發表主題 回覆文章
留言板管理員
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Wed Aug 03, 2011 6:02 pm

廣告贊助 [隱藏]
幾乎每個人生命中都遇過一位變態老闆,各位準新人,你地有幾多個係籌備婚禮既同時,因為呢個令生命變得痛苦不堪的人,而影響左心情呢?

最新爆笑喜劇《邊個波士唔抵死》(Horrible Bosses),就是關於三位平凡而毫不起眼的打工仔,他們都竭盡全力工作,但卻受到老闆的無理剝削和折磨,無法再啞忍下去,於決定坐言起行殺死老闆,可是,他們天生不是殺手,結果搞出連串笑料!

新婚生活易請你睇《邊個波士唔抵死》,去鬆弛、緩和一下你地籌備婚禮既緊張,想知點樣可以得到2張優先場門票,即按Like觀看~~

如果你想觀看本文章的隱藏內容!,
請按「讚好」。

留言板管理員 在 Mon Aug 08, 2011 9:45 am 作了第 1 次修改
回頂端
Bella_T
XXX.XXX.227.164

發表發表於: Wed Aug 03, 2011 11:47 pm

因為工作要時不時見客,著得整齊已經係基本, 之但係我既女老闆衣著係好土既, 成日著到好似銀行制服咁,PAT PAT大又要著白色西褲,
自從入左去做之後, 佢時時LUNCH 已捉住我食飯, 又要陪佢行街睇衫,咁都算, 仲要學我買衫, 都由佢。
不過有一個上晝又好似平時咁開例會, 而個日我係著左一條植普通既深色連身裙, 佢竟然第一句就同我講:"著咁靚做咩呀? 靚過我炒左你!"
個日就係咁被佢破壞左....連放工想去搵襯婚紗首飾既心情都冇埋....
真係好想講: "靚過你好多人都係架啦"....點解我要受呢D氣?
回頂端
強記

發表發表於: Thu Aug 04, 2011 11:33 am

我有個老細,成日食飯唔畀錢,又唔畀人CLAIM錢,畀錢打工=.=
回頂端
PiyoPiyo
XXX.XXX.218.20

發表發表於: Thu Aug 04, 2011 5:22 pm

我老細成日鍾意自己更改客人的要求, 幻想一d 客人冇要求的功能迫我去做, 令我成日要無限OT, 最慘係客人最後唔收貨, 因為完成品多左好多佢地認為冇用又冇要求的功能, 真係"多得"我老細!
回頂端
Judy_Fly

發表發表於: Fri Aug 05, 2011 10:41 am

我老細個「腦細」,成日6點幾鐘臨放工至嗌開會,成日流流長咁多時間又唔開! 仲有呀,佢個口就叫D 同事唔好OT啦,早D返屋企啦,但係實質上你唔OT佢就話你懶! 最賤係ANNUAL DINNER時,公司應該有BUDGET拎出黎抽獎,咁你係老細拎少少錢出黎抽都正常啦! 點知上次叫佢拎錢出黎,喺度扮講電話,話自己傾緊野唔得閒,縮骨到爆,好心咪咁肉酸啦! 自己核突唔知自己真係好核突!
回頂端
Silca
XXX.XXX.245.8

發表發表於: Fri Aug 05, 2011 11:38 am

有次真係好核突, 咁我公司係同另一間公司SHARE一個樓層既廁所,女老細去完廁所唔知係唔記得定無水沖廁, 咁果陣我同另一間公司既員工剛剛入廁所, 另一間公司員工就好大聲咁話:「喂, 邊個去完廁所唔沖廁呀?」,咁女老細如果怕瘀的話,其實可以扮唔知或者唔理佢,佢呢個時候竟然叫我「喂, 你去幫我沖左去啦」咁樣!!! 勁核突囉!
回頂端
sharon20010476
XXX.XXX.137.202

發表發表於: Fri Aug 05, 2011 3:02 pm

我以前的老闆經常說一些咸濕笑話,總是眼金金看我的女同事,當她穿著 V-shape衣服和碰她的身體,扮意外....他總是在我or 同事的背後說是非,hate him so much!!!!
回頂端
choco cat
XXX.XXX.190.7

發表發表於: Sat Aug 06, 2011 5:48 pm

老細係變態女人:

1. 永遠有佢講無人講, 完全無direction比到你,仲要d所謂comment係模稜兩可,廢到無論。。

2. 淨係聽d擦鞋同事既意見, 要上位一定要附和佢。

3. 星期六日出公司活動唔比補假, 仲話同事參與係出於自願,如果唔想返既出聲,佢咁講即係無得揀la...除非你搏炒。

4. 永遠同其他公司合作要佢贏晒, 要我地打死狗講價,迫人蝕錢都要接佢生意。。諗起都得人驚!!!!
回頂端
天才88
XXX.XXX.31.245

發表發表於: Sun Aug 07, 2011 12:11 pm

老闆成日要追數
日追夜追都唔知追咩
Laughing
回頂端
pangela
XXX.XXX.2.235

發表發表於: Sun Aug 07, 2011 12:23 pm

成日開會都有意無意話俾我地聽要點著衫...其實都係一D唔聽話的員工唔聽指令...對於我地依D聽話的員工就要係度聽佢話果D人...真係浪費哂D時間...仲有就係搞D 咩CAMP去講番D守則...點解唔訓果D人或者俾警告信果D人丫...偏偏就要我地都受埋苦...
仲有就係請大家食野...好吝嗇...話請大家食糖水...點知叫D阿姐係公司煲糖水...真係服左佢了
回頂端