發表主題 回覆文章
San_L
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Mon Nov 22, 2010 4:07 pm

廣告贊助 [隱藏]
話說星期六的一個傍晚,我跟媽媽逛完街,在皇后像廣場對開的巴士站等巴士回家,等了廿分鐘車還沒有到,卻在對岸的「叮叮站」(電車站) 看見一行幾人走來走去,馬尾女郎拿著椅子,兩位男士一個拿著腳架,另一個拿著大大部相機。

未幾,身穿整齊男禮及穿著湖水藍晚裝的一對「新人」走出來,停在叮叮站的大型廣告牌前擺甫士,廣告是HSBC的。車來車往的時候,我在想﹕「好大塵WOR...中環叮叮站,有咩好影呀?」我無意貶低在中環取景的新人或攝影師,不過,想拍一輯特別的Pre-Wedding,中環夜景已經不是新鮮地方,而且多有「倒模」婚照...難道找一個特別的地方來拍婚照真的這麼難嗎﹖您們最愛的Pre-Wedding地點又在哪裡呢?

回頂端
Patrick Ma Ma Mak
XXX.XXX.37.77

發表發表於: Tue Nov 23, 2010 3:57 pm

我覺得地點冇所謂特別唔特別, 只要個地方對新人有意思, 或者有回憶, 就已經好夠 !

反而張相影出嚟特別唔特別, 大部份係取決於攝影師既想像力 / 觀察力。
回頂端
Veronicaula
XXX.XXX.233.212

發表發表於: Tue Nov 23, 2010 5:03 pm

Patrick Ma Ma Mak 寫到:
我覺得地點冇所謂特別唔特別, 只要個地方對新人有意思, 或者有回憶, 就已經好夠 !

反而張相影出嚟特別唔特別, 大部份係取決於攝影師既想像力 / 觀察力。

agree! Wink
回頂端
珍妮絲
XXX.XXX.32.94

發表發表於: Wed Nov 24, 2010 3:55 pm

Veronicaula 寫到:

agree! Wink

絶對認同~
回頂端
aminmin
XXX.XXX.0.162

發表發表於: Thu Nov 25, 2010 8:28 am

其實主題公園都幾得

只係因為好多人都影同類pre-wedd欠缺左新意先會覺得唔好睇
搵多d新景點吧 Laughing
回頂端
m仔
XXX.XXX.40.221

發表發表於: Mon Nov 29, 2010 12:52 am

若可以找到自已的主題背景就最好...!!
回頂端
蜜月之旅
XXX.XXX.128.97

發表發表於: Tue Nov 30, 2010 2:52 pm

我覺咩地方都得架喎
只要係令同埋自己鐘意既就得架啦
所以冇咩得定架
回頂端
janjanique
XXX.XXX.82.129

發表發表於: Fri Dec 03, 2010 1:23 pm

我中意影natural 一d 既景...
回頂端
rain12180
XXX.XXX.60.209

發表發表於: Wed Dec 08, 2010 12:59 pm

janjanique 寫到:
我中意影natural 一d 既景...

我都係, 大自然d, 山水的我覺得最好
回頂端
tooto
XXX.XXX.18.195

發表發表於: Tue Jan 04, 2011 1:26 pm

Agreex2 Smile
回頂端