發表主題 回覆文章
幸福的娜娜
XXX.XXX.204.136

發表發表於: Tue Aug 02, 2011 7:23 pm

廣告贊助 [隱藏]
Absolutely support!!!!!!
回頂端
Judy_Fly
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Mon Aug 08, 2011 4:34 pm

我都覺得應該要有立法去保障大家,始終每年HK 都有幾萬對新人結婚....搵商戶唔通靠運氣咩!! 萬一出左咩事,都可以從法律去追討,唔使投訴無門咁慘丫MA!
回頂端
shakira
XXX.XXX.40.71

發表發表於: Tue Sep 20, 2011 11:28 pm

一生人一次, 真係要小心d
搵間大間d/出名d既好似穩陣d...
回頂端
bobocow
XXX.XXX.88.220

發表發表於: Thu Nov 17, 2011 4:32 pm

當然贊成,保障消費者權益,我一定支持
Razz
回頂端
常在我心
XXX.XXX.62.253

發表發表於: Thu Nov 17, 2011 10:12 pm

對消費者多個障當然贊成
回頂端
i'm yours
XXX.XXX.62.253

發表發表於: Thu Nov 17, 2011 10:23 pm

我聽D攝影朋友講
影完之後D相真係要搞好耐
一黎要揀過先(影得唔好個D當然收埋唔俾你睇)
二黎要執靚佢(有D相要調較一下光暗、顏色等)

但佢地又成要日要開工影相
根本無時間做以上工序
但又唔可以假手於人
所以好多時都會拖
回頂端
patpat8688
XXX.XXX.158.96

發表發表於: Wed May 02, 2012 10:20 am

timeless 寫到:
我現在就面對同一個問題啊~
婚紗拍攝公司話因電腦問題婚宴照片都無咗
就算用recover program都搵唔翻.......
又話攝影師係外判,唔係公司職員
叫我追攝影師
依家間公司話退回幾千蚊當無接過job!!
點可以咁架
一生人得一次的婚禮都比間公司破壞嗮啦

聽講果見公司有其他客人同我一樣都無嗮D相
教下我點爭取應有賠償~~
Thank!!

公司名??
回頂端
bearb
XXX.XXX.183.38

發表發表於: Tue May 29, 2012 2:20 pm

致各準新人,
本人想和大家分享一個受騙的經歷,希望可以成為借鏡,大家要小心一間名「VI XX 薇X新娘」的台灣婚紗公司。
在上年2011年11月份的時候,我和男朋友在紗婚展買了他們一個原本是$13,800的婚紗攝影套餐,我們都說太貴了,當時我仍然是一個學生沒能力俾太多錢拍照,但SALES COXX叫埋一個「黃總監」的男人來,說以優惠價$9288給我們…因為他們太多人圍住我們..就簽了分期。
到了今年2012年3月,正式拍照,去到當地..樣樣都要錢,租一天車NTD4000, 化妝師HKD1700(在香港付,所以是港幣), 化妝保濕化妝師說一定要買.NTD500 一支(手指咁大支) 一次要買一盒七支..NTD3500, 隱形BRA NTD2500…(我自己是有帶的,但她硬說一定要買)
拍照後一天便是選擇相的日子,在當天SALES COXX在旁一直遊說我們張張都好,但我們兩個心目中最多只可以加HKD6000的相片,於是SALES COXX就在白紙上寫了10000- 幾多張相片、22000-100張相片等等.. 我們就問她很多次是否台幣計算? (因為在台灣) 她都是答我「是呀.是呀」 我們便上當了。
在簽卡時,她明明在單上只寫了22660. 亦沒有簽是什麼貨幣,我再一次問她是否台幣,她亦答「是呀」..點到香港,5月才收到月結單,但看到單上他們以香港的分店簽我HKD22,660!!!!! 差很遠吧!! 我再翻看當天簽的單,原來沒有寫貨幣的地方,亦被人寫上了HKD,之後打去他們公司,他們死口不認,要求他們翻看當天錄影帶, 他們竟然說3月的事太耐了,沒有紀錄!!! 太過份了,我只是要求他們俾我最選相片…他們都不肯…大家小心這一些店舖。
原本開開心心的準備結婚,第一件事已經攪成這樣…為什麼他們不可以老老實實做生意!! 大家真的要小心。白字黑紙看清楚才好簽名。希望我這次的經歷可以叫大家小心這黑店。
回頂端
Wanpeter
XXX.XXX.87.206

發表發表於: Sat Oct 27, 2012 10:08 pm

最緊要自己事前做下功課先
回頂端
李爭
XXX.XXX.133.167

發表發表於: Thu Nov 01, 2012 10:00 am

有需要!!!!
回頂端