發表主題 回覆文章
San_L
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Thu Aug 11, 2011 4:33 pm

廣告贊助 [隱藏]
有請準備2013年3月OR 4月結婚的準新人,喺下面留低大家BD日子,分享下籌備進度~~ Laughing Laughing
回頂端
christy kaying
XXX.XXX.240.141

發表發表於: Thu Aug 11, 2011 11:50 pm

hihi~我ge Big Day 係3月9日(星期六)呀~
暫時只係book左酒席:旺角譽宴同pre wedding:浪漫一生
下一步諗住搵場地證婚,但未有心水呀.....煩惱中
回頂端
史達比
XXX.XXX.157.7

發表發表於: Fri Aug 12, 2011 10:23 am

嘩,你地咁快手o既, 我只係擇左日咋 --->3月2日, 而家睇場地階段,其他咩都未做...

估唔到而家o既jmo既效率係咁勁o架,我問左有幾間2013年3月o的星期六,日都full full 地 Shocked
回頂端
San_L
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Fri Aug 12, 2011 10:36 am

christy kaying 寫到:
hihi~我ge Big Day 係3月9日(星期六)呀~
暫時只係book左酒席:旺角譽宴同pre wedding:浪漫一生
下一步諗住搵場地證婚,但未有心水呀.....煩惱中

咁你BOOK左幾多圍呀??證婚... 你會唔會搵律師喺酒樓證婚,定係想另外搵個地方?? OUTDOOR 定係INDOOR??

如果另外搵地方,酒店就有好多選擇~~ 皇家太平洋有個薰衣草證婚,都幾靚~~ Very Happy
回頂端
hihi!
XXX.XXX.7.79

發表發表於: Fri Aug 12, 2011 4:41 pm

I am planning my big day for March 23, 2011, 而家睇場地階段!

Any good recommendations for wedding photos?
回頂端
小小老師
XXX.XXX.196.87

發表發表於: Fri Aug 12, 2011 10:26 pm

終於有13年3,4月forum了. 我係2013年3月. 已經book左酒席, 係又一城翰騰閣(10圍), pre-wedding會用酒樓送的frace bridal.

想不到13年3月原來已經full full地, 大家效率真高. 搞完酒席, 其實其他野停左, 呢排煩新居裝修. 因想在結婚前自己住下先, 哈哈! 多多指教!
回頂端
神木。紫蘿
XXX.XXX.147.250

發表發表於: Fri Aug 12, 2011 11:10 pm

我係3月10日big day呀!
現時都係book左酒席,租左衫
pre-wedding都未揀定想去邊度影呀!
因為只係想影一次,心大心細!!!
回頂端
~詠琪仔~
XXX.XXX.167.245

發表發表於: Sat Aug 13, 2011 12:38 am

嘩, 你地好快手呀...我都係3月23日...而家先睇緊酒席JA....><
pre-wedding已經book左, 係浪漫一生~~~
回頂端
cookie仔
XXX.XXX.77.118

發表發表於: Sun Aug 14, 2011 12:05 am

我同我男朋友都打算2013年3月23日大日子~~
Very Happy 但係咩都未攪,有D擔心同無從入手呀~~個進度只係訂左影婚紗相(MY DREAM WEDDING)同睇酒樓場地咋~~ Sad
回頂端
史達比
XXX.XXX.9.17

發表發表於: Sun Aug 14, 2011 9:11 pm

Yeah~睇左成個月場, 終於扑搥喇,而家要主攻pre-wedding...

各位jm要加油呀! 我覺得搞掂左個場之後真係鬆左好多,因為搵一個場地真係要兼顧好多唔同方面o既o野(可能我又特別奄尖啦),有時真係同男友傾到想鬧交咁濟,不過好彩都無事。

其實諗諗下呢個步驟都係一個好好o既過程...可以考驗下大家o既脾性...哈哈

希望大家都可以o係度keep update下大家big project 個progress 啦~請多多指教。 Razz
回頂端