發表主題 回覆文章
ktshum
XXX.XXX.27.71

發表發表於: Sat Jun 09, 2012 10:14 am

廣告贊助 [隱藏]
oldlady 寫到:
ktshum 寫到:
oldlady 寫到:
ktshum 寫到:
Oldlady, thank you ar. 我大約五點半註冊,酒樓幫我左右各排左5,6行櫈到。我鐘意下午註冊,因為個個都坐晒喺台前靜靜地睇住我地,而且日頭個view好靚呀!

另外,我覺得唔好花太多錢佈置,因為老實講,佢果度無台,而且個backdrop 又唔大,左右有一部分同地下已被遮住,用返酒樓佈置已經ok喇~~

ktshum, 咁樣幾好wor!
台果度唔係都有一級高左右既台咩? 原來係連台都無架?
我都打算用返佢個佈置算了, 哈哈! 有無相睇下呀???

可以揀要台, 不過個台又細又矮,所以我無用, 而且我個攝影師影過映月樓好多次, 佢話唔要台靚d。

我d相未有呀, 不過我個backdrop好似以下果個, 但白色花換成紫色碎花, 個名旁邊有個心心同雀仔。

仲有, 如果你地有真蛋糕切, 叫d兄弟姐妹提提分蛋糕阿姐唔好切咁大舊, 我果日訂左個8磅蛋糕, 註冊完切,但好多人都話食唔到, 好快分晒, 因為佢切到好大舊。

ktshum, 原來酒樓個 backdrop d 花係紫色架? 都幾好 wor!
唔, 多謝你提點, 果日我都有真蛋糕, 哈! 一人細妯份, 都好過有人無得食呀~~
你個蛋糕係咪酒樓送架 ?

你去傾菜單時同佢傾埋backdrop ,佢有兩本相簿比你揀,底布有幾種顏色,經理同我講睇返自己d衫咩色,唔好撞得咁犀利。

我個蛋糕喺cake2訂架,好靚同埋好好味,有興趣可以去佢個facebook睇睇。
回頂端
oldlady
XXX.XXX.181.115

發表發表於: Wed Jun 13, 2012 5:31 pm

ktshum 寫到:
oldlady 寫到:
ktshum 寫到:
oldlady 寫到:
ktshum 寫到:
Oldlady, thank you ar. 我大約五點半註冊,酒樓幫我左右各排左5,6行櫈到。我鐘意下午註冊,因為個個都坐晒喺台前靜靜地睇住我地,而且日頭個view好靚呀!

另外,我覺得唔好花太多錢佈置,因為老實講,佢果度無台,而且個backdrop 又唔大,左右有一部分同地下已被遮住,用返酒樓佈置已經ok喇~~

可以揀要台, 不過個台又細又矮,所以我無用, 而且我個攝影師影過映月樓好多次, 佢話唔要台靚d。

我d相未有呀, 不過我個backdrop好似以下果個, 但白色花換成紫色碎花, 個名旁邊有個心心同雀仔。

仲有, 如果你地有真蛋糕切, 叫d兄弟姐妹提提分蛋糕阿姐唔好切咁大舊, 我果日訂左個8磅蛋糕, 註冊完切,但好多人都話食唔到, 好快分晒, 因為佢切到好大舊。

ktshum, 原來酒樓個 backdrop d 花係紫色架? 都幾好 wor!
唔, 多謝你提點, 果日我都有真蛋糕, 哈! 一人細妯份, 都好過有人無得食呀~~

你去傾菜單時同佢傾埋backdrop ,佢有兩本相簿比你揀,底布有幾種顏色,經理同我講睇返自己d衫咩色,唔好撞得咁犀利。

我個蛋糕喺cake2訂架,好靚同埋好好味,有興趣可以去佢個facebook睇睇。

咁好有得選架?! 咁酒樓送既cake你咪用唔著 lor?
回頂端
ktshum
XXX.XXX.97.82

發表發表於: Fri Jun 15, 2012 9:48 am

oldlady 寫到:
ktshum 寫到:
oldlady 寫到:
ktshum 寫到:
oldlady 寫到:
ktshum 寫到:

咁好有得選架?! 咁酒樓送既cake你咪用唔著 lor?

酒樓無送cake比我呀!得西餅咋,不過我無要西餅,要左席前粉麵。
回頂端
PamPP
XXX.XXX.94.81

發表發表於: Sun Jun 24, 2012 1:28 am

有個問題想請教下各位, 我都睇中映月樓, 但而家計黎計去都meet唔到min charge 100,000. 我係星期日. 我已經choose左6xxx個個menu, 擺14/15圍都係9萬幾,佢地差幾千會唔會真係唔比book? 你地點plan呢?
回頂端
oldlady

發表發表於: Tue Jun 26, 2012 1:26 pm

PamPP 寫到:
有個問題想請教下各位, 我都睇中映月樓, 但而家計黎計去都meet唔到min charge 100,000. 我係星期日. 我已經choose左6xxx個個menu, 擺14/15圍都係9萬幾,佢地差幾千會唔會真係唔比book? 你地點plan呢?

PamPP, 你都睇中映月呀? 有taste! haha! 咁你係幾時好日子呀?

min charge 既意思係無論你擺幾多圍, 都要比果個數. $100,000 / 15 = $6,667, 到時個 menu 價錢都可能會唔同左啦~
回頂端
O^O
XXX.XXX.74.230

發表發表於: Thu Jul 19, 2012 1:24 am

HAPPY262859 寫到:
終於join左攝影啦~

http://www.facebook.com/dreamweddingday2

我8月去影喇~~
好緊張!!!!
死啦!好死肥!
要努力d先得!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回頂端
oldlady

發表發表於: Thu Jul 19, 2012 11:41 am

O^O 寫到:
終於join左攝影啦~

http://www.facebook.com/dreamweddingday2

我8月去影喇~~
好緊張!!!!
死啦!好死肥!

你去邊影呀? 叫攝影哥哥就一就啦~ 我果陣都係咁. haha
回頂端
O^O
XXX.XXX.12.16

發表發表於: Thu Jul 19, 2012 9:31 pm

oldlady 寫到:
O^O 寫到:
終於join左攝影啦~

我8月去影喇~~
好緊張!!!!
死啦!好死肥!

你去邊影呀? 叫攝影哥哥就一就啦~ 我果陣都係咁. haha

我去韓國影呀!好緊張......
就係會就到嘅,但始終太肥都唔就得咁多~~~~
哈哈哈哈 Shocked
回頂端
雲妮同學
XXX.XXX.159.157

發表發表於: Thu Jul 19, 2012 11:28 pm

各位SIS, 我想問你地酒水點計??
我明明記得個陣MANAGER話一係一圍一枝紅酒, 或者兩圍一枝洋酒....
但今日我打去問野順便CFM 多次點計...
佢地就話依家菜單係跟"一圍一枝紅酒"
我話個陣傾係兩圍一枝洋酒... 佢就叫我留電話聽日叫MANAGER 覆返我...

我BIG DAY 係十一月呀...係3/F 15圍~
有冇SIS 可以解答下..? 等我聽日再同佢講數~~

THANKSSSS
回頂端