16, 2011 10:44 am

珠珠2009 寫到:
樹梨 寫到:
講番先...
我結左婚la...

thx@@

Sure la! Hero 認真厲害. 上星期去飲, 又遇到佢, 今次係我同事結婚, 之前都知同事pre-wedding搵佢影ga, 無諗到連big date都比佢搵到Hero. 成班同事都讚Hero好nice, 禮堂相又幫手排埋位, 又不時捉住新娘影相, 左穿右插咁影相...., 非常落力, 班同事&新人親戚係咁追住Hero攞卡片, 搞到佢d卡片都派晒, 真搞鬼~

我同事仲約左我星期六去婚紗展睇吓, 佢都想搵Hero, 不過唔知佢有無期lor Rolling Eyes Rolling Eyes

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=109023&...

係咯! 原來好多人都係搵Ocean影相架! 剩係11月我出席左5個飲宴, 已經有3對新人搵佢地喇. 我都好留意呀~~留意住佢地師傅得唔得, 哇........3對新人都係唔同攝影師影架! 雖然未睇到相, 不過見到d攝影師都好落力囉. 都無咁擔心,

睇到條esd link. 都知Hero 好 full喇! 我就係book唔到佢, 由佢地編排既攝影師, 初初都有擔心架~ 所以會盡量留意身邊有無人用佢地, 好彩11月係婚宴見到佢地其他攝影師表現, 放心好多呢 Wink
回頂端
cammy.chu
XXX.XXX.67.14

發表發表於: Sat Dec 17, 2011 1:54 pm

佢地都有好多攝影師可以選擇, 我大部份朋友結婚都係無指定攝影師, 都OK架! 可能佢地有特定模式掛, 攝影師都會充當大妗姐攪氣氛, 亦會去出面影吓相.

反而我覺得同攝影師溝通最緊要, 如果有咩特別想focus想影, 可以同攝影師預先溝通, 自然效果都好D Wink
回頂端