發表主題 回覆文章
Jenny531
XXX.XXX.52.167

發表發表於: Thu Apr 01, 2010 9:04 pm

廣告贊助 [隱藏]
今個星期二試妝真係好滿意呀! 估唔到會咁順利, 我講吓試妝個過程先…
約咗阿Ann當日下午兩點半鐘上我屋企試妝, 佢相當準時, 而且仲早咗十分鐘到達我屋企, 首先佢先同我溝通一陣, 了解吓我嘅須要, 之後再比啲意見我, 跟住就開始試妝啦! 我見佢好細心又好專業, 而且都好注重衛生, 用嘅化妝品都係有牌子, 當阿Ann幫我上個底妝時(一路都有同我講解), 我感覺到佢好仔細, 佢話上個底妝係相當緊要ga, 個眼妝化出來嘅效果, 我亦都好滿意, 因為我有小小大細眼, 但化完個眼, 個眼大咗, 即時精靈晒, 成個妝都好自然, 然後到set頭, 三個髮型我都set得好好, 又幫我試帶唔同嘅頭飾, 仲之佢做到我想要嘅台日feel啦! 真係估唔到會試啱, 更加估唔到係esdlife會搵到一位台灣來嘅化妝師, 成個試妝過程都好開心好放心, 加上之前我有咗一次試妝經驗, 比較之下, 個人覺得阿Ann真係人好nice, 好pro, 上次試妝唔係唔好, 只不過算一般(唔可以話唔ok), 可能之前個化妝師捉唔到我要啲咩暏. 連男朋友都好滿意今次我個試妝, 佢仲叫我唔駛再試其他啦(我緊係知道啦…)! 所以最後都即時confirm咗阿Ann… Very Happy
回頂端
Jenny531

發表發表於: Sat Apr 03, 2010 8:30 pm

收到幾位姐妹查詢台灣化妝師阿Ann嘅資料, 我已經個別pm咗你哋, 希望幫到你哋啦! Very Happy
回頂端
Kristy Kwan
XXX.XXX.80.53

發表發表於: Thu Apr 08, 2010 8:41 pm

好開心又見到多一個試妝成功嘅case,我對於今次試妝嘅信心加強好多,好期待試妝出嚟嘅效果
回頂端
Jenny531

發表發表於: Sat Apr 10, 2010 8:48 pm

Hi! Kristy,
阿Ann真係好Okay, 我啱啱都介紹咗一個朋友搵阿Ann, 試妝時都好靚, 我諗結婚當日一定會更加靚.

Kristy Kwan 寫到:
好開心又見到多一個試妝成功嘅case,我對於今次試妝嘅信心加強好多,好期待試妝出嚟嘅效果
回頂端
Kristy Kwan
XXX.XXX.80.3

發表發表於: Tue Apr 13, 2010 8:51 pm

Ann幫我試完妝喇,結果同我預期一樣,完全達到我嘅要求,十分滿意,所以就即場confirm,等我講吓試妝嘅過程喇。

一開始Ann就好細心問我一啲問題,例如皮膚有冇對某啲化妝品敏感,個妝想簡單自然抑或對比強烈etc…溝通咗大約10-15mins後,就開始幫我化妝set頭,係整個過程中,Ann嘅service同我朋友所描述一樣,細心專業, 用嘅都係有牌子嘅化妝品,最重要係好注重衛生,因為我份人係有潔癖…Haha

我最滿意Ann好有技巧幫我修飾塊Pizza面,由於自己大面,好擔心出嚟效果唔靚,Ann唔怕我煩,好有耐性咁幫我化到滿意為止。 Embarassed

雖然今次只係試妝,出嚟嘅效果都已經好舒服,好charm,連我未來老公仔都話同之前嘅試妝和上兩個星期影婚紗相嘅妝比較,好明顯今次嘅試妝係好好多,佢仲話到BD當日再配合埋啲晚裝首飾,一定perfect。我哋都覺得咁多次試妝中,今次最舒服最開心。既然男女主角都滿意,便立刻confirm咗跟全日。
回頂端
Jenny531

發表發表於: Wed Apr 14, 2010 9:45 pm

妳已經試完妝啦! 我都替妳開心, 又可以煩少ㄧ樣嘢. 呢排我好忙呀! 少咗上嚟, 除咗公司做嘢忙, 又要忙結婚嘅嘢, 如果有好嘢記得都要話我知啊!

