發表主題 回覆文章
stayput
XXX.XXX.32.239

發表發表於: Sat Jun 19, 2010 4:20 pm

廣告贊助 [隱藏]
我都覺得呢D3級遊戲應該取消
回頂端
San_L
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Mon Jun 21, 2010 12:43 pm

stayput 寫到:
我都覺得呢D3級遊戲應該取消

竟然喺一大堆親友面前玩三級遊戲??????? Shocked
我真係接受唔倒lor!!

好肉酸呀!! Evil or Very Mad
回頂端
San_L
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Mon Jun 21, 2010 12:44 pm

shellshell 寫到:
我都唔會玩遊戲, 但係會有 Live band 時間畀老公同朋友夾BAND, 我老公好鍾意彈結他, 熱鬧吓, 我情願多啲時間傾下計 / 影相.....朝早玩新郎我都想skip...但係未決定....但必定唔會玩/ 食嘢/ 肉酸遊戲....點解會有人想老公客人前樣衰難睇?

100% agree!!! Razz
回頂端
@Macy@
XXX.XXX.38.60

發表發表於: Sun Jun 27, 2010 8:33 pm

i hate...i think that is very outdate to play game while wedding...
回頂端
幸福之紅蘋果
XXX.XXX.48.109

發表發表於: Mon Jun 28, 2010 1:13 am

San_L 寫到:
我都唔會玩遊戲, 但係會有 Live band 時間畀老公同朋友夾BAND, 我老公好鍾意彈結他, 熱鬧吓, 我情願多啲時間傾下計 / 影相.....朝早玩新郎我都想skip...但係未決定....但必定唔會玩/ 食嘢/ 肉酸遊戲....點解會有人想老公客人前樣衰難睇?

100% agree!!! Razz

絕對認同呀~~老公仔出醜, 自己都好無面, 而且仲全BD當日對住咁多親朋戚友出醜, 我就真係接受唔到lor......現在仲邊有人玩d無聊咖?仲要咁3級~~
回頂端
Kobe C.
XXX.XXX.65.184

發表發表於: Fri Jul 02, 2010 2:26 pm

當時新郎應該唔多想玩啦 Wink
但係到你地之後睇返, 就可能會好回味架啦. Very Happy
回頂端
Photo.by.Patrickmak
XXX.XXX.37.77

發表發表於: Wed Jul 28, 2010 9:27 am

以前就話興隊酒玩新人啫~
而家呢代既新人,好多都唔會囉~

我就寧願周圍去同啲親烕朋友傾下偈影下相好過咯~
回頂端
Great Price Buyer
XXX.XXX.213.252

發表發表於: Sun Aug 01, 2010 3:50 pm

San_L 寫到:
可能是For Fun,基本上集體活動都會出現「玩遊戲」。大學的迎新營,玩「新仔」遊戲屢見不鮮。連帶婚宴,不少人仍然沉醉玩遊戲,新郎新娘站在台上,跟一大班兄弟姊妹,當著所有親友面前玩遊戲。

但,您真的喜歡玩遊戲嗎?

近年的婚宴,聽多了新人不想玩遊戲,整個婚宴的氣氛都趨向新人可以跟少見面的親友聊聊天,互相關心近況。我自己覺得這種婚宴是好的,結婚雖然是值得慶祝的事,但沒必要要一對新人站在台上「表演」,況且來賓多的話,坐在後面的人其實都不太看得到新人在做甚麼,只會聽到一堆笑聲由頭頂上的喇叭發出;如果婚宴的規模較小,玩遊戲又怕帶動不起氣氛。

其實新郎新娘、兄弟姊妹一早為婚事忙個不停,在晚宴的時候真的應該好好享用佳餚,同時又不會打擾其他親友用膳。有時間的走到每一席跟親友碰碰杯,氣氛溫馨又輕鬆,總比努力的構思玩甚麼遊戲好。

即將結婚的您,又會不會保留玩婚宴遊戲的傳統?還是您也喜歡跟來賓聊天,一起享受新婚喜悅的時光?

Editor , San

但完全冇野玩,only傾計影相好似周年晚會,
D相同片好Bored踻
回頂端
supersdodo
XXX.XXX.234.116

發表發表於: Wed Nov 17, 2010 3:43 pm

斃在好多人都係咁諗哩~!!
回頂端
vivien song
XXX.XXX.163.115

發表發表於: Thu Dec 23, 2010 3:30 pm

大家玩可以搞下氣氛嘛
只要唔好太過火就OK啦
回頂端