發表主題 回覆文章
靚靚 Molly
XXX.XXX.163.53

發表發表於: Sat Aug 29, 2009 8:16 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
o向esd呢度搵o左好多MUAo既資料睇,我自已2010年1月Bd,但係已經搵o左MUA,我表妹就2010年尾Bd,因為我個MUA已經無期,所以另外幫表妹o向esd呢度揀o左個好似好多人讚o既MUA,睇過佢Blog d 相覺得好靚,就同表妹去試,同行仲有一個o向影樓做化妝o既fd一齊去,但係試完真係 "超失望",唔係esd留言d人講得得咁"掂" [ 百利 1 樓 Triangel - CiCi ] ,以下係試妝時感覺&之後的不滿:

1) 試妝後表妹比 d 相佢未來老公睇,佢未來老公笑佢好似 [ 烏咀狗 ] 咁,d 陰影又打到 [黑媽媽,烏卒卒],非常覺眼,同行做影樓個fd話,鉏v樓影婚紗相打到咁黑都仲有得"執",結婚當日o既相唔可以張張"執"o架! Crying or Very sad

2) 試妝時感覺好唔衛生,個濕粉卜好似用過無洗咁,個碎粉卜更加唔洗講啦!後面仲好似有d黑點咁,上碎粉時就咁用一早已經放o左o向檯面用紙巾裝住,好明顯上手唔知邊個用過 d碎粉,好肯定唔係新倒出o黎,d碎仲係放左成晚,因為試妝時係剛開舖,感覺好唔衛生好唔舒服。 Sad

3) 雙眼膠紙貼得又勁粗勁覺眼,現場非常明顯,做影樓個fd話影婚紗相都唔會貼到咁粗啦!仲有話佢用o既假眼睫毛係大陸貨,條邊勁粗勁唔自然,佢話影樓用o既假眼睫毛係台灣貨,條邊幼好多,自然好多,如果唔清楚化妝o既jm咪以為係咁囉! Rolling Eyes

4) 最不滿係叫cici試多個髮型,點知個佢竟然話:「乜你地唔係趕住走咩?」因為之前提過七點要走,但係當時只係六點十五分左右,我]見佢好似唔想試咁咪落妝比試妝費走人囉! Evil or Very Mad
睇返佢 Blog d 髮型好似個個都差唔多咁,尤其是褂頭,個個新娘個褂頭都係咁加係"辮",表妹試o既褂頭當然唔例外啦!唔通淨係試 d佢整開o既髮型?你要求o既就唔識整?

5) 仔細睇返網上黚d言,有 d 人話佢一人分析幾多 ip一樣,有 d 又話佢扮客讚自已,有 d 就話佢扮客 "鬧" 人,又有 d 話佢用 Photoshop 勁執d相,諗諗鴾S係喎!有咩理由佢個Blog個個新娘化完妝d皮膚都咁 "滑"呀?無晒瑕疵?定係淨係我表妹 d皮膚先咁差呢?

6) 好彩叫埋個做影樓o既fd一齊去試妝,好多細節係佢先睇得到,我同表妹唔識化妝,就以為新娘化妝就係咁, d 陰影要打到咁深色先夠瘦,新娘對假眼睫毛要咁誇張,條雙眼皮膠紙要咁粗對眼先可以大 d。

** 我知道呢個 post 出o左應該會好多所謂佢o既客,fans出o黎"撐"甚至 "鬧" 我 (希望我估錯啦!),不過我都只係想同大家 jm 講返我地試妝經過,唔想各位 jm 只係睇 MUA blog 好似好靚o既相 (留意有無用 Photoshop 執過),同埋唔好只係見到網上o既好評 ( 好可能係自已做 "媒" ),大家小心揀你o既 MUA呀!

** 開o左 Blog 放o左少量試妝相同有關資料,想睇就留言啦!** Twisted Evil Twisted Evil

http://hk.myblog.yahoo.com/bridal-bridal

試妝 5.jpg  Filesize: 74.79 KB  瀏覽次數: 17138 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 沒有提供

靚靚 Molly 在 Thu Jun 17, 2010 9:20 pm 作了第 11 次修改
回頂端
千五蚊
XXX.XXX.98.147

發表發表於: Sat Aug 29, 2009 9:59 am

我想知呀, pm 我呀唔該 !
回頂端
wendy&joe