發表主題 回覆文章
christy kaying
XXX.XXX.240.141

發表發表於: Mon Aug 15, 2011 12:16 am

廣告贊助 [隱藏]
San_L 寫到:
christy kaying 寫到:
hihi~我ge Big Day 係3月9日(星期六)呀~
暫時只係book左酒席:旺角譽宴同pre wedding:浪漫一生
下一步諗住搵場地證婚,但未有心水呀.....煩惱中

咁你BOOK左幾多圍呀??證婚... 你會唔會搵律師喺酒樓證婚,定係想另外搵個地方?? OUTDOOR 定係INDOOR??

如果另外搵地方,酒店就有好多選擇~~ 皇家太平洋有個薰衣草證婚,都幾靚~~ Very Happy

我暫時book左22圍呀,因為咁樣就包場ma~ 但就唔會係酒樓證婚喇,因為有d朋友只係請觀禮,想另外搵個地方,不過又好似冇咩選擇....因為我想揾一條龍服務o個d呀,廢事煩埋場地佈置同搵律師ma....
我12月尾就影pre wedding 喇,真係好興奮呀! Very Happy
回頂端
cloudy_rainbow
XXX.XXX.206.86

發表發表於: Mon Aug 15, 2011 1:45 pm

3月o甘快full? Shocked
我地只係諗o左3月16 or 23日, 其他好多o野都未plan... Confused
想請問8-10圍有冇好介紹?
我地唔係住HK, 有好多o野都好唔好方便, 好難plan... Crying or Very sad

P.S. 我地都係"浪漫一生", 有frd介紹... Very Happy
回頂端
christy kaying
XXX.XXX.240.141

發表發表於: Mon Aug 15, 2011 2:25 pm

cloudy_rainbow 寫到:
3月o甘快full? Shocked
我地只係諗o左3月16 or 23日, 其他好多o野都未plan... Confused
想請問8-10圍有冇好介紹?
我地唔係住HK, 有好多o野都好唔好方便, 好難plan... Crying or Very sad

P.S. 我地都係"浪漫一生", 有frd介紹... Very Happy

如果你地諗住擺酒樓ge,就要快喇,因為星期六日會full d。如果擺酒店我就唔係好清楚喇....
你都係浪漫一生呀? 你地幾時影呀? 我唔係o係婚展join,好似唔係太多優惠咁, 佢俾幾多張相俾你呀? 我成日好驚自己俾人搵笨呀....
回頂端
小小老師
XXX.XXX.102.100

發表發表於: Mon Aug 15, 2011 5:27 pm

睇返呢個forum既JM講, 酒店要起碼兩年前book架.
回頂端
kt0610
XXX.XXX.26.241

發表發表於: Mon Aug 15, 2011 10:50 pm

各位好, 我都是13年3月, 日子就未決定.
請問大家是不是都有去擇日子的呢, 同已擇了出門..時間的呢?? Surprised
因為男友的媽媽想去擇日子時, 師夫說 通勝未出 擇不到 =.=.
大家是不是都是等婚展時才下訂呢? ^^
回頂端
Pigletoli
XXX.XXX.27.211

發表發表於: Mon Aug 15, 2011 10:54 pm

我BD係3月2號呀,酒席就係旺角譽宴擺。
Pre-Wedding就仲考慮緊,諗緊好唔好去U Weddings,因為有優惠嘛!大家有無其他建議?
回頂端
sharon518
XXX.XXX.33.84

發表發表於: Tue Aug 16, 2011 11:08 am

我BD 係3月10號呀! Very Happy

場地訂好左, 11月去影PRE-WEDDING ( 藏愛婚紗)

晚宴既婚紗禮服, 約左10月頭去試=]]]]

Rolling Eyes Rolling Eyes
回頂端
小小老師
XXX.XXX.102.100

發表發表於: Tue Aug 16, 2011 9:32 pm

[/quote]kt0610
發表發表於: 15 Aug 2011 22:50 文章主題:
各位好, 我都是13年3月, 日子就未決定.
請問大家是不是都有去擇日子的呢, 同已擇了出門..時間的呢?? Surprised
因為男友的媽媽想去擇日子時, 師夫說 通勝未出 擇不到 =.=.
大家是不是都是等婚展時才下訂呢? ^^
引言回覆:

未來奶奶識人擇日, 要雙方父母及一對新人的時辰八字. 即使那天宜嫁娶都未必適合, 要睇有無相沖. 不過我都唔係好理解點解那個擇日的人未有通勝出都可以幫我地揀到日子, 我的BD係2013年3月2日呀!
回頂端
留加
XXX.XXX.106.247

發表發表於: Tue Aug 16, 2011 9:36 pm

Hello~我big day係2013年3月23日, 現階段book左酒席, prewedding同埋wedding day photop., 其他野未攪, 同埋我想搵証婚場地, 大家有冇好介紹??
回頂端
kt0610
XXX.XXX.26.241

發表發表於: Wed Aug 17, 2011 12:11 am

未來奶奶識人擇日, 要雙方父母及一對新人的時辰八字. 即使那天宜嫁娶都未必適合, 要睇有無相沖. 不過我都唔係好理解點解那個擇日的人未有通勝出都可以幫我地揀到日子, 我的BD係2013年3月2日呀! [/quote][/quote]

我聽人說說一些勁的人不用通勝都可以計到的.^^
其實我都不是好重視的, 不過老人家想擇日子 + 選時間出門...
其實都找過一資料 不知咩老師可擇 但是要收 1000 大元 =.=
回頂端