Kristy Kwan 寫到:
Ann幫我試完妝喇,結果同我預期一樣,完全達到我嘅要求,十分滿意,所以就即場confirm,等我講吓試妝嘅過程喇。

一開始Ann就好細心問我一啲問題,例如皮膚有冇對某啲化妝品敏感,個妝想簡單自然抑或對比強烈etc…溝通咗大約10-15mins後,就開始幫我化妝set頭,係整個過程中,Ann嘅service同我朋友所描述一樣,細心專業, 用嘅都係有牌子嘅化妝品,最重要係好注重衛生,因為我份人係有潔癖…Haha

我最滿意Ann好有技巧幫我修飾塊Pizza面,由於自己大面,好擔心出嚟效果唔靚,Ann唔怕我煩,好有耐性咁幫我化到滿意為止。 Embarassed

雖然今次只係試妝,出嚟嘅效果都已經好舒服,好charm,連我未來老公仔都話同之前嘅試妝和上兩個星期影婚紗相嘅妝比較,好明顯今次嘅試妝係好好多,佢仲話到BD當日再配合埋啲晚裝首飾,一定perfect。我哋都覺得咁多次試妝中,今次最舒服最開心。既然男女主角都滿意,便立刻confirm咗跟全日。
回頂端
Jenny531

發表發表於: Mon Apr 19, 2010 8:40 pm

我都係試妝之前剪定鐘意嘅款式, 到時阿Ann都會同你再溝通, 阿Ann好細心, 所以你唔駛擔心.

ball chang 寫到:
HIHI!!已經收到你既e-mail,thanks!!另外我想請教下試裝果日有冇d乜野要注意一下架??麻煩你提點下我,一齊分享下,謝謝!!
回頂端
Little Ivy
XXX.XXX.98.121

發表發表於: Wed Apr 21, 2010 10:50 am

Little Ivy 寫到:
Jenny531 寫到:
各位查詢台灣化妝師阿Ann嘅資料, 已經個別e-mail咗你哋啦!

多謝你e-mail既資料, Thank you!!其實上次係婚紗展已經有留意台式化妝, 對台式化妝都好感興趣, 所以都想用台式化妝嚟試妝, 不過要先了解啲資料先至決定 Very Happy

上星期同班姊妹們食飯, 傾開試妝問題, 提及到最近好興嘅既台式新娘化妝, 大家異口同聲都覺得台式化妝真係幾好, 我好鐘意果妝同頭簡約得來又有花款, 佢地話結婚果日梗係要最靚,果妝梗係要自己最滿意,加上整個婚禮裡面,我最緊張嘅就係化妝同婚紗晚裝,因自己好鍾意台式化妝,又心思思想試吓,之後就嘗試約Ann出來,原來佢真係台灣人黎架,覺得佢very nice,我睇咗佢啲相簿,真係好靚好靚,睇完相簿更加想搵Ann試妝,我朋友同我講唔試過又點會知道好唔好呢?真係好期待試妝果日。
回頂端
ZooL
XXX.XXX.147.114

發表發表於: Fri Apr 23, 2010 9:17 pm

我都係o岩o岩試完妝, 化妝師Ann真係好準時上到我屋企, 就好似其他sister話齋Ann真係好細心認真, 我都係見到d sister讚好, 先嘗試約Ann出來看相, 看完相覺得好靚又o岩就約試妝, Ann比我感覺好有禮貌, 又唔會hardsell, 看相當日完全冇強迫我約試妝, 而試完妝當日都冇強迫我即時 confirm, 仲提我只要三日內confirm, 試妝費可以o係package購得番, 因為本身之前都試過三次妝, 一係個妝得但頭唔得, 另一就係頭得妝唔得, 有個仲有d串串o地, 化到我個眼...哇...真係接受唔到, 但化妝師Ann完全冇呢d情況發生, 由化妝到set頭都令我好滿意, 做到我想要o既o野, 真係好開心, 因為之前都waste唔少money o係試妝, 又覺得佢跟全日價錢都唔算貴, 就連我要求高o既家姐都讚好, 所以我都唔等到第日, 就即時confirm化妝師Ann, 真係多謝sister你o地試完後介紹, 我先搵到o岩自己o既化妝師.
回頂端
Little Ivy
XXX.XXX.179.115

發表發表於: Sun Apr 25, 2010 6:06 pm

Zool,
你試完妝都confirm埋Ann喇,我約Ann下個月試妝,好期待嗰日快啲到,真係好緊張。

ZooL 寫到:
我都係o岩o岩試完妝, 化妝師Ann真係好準時上到我屋企, 就好似其他sister話齋Ann真係好細心認真, 我都係見到d sister讚好, 先嘗試約Ann出來看相, 看完相覺得好靚又o岩就約試妝, Ann比我感覺好有禮貌, 又唔會hardsell, 看相當日完全冇強迫我約試妝, 而試完妝當日都冇強迫我即時 confirm, 仲提我只要三日內confirm, 試妝費可以o係package購得番, 因為本身之前都試過三次妝, 一係個妝得但頭唔得, 另一就係頭得妝唔得, 有個仲有d串串o地, 化到我個眼...哇...真係接受唔到, 但化妝師Ann完全冇呢d情況發生, 由化妝到set頭都令我好滿意, 做到我想要o既o野, 真係好開心, 因為之前都waste唔少money o係試妝, 又覺得佢跟全日價錢都唔算貴, 就連我要求高o既家姐都讚好, 所以我都唔等到第日, 就即時confirm化妝師Ann, 真係多謝sister你o地試完後介紹, 我先搵到o岩自己o既化妝師.
回頂端