發表主題 回覆文章
傻Kit Kit
XXX.XXX.220.40

發表發表於: Mon Mar 14, 2011 11:32 pm

廣告贊助 [隱藏]
我覺得呢個情況他們可以比我地轉其他OVERSEA既地方, 例如:台灣, 韓國, 或給我們CHOOSE啦...其實佢地都有做其他地方的PRE-WEDDING...話晒都比左咁多錢...唔通有輻射都要我地照去或只可以CHOOSE係香港影....
回頂端
candyandandy
XXX.XXX.176.223

發表發表於: Tue Mar 15, 2011 12:11 am

傻Kit Kit 寫到:
他們只說如期進行,唔通真係搵命博?點解佢地唔比其他建議我地呢?其實佢地D工作人員都有危險嫁,又地震,輻射...無奈呀...

我都係咁諗,人地打份工姐,我地肯去d工作人員都未必想去啦!我爸爸唔係好想我去日本,點都好命仔緊要!同埋輻射會影響自己同埋下一代............

點都好,希望TI Wedding會有好既offer比我地啦!

如果大家有d咩news可以update埋我地,THX!
回頂端
傻Kit Kit
XXX.XXX.220.40

發表發表於: Tue Mar 15, 2011 12:25 am

candyandandy 寫到:
他們只說如期進行,唔通真係搵命博?點解佢地唔比其他建議我地呢?其實佢地D工作人員都有危險嫁,又地震,輻射...無奈呀...

我都係咁諗,人地打份工姐,我地肯去d工作人員都未必想去啦!我爸爸唔係好想我去日本,點都好命仔緊要!同埋輻射會影響自己同埋下一代............

點都好,希望TI Wedding會有好既offer比我地啦!

如果大家有d咩news可以update埋我地,THX!

係啦...其實講到尾都係安全問題姐...我地比左咁多錢都係想開心姐..現在日本預計仲有地震同輻射可能, 唔通真係要到有野...到時再算咩...咁大間公司無理由只有得選擇去日本OR香港影...講真, 如果我要係香港影都唔係呢個價啦...其實佢地都有做其他OVERSEA既PRE-WEDDING...WHY唔比我地轉呢...
回頂端
yan*
XXX.XXX.192.82

發表發表於: Tue Mar 15, 2011 12:37 am

佢今日話JR正常..輕井澤遠離災區..所以無問題...
不過..我地點都要經東京先去到...
而家係成田出東京都已經係一個難題...
JR亦未正常行駛..所有快車都停左....
只可以講...佢地對呢次地震真樂觀......

仲要一句都無問過我地會唔會考慮轉去其他地方...
不過..假如而家我地主動要求轉地方+日子....
合約上寫明要俾$10000....
佢打算照收ma..??= =
回頂端
AlexChu
XXX.XXX.12.5

發表發表於: Tue Mar 15, 2011 1:00 am

一路影一路擔心地震同輻射...
難道焗我地自動放棄....
佢even冇俾香港影昵個choice我地
雖然$18xxx係香港影係晤合理...
回頂端
傻Kit Kit
XXX.XXX.92.187

發表發表於: Tue Mar 15, 2011 8:35 am

yan* 寫到:

沒錯呀,無理由咁啦,個sales仲話JR個邊話去輕井澤由地震當天開始到現在都無問題,但我都睇到新聞講,長野嗰到有條路徑因地震有事,都唔知邊個先岩..
回頂端
F & Y
XXX.XXX.24.238

發表發表於: Tue Mar 15, 2011 10:10 am

yan* 寫到:

沒錯呀,無理由咁啦,個sales仲話JR個邊話去輕井澤由地震當天開始到現在都無問題,但我都睇到新聞講,長野嗰到有條路徑因地震有事,都唔知邊個先岩..

我尋日打去問, 佢地話如果到時有問題先再比其他方案我地選擇 Shocked 依家都三月中了到時會唔會太遲?? 真係好擔心 Sad
回頂端
candyandandy
XXX.XXX.35.137

發表發表於: Tue Mar 15, 2011 10:23 am

就算有飛機去都要想清楚呀!
餘震、輻射、傳染病、食物安全?
聽聞甚至乎有火山活動?
影靚想唔使咁搏呀!
希望TI果面好好為我地著想下!
回頂端
Astro
XXX.XXX.238.62

發表發表於: Tue Mar 15, 2011 11:11 am

呢間鋪頭係咁果喎! 如果佢地俾你改, 佢地間公司真係決心改過自生!! 收左你一半訂, 就笑呵呵話之你!

Astro 在 Mon Mar 21, 2011 12:12 pm 作了第 1 次修改
回頂端
yan*
XXX.XXX.12.5

發表發表於: Tue Mar 15, 2011 12:38 pm

岩岩日本宣佈...東京都有幅射會吹到喇......
回頂端