發表主題 回覆文章
Bobo Tam
XXX.XXX.176.10

發表發表於: Wed Aug 01, 2012 4:14 pm

廣告贊助 [隱藏]

大喜日:2013年3月30日 (星期六)

舊曆 : 二月十九

婚宴場地(圍數): 利寶閣酒家 (銅鑼灣店)15-18圍

註冊形式:酒樓證婚 ( 暫定 )

場地佈置 :酒樓已包

Pre-Wedding : 現代經典 Modern Classic

婚紗, 裙褂, 晚裝 及 配飾 : Charming Image

禮服 及 禮服配飾 : Charming Image

媽媽晚裝 : Charming Image

化妝師+髮型師 : Charming Image

婚禮當日攝影及攝錄 : Charming Image

婚戒 :未定

花球 :未定

西餅餅咭:( 美心 ) 150張

唐餅餅咭 : ( 奇華 ) 32張

婚禮用車 :未定
回頂端
BuDdY1
XXX.XXX.143.91

發表發表於: Mon Aug 13, 2012 12:33 pm

我哋將於2013年3月13日喺關島旅行結婚(包括影婚紗相、行禮及蜜月旅行)
之後我哋於2013年3月23日喺九龍富豪酒店邀請親友食飯!
所有日子已經confirmed and paid deposit already. 7 more months to go, really feel excited and looking forward our weeding ^^
回頂端
rila kuma
XXX.XXX.18.5

發表發表於: Mon Aug 27, 2012 4:25 pm

My bid day is on 23 March 2013, book左場地,其餘好多野未做 >_<
回頂端
金珠
XXX.XXX.64.2

發表發表於: Tue Aug 28, 2012 11:50 pm

rila kuma 寫到:
My bid day is on 23 March 2013, book左場地,其餘好多野未做 >_<

哇! 你要快手wor Rolling Eyes
3月好快到架!
我都睇緊...呢間係好多fd用過,
pm資料你睇吓!
回頂端
金珠
XXX.XXX.64.2

發表發表於: Wed Aug 29, 2012 12:10 am

車妹 寫到:
Big Day:2013年3月30日 (六)
晚宴場地:旺角雅蘭中心4樓迎喜大酒樓
註冊形式:2012年5月已經註冊了=3=...
Pre-wedding:
1)蒙羅麗莎(酒樓券, 未影, 問左, 但咩都唔包, 只係比返12張底..)
2)朋友既婚禮統籌公司半價送一套影相, 返大陸影~
3)化妝搵返註冊日個位姐姐, 阿媽話佢化得好~
4) 當晚既婚紗, 晚裝未試, 裙掛就租左冠南華~

厲害呀~ 搞左咁多野!
不過pre-wedding, 只係得12張底, 真係好少wor!!
回頂端
Sophiacheung
XXX.XXX.12.83

發表發表於: Wed Aug 29, 2012 10:09 pm

catsweet18 寫到:
Sophiacheung 寫到:
大家好~

我的Big day:2013年3月23日 (Sat)
場地:薈軒
證婚場地:未定,因為好多都full曬,諗緊book唔book個新場林肯道2號
Pre-wedding:hk(已影,brian yeung,k.c. Portrait & production上海(6月影),蒙娜麗莎 (酒樓送,未知影唔影)
當日攝錄:未定
新娘化妝:moe & Carrie
婚紗晩裝 :未定
裙褂&馬褂:鴻運繡莊
西裝:應該會訂做
婚戒 :A diamond (訂造專門店,係百利商場)
西餅咭:美心200張
嫁女餅:奇華(未買)
回禮禮物 :未定
花球:未定,不過上網見到間d花都幾靚同抵,唔知可唔可靠
花車:倫敦的士,未搵

都好似重有好多野未firm,最煩惱係個證婚場地...

蒙娜麗莎.........唔駛比錢就影lor! 比錢就唔影都得啦! 都係一般咋~

但係過左期lu
回頂端
Chingching13413
XXX.XXX.22.150

發表發表於: Thu Aug 30, 2012 1:35 am

大家好!
新黎報到!
暫時婚禮籌備進度:

Big Day:2013年4月
婚宴場地(圍數):尖東御苑皇宴(26圍)
註冊形式:教堂證婚
MUA : Sandy Wong
pre-wedding: 已影, 台灣浪漫一生
印帖: 咭片皇
婚禮服裝 :未定
婚戒: Mabelle
場地佈置 :酒樓本身佈置已經ok
餅咭:西餅東海堂, 唐餅未定
婚禮用車 :用朋友車
回禮禮物 :朱古力小玫瑰花
回頂端
Ve & Ke
XXX.XXX.61.162

發表發表於: Thu Sep 06, 2012 12:31 pm

Laughing 我同你同一日呢~HAHA~原先都諗住BOOK呢間酒樓~
但上年10月去到吳師傅就話有人已BOOK了~

willdebby 寫到:
嘩....原來我都好耐冇UPDATE啦~~~UPDATE下先~

Big Day:2013年3月24日 (日)
晚宴場地:紅磡煌府 (海景廳)
註冊形式:教堂(信義會)
1)希臘女神 (酒樓送COUPON)已經影咗~
2)法國婚紗(室內) 5月影咗,揀埋相..11月有相簿拎
3)my dream wedding(室外) 7月底影

當日攝錄:已BOOK Diva 2P1V
MUA:Fiona Fi 嘅Rose
婚禮服裝 :童話@ 5套
婚戒 :應該會係PN
花球 :訂朋友整
餅咭:西餅 - 美心120張(已買), 唐餅 - 未買 (預算買10張, 等有8折就會買)
婚禮用車 :會問朋友借, 未問
回禮禮物 :有左大約IDEA
Laughing Laughing
回頂端
Ve & Ke
XXX.XXX.61.162

發表發表於: Thu Sep 06, 2012 4:35 pm

willdebby 寫到:
嘩....原來我都好耐冇UPDATE啦~~~UPDATE下先~

Big Day:2013年3月24日 (日)
晚宴場地:紅磡煌府 (海景廳)
註冊形式:教堂(信義會)
1)希臘女神 (酒樓送COUPON)已經影咗~
2)法國婚紗(室內) 5月影咗,揀埋相..11月有相簿拎
3)my dream wedding(室外) 7月底影

當日攝錄:已BOOK Diva 2P1V
MUA:Fiona Fi 嘅Rose
婚禮服裝 :童話@ 5套
婚戒 :應該會係PN
花球 :訂朋友整
餅咭:西餅 - 美心120張(已買), 唐餅 - 未買 (預算買10張, 等有8折就會買)
婚禮用車 :會問朋友借, 未問
回禮禮物 :有左大約IDEA
Laughing Laughing
回頂端