發表主題 回覆文章
Sarena^^
XXX.XXX.201.89

發表發表於: Mon May 10, 2010 1:25 am

廣告贊助 [隱藏]
今晚同屋企人食媽媽節飯, 阿E bk左紅磡間"彩福", 心諗掂晒因為我都諗住去睇下個場, 點知食完之後就可以講拜拜, 雖然未至於blacklist, 但BD就唔會揀啦, 詳情如下:

環境:
裝修ok但無咩特色, 白色為主
好逼, d台好多好密

服務:
叫人比個盤裝水, 等左10分鐘都未黎
等齊人叫左起菜, 10分鐘後有個部長走個黎問我地起得未 Shocked
打風式上菜, 一上上3碟 Rolling Eyes
上完壽包問個部長d送係咪齊, 佢反問番我地壽包都上左硬係齊啦.... Evil or Very Mad
無free parking

食物:
龍蝦 - 無肉無味....竟然係食晒d面都仲有龍蝦殼
鮑魚 - 好多但無味, 唔甜, 有點硬
魚 - OK, 唔鞋
雞 - 好味, 好食到影唔到相, 全晚最好

總結: 食物同服務態度都ma ma, 食飯可以信多佢一次, 擺酒就唔敢搏 Sad
回頂端
Sarena^^
XXX.XXX.117.48

發表發表於: Mon May 10, 2010 12:07 pm

我唔識點將d相轉細, post唔到想 Sad
回頂端
camaytang
XXX.XXX.51.241

發表發表於: Mon May 10, 2010 12:48 pm

Sarena^^ 寫到:
今晚同屋企人食媽媽節飯, 阿E bk左紅磡間"彩福", 心諗掂晒因為我都諗住去睇下個場, 點知食完之後就可以講拜拜, 雖然未至於blacklist, 但BD就唔會揀啦, 詳情如下:

環境:
好逼, d台好多好密

服務:
等齊人叫左起菜, 10分鐘後有個部長走個黎問我地起得未 Shocked
上完壽包問個部長d送係咪齊, 佢反問番我地壽包都上左硬係齊啦.... Evil or Very Mad

食物:
魚 - OK, 唔鞋

總結: 食物同服務態度都ma ma, 食飯可以信多佢一次, 擺酒就唔敢搏 Sad

會唔會因為係節日至會咁呢?
回頂端
熊貓Ray
XXX.XXX.98.203

發表發表於: Mon May 10, 2010 1:01 pm

camaytang 寫到:

環境:
好逼, d台好多好密

服務:

食物:
魚 - OK, 唔鞋

會唔會因為係節日至會咁呢?

一定有影響架呀.
不過睇場呢d野好岩自己心水既. 希望你揀到第二d場岩你.
或者酒店會岩你多d. Laughing
回頂端
Sarena^^
XXX.XXX.117.48

發表發表於: Mon May 10, 2010 3:10 pm

re: 熊貓Ray

應該係, 因為似趕下場
回頂端
mbean
XXX.XXX.214.18

發表發表於: Mon May 10, 2010 3:23 pm

你平日去食多一次啦~
母親節係酒樓最旺既節日.. 有時好難圍圍都serve得好架~
我去過呢間飲,都冇問題呀...

同埋d枱幾多幾密,係睇你擺幾多圍....
母親節應該有幾多就開幾多.... Laughing
如果間酒樓連母親節都唔full, 咁就好大鑊喇~
回頂端
Sarena^^
XXX.XXX.243.182

發表發表於: Mon May 10, 2010 4:00 pm

mbean 寫到:
你平日去食多一次啦~
母親節係酒樓最旺既節日.. 有時好難圍圍都serve得好架~
我去過呢間飲,都冇問題呀...

同埋d枱幾多幾密,係睇你擺幾多圍....
母親節應該有幾多就開幾多.... Laughing
如果間酒樓連母親節都唔full, 咁就好大鑊喇~

我都有咁諗, 大節多人招呼可以體諒, 但食物水準應該keep到架? 妳有無去過食晚飯? 好唔好食呢^^
回頂端
qpc
XXX.XXX.41.139

發表發表於: Mon May 10, 2010 6:56 pm

水準keep唔到都係一個問題,我閒日去食就唔錯魚同炸子雞係唔錯,但服務就係0服務可言
回頂端
Sarena^^
XXX.XXX.201.89

發表發表於: Mon May 10, 2010 10:57 pm

qpc 寫到:
水準keep唔到都係一個問題,我閒日去食就唔錯魚同炸子雞係唔錯,但服務就係0服務可言

炸子雞就真係好食, 魚唔算差, 唯一係龍蝦同鮑魚唔好, 因為好少何食一圍圍飯有呢2款, 期望愈大...ay...

服務就真係唔好, 人多都唔係咁講野架 Crying or Very sad
回頂端
熊貓Ray
XXX.XXX.98.203

發表發表於: Tue May 11, 2010 12:11 pm

qpc 寫到:

炸子雞就真係好食, 魚唔算差, 唯一係龍蝦同鮑魚唔好, 因為好少何食一圍圍飯有呢2款, 期望愈大...ay...

服務就真係唔好, 人多都唔係咁講野架 Crying or Very sad

其實食物質數都真係睇個人口味既.....
睇返佢對方要求點樣先. 但如果本身個景係唔鍾意, 其實就算好食都冇用.
所以佢都要搵過第二間架呀. 因為呢個場係岩岩新裝修, 所以呢兩年都唔會點轉. Wink
回頂端