發表主題 回覆文章
guest
XXX.XXX.0.0

發表發表於: Wed Nov 12, 2003 1:38 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
wa,
我未來奶奶早個禮拜日去飲,但佢話呢間酒樓好麻麻呀…>.<
可能我奶奶好怕嘈啦,佢話全場d音響好差,嘈到頭都痛埋,飲完幾乎要嘔﹗建議您到時一去到酒樓真係試下d音響先﹗寧願全場細聲d都唔好嘈到人0地煩哂﹗
侍應都有d係散工Feel,Image唔係咁好,但0野食ok﹗
您會擺幾多圍呀?上次佢飲0個對新人唔係包場(好似十幾圍),變0左出面有晚市,去Toilet要出去去,幾唔方便﹗
因為我未來奶奶好擔心我0地0既婚宴都有呢d問題,所以佢近來去飲都會好留意呢d 0野,盡量避免我0地婚宴0個晚有d咁0既情況﹗其實佢同我咁講0既時候我都好奇怪,因為0個度話哂都係新0既,冇理由咁,我都唔係好信架,但佢就真係好激動下囉﹗
您不如問下酒樓0個邊佢\0地幾時有婚宴,您去睇下實際情況啦,有乜問題就叫經理幫您跟﹗咁會好d﹗
Good Luck to you!
=^.^=
回頂端
guest
XXX.XXX.0.0

發表發表於: Wed Nov 12, 2003 3:59 pm

Hi, Meo Meo
好多謝你的提醒,我現在有D擔心,因為我去過幾次食晚飯,D Waiter次次都唔同,真的很擔心當晚服務和音響,其實係咪音樂大過頭定有什音呀?
回頂端
guest
XXX.XXX.0.0

發表發表於: Wed Nov 12, 2003 5:13 pm

wa,
應該係又大又(拆)0個隻啦﹗所以我諗細聲d就唔會(拆),您0係其他人擺酒0既時候睇下就最好,因為呢度只係部份0既問題,您去到睇可能會睇到第二d問題嘛﹗唔好咁擔心,總之係要快d搵到d要注意0既地方盡量避免發生0係自己0既婚宴裡面0者﹗
=^.^=
回頂端
guest
XXX.XXX.0.0

發表發表於: Thu Nov 27, 2003 1:58 am

我都考慮緊呢間喎,點算? 仲有無人去過呢間飲或擺酒呀?
回頂端
guest
XXX.XXX.0.0

發表發表於: Thu Nov 27, 2003 9:57 am

3月尾時我細佬都係在彩福擺酒, 十八圍, 用屏風間左個禮堂, 要去洗手間都要經過晒食晚飯D檯, 不過就夠光猛, 對金龍鳳都好新淨.
當晚o既service就真係麻麻喇, 可能要分&#39224;啦,唔夠人手, 無人斟汽水囉, 叫到出聲都係無人斟, 搞到我地主人家幾唔好意思呀!
至於食物, 果d熱葷一d都唔熱, 其他食物一般啦
最後,我細佬同佢地咬數, 因為當初係每圍加左佰二蚊去包酒水, 咁家陣酒水成日都唔斟, 後尾好似扣起八百蚊, tips都好似俾左好少咋, 好似一,二佰左右.
所以我自己今年擺酒都無揀呢間喇
回頂端
guest
XXX.XXX.0.0

發表發表於: Fri Jan 02, 2004 10:16 pm

我12月份在紅磡彩福擺完酒, 我對呢間酒樓既評語係"好唔掂呀, 千其唔好去個到擺酒"(普通食飯都可以)!!!
1. service 差, 一開席就趕收工, 上菜勁快!! D酒水要問先有, 唔問係唔會幫人客 ”添”架 !!
2. 檯 set 得好密, 仲有呀佢係用10人檯架, 坐12個人係好鬼迫架!!!
3. 唔夠人做野啦!!
4. 個場真係好靚, 但係D音響就好差啦(D聲好”折”)!!
5. D菜就......below average!!!
總言之就係”好失禮”啦, 因我好多朋友都有些不滿!!!
回頂端
guest
XXX.XXX.0.0

發表發表於: Fri Jan 30, 2004 4:35 pm

^^
回頂端
guest
XXX.XXX.0.0

發表發表於: Fri Jan 30, 2004 10:44 pm

不幸的新人,你事後有沒有跟酒樓經理反映服務不週?他們態度如何?我都book了這間酒家,所以都很擔心,之前因見廳大無柱且晚市吃飯的菜色都夠熱,才選這間的。
回頂端
guest
XXX.XXX.0.0

發表發表於: Tue Feb 03, 2004 1:31 pm

事後反映對我倆來說已經係無用啦,都於事無補, 我係唔會結多一次婚, 擺多一次酒架嗎!!! 我地同佢講D菜上得咁快, 佢就話差唔多架啦, 都未上齊甜品就播送客音樂, 我地有即刻去同佢講, 咁又如何呢?!!佢無出聲, 唔通叫佢停音樂呀, 個時只係10 點半左右炸, 就好似趕人走咁!!!
如果大家真係已 booked 左的話都唔緊要, 但個晚一定要新郎同3至4位兄弟留意, 一有唔滿意, D兄弟好即刻同新郎講, 叫新郎同部長講, 因為一對新人個晚真係照顧唔到咁多野架, 同D部長及Waiter 未必聽兄弟講架!!!
回頂端
guest
XXX.XXX.0.0

發表發表於: Mon Feb 16, 2004 11:19 am

我尋晚去過彩福飲,我覺得D service ok!起初係上菜快D&急D,即刻反影俾主任聽,佢地就可以上番慢D。另外佢地D人手ok wo!六圍都有5-6waiters.基本上酒水可以添加足夠。
D菜味道賣相不錯,條魚幾滑,不過翅就好差,無物魚翅,好水下!
尋晚無播歌,不知音響點。
回頂端