發表主題 回覆文章
greedydog
XXX.XXX.168.44

發表發表於: Mon Jul 19, 2010 9:44 pm

廣告贊助 [隱藏]
各位SIS,
我同男朋友預備出年結婚, 諗住簡單做海外註冊結婚, 有咩地點選擇?
其實之前上網都睇過吓, 美國,關島,BALI, 澳洲之外, 重有咩其他?
但因為時間同假期有限, 又唔想好趕, 所以亞洲可能好D? (即係關島,BALI囉!!)
聽聞北海道都有個別公司可以做到, 但唔知真定假, 有無SIS可以SHARE吓呀??

感激不盡!!! Embarassed Embarassed
回頂端
carolmui
XXX.XXX.44.70

發表發表於: Tue Jul 20, 2010 12:23 am

恭喜哂!!

其實你仲可以考慮吓沖繩 因為只係兩個幾鐘機 哈哈 我明年都會o係沖繩行禮 我知而家有幾間agent都可以幫香港人o係日本搞合法既註冊 要去o個d辦公所度搞同埋要加錢 不過應該好簡單 我做過幾間wedding agent既research 你要資料可以PM你
回頂端
socute
XXX.XXX.219.222

發表發表於: Tue Jul 20, 2010 12:05 pm

Would you mind also pm the details to me too thanks a lot Very Happy
回頂端
greedydog

發表發表於: Tue Jul 20, 2010 9:53 pm

沖繩行禮,可以幫香港人o係日本搞合法既註冊???

其實早幾日去婚紗展都有公司咁講過?
但係用左幾日時間, 向各位SIS請教,
但最終都係...覺得唔係好穩陣咁?!

興趣絕對有, 不過想搵D成功過案都無,
好似無咩說服力咁!!

carolmui, 煩請你PM資料比我, 睇吓再問吓其他人,
畢竟結婚真係想去最想去嘅地方, 唔想退而求其次呀?!
THANKS A LOT!!!! Very Happy Very Happy Very Happy
回頂端
carolmui
XXX.XXX.44.70

發表發表於: Wed Jul 21, 2010 12:16 am

greedy dog,

我之前問過watabe 佢地加$可以搞註冊 其實好多地方如關島bali都可以合法註冊 我諗手續都係差唔多 我去沖繩行禮唔打算搞註冊 因為我覺得之後o係香港搞都一樣

資料我已PM你
回頂端
米飯
XXX.XXX.110.222

發表發表於: Sat Jul 24, 2010 2:05 am

之前我問過一間旺角雅蘭既wedding agency,佢地都幾確定咁話以下地方都係香港承認既合法結婚。

Asia – Bali, Cebu
Italy - Rome, Venice, Florence, Amalfi Coast, Sicily
Switzerland - Geneva, Lausanne
Greece - Santorini
Canada - Vancouver
USA - Guam, Las Vegas, Oahu, Hawaii
Australia - Adelaide, Sydney, Cairns, Gold Coast
New Zealand - Christchurch

其實就算係象徵式結婚都無咩所謂啦,最多都係係香港補辦相關手續就可以。有的wedding agency係可以加少少錢幫你安排好。再唔係自己搵律師行辦簽紙,都係幾千元。
回頂端
greedydog

發表發表於: Sat Jul 24, 2010 11:32 pm

THX ALL!!
BUT I HAVN'T GOT MY FINAL ANSWER YET?!

ANY SUGGECTION FOR ME?! Embarassed Embarassed
回頂端
Bela Yau
XXX.XXX.190.39

發表發表於: Fri Aug 06, 2010 1:17 am

How about Greece? 特別得來又浪漫... 我知道有d package 包埋幾晚靚火山境洞穴屋酒店, 包晒合法婚禮所有嘢, 好似仲有埋pre wedding , viedo 影藍頂白教堂, live music, cruise, benz 接新娘, 化妝set頭全部用名牌子嘢. 送埋套訂造婚紗禮服首飾 etc ...都唔係貴! 因為我都係搵緊呢方面嘅資料. 一世人一次有機會我想特別d !!! 而家我問緊詳情, 如果你想要d 資料我可以比你.

Wish you all have a wonderful wedding !
回頂端
greedydog

發表發表於: Sun Aug 08, 2010 3:26 pm

Bela Yau:
Can u PM some detail for me?
Thanks!!
回頂端
Bok貓貓
XXX.XXX.193.175

發表發表於: Tue Aug 10, 2010 7:36 pm

我都想攪海外婚禮,如果有朋友有資料請 PM 我
回頂端