發表主題 回覆文章
San_L
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Mon Aug 01, 2011 11:21 am

廣告贊助 [隱藏]
英女皇唯一的外孫女Zara在日前低調出嫁,嫁給欖球明星廷德爾,婚禮打破皇室傳統,沒有華麗教堂,也沒有萬人空巷,一切低調進行。

在嘉賓的名單上,有今年4月結婚的威廉王子伉儷的名字,二人手挽手出現觀禮,頓時成為全場的焦點,尤其凱特高貴優雅的衣著打扮,吸引大批傳媒追訪,馬上把主角Zara比下去。

作為婚禮的第一女主角,在婚禮前拼命辦好每件事情,包括做facial、nail treatment 等等,務求在婚禮當日可以發放前所未有的光芒,誰知一位賓客的出現,把風頭搶盡,換了是妳,如果在妳的婚禮上,有一位打扮出眾的賓客把妳的風頭搶去了,妳會不會介意?
回頂端
martim

發表發表於: Mon Aug 01, 2011 11:35 am

其實出席既朋友多數都係黎恭喜自己,而名人明星嘉賓會引起騷動都係無可厚非,如果我真係有個咁勁既嘉賓,都介意唔到咁多, 佢地本身都多人望,
唯有係叫定D好姊妹同兄弟, 到時幫手睇下會唔會令場面失控~~叫佢地都唔好掛住望!!

Smile
回頂端
NANA
XXX.XXX.181.200

發表發表於: Mon Aug 01, 2011 6:49 pm

我會睇吓個嘉賓係咪故意要搶風頭先囉.

好似佢呢個case, 真係冇法喎, 個嘉賓咁大有名氣.
又好似 "如果" 我有個老友係明星, 叫得佢出席就實會晒搶風頭啦, 依啲都唔係佢本人想嘅.
反而我會開心, 人哋咁有名氣都咁賞面肯嚟囉.

不過, 如果個case係, 我結婚, 而我某某朋友(又唔係明星, 只係普通客人), 佢著到異常隆重咁嚟 (我指佢可能係好閃, deep V, 穿埋成件fur, set晒頭, 戴到一身鑽 or 直頭著有鋼圈果啲晚裝 or 著到成件A-LINE婚紗晚裝之類...), 咁我都好老實, 我一定會介意囉!
回頂端
San_L

發表發表於: Tue Aug 02, 2011 9:12 am

yes, 本身個嘉賓已經係好出名,咁如果佢賞面黎,我都會好開心,仲多謝佢添!!不過我都真係有見過,某D guest 係會著到好誇張,好似自己去做show咁 (唔知係咪個老公請左個ex啦! Razz ),一係就抱住show off心態,出席人地個wedding party....

搶唔搶到鏡就唔知,不過,我會覺得咁樣唔尊重人,究竟你去人地個party,係為左替人高興,定係有個機會俾你「上位」呢?
回頂端
梅玲兒
XXX.XXX.16.121

發表發表於: Wed Jul 08, 2015 3:13 pm

會啊!婚禮系專屬自己!搶戲嘉賓很討厭!
回頂端
燈火闌珊處
XXX.XXX.63.81

發表發表於: Tue Aug 11, 2015 2:53 pm

皇室婚禮就系萬眾矚目
回頂端
管兒作夢
XXX.XXX.118.20

發表發表於: Tue Mar 22, 2016 6:23 pm

主角被搶鋒頭,多少會唔開心
回頂端
紫蘇琉璃
XXX.XXX.63.142

發表發表於: Fri Apr 08, 2016 2:11 pm

我會介意....Big Day主角應該是我啊><
回頂端
shareeeee
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Mon Mar 04, 2019 3:44 pm

梗係介意
不過呢個case又真係好難嬲...
回頂端
羊咩咩亞花
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Wed Jul 17, 2019 9:59 am

沒辦法~系威廉王子伉儷囉
回頂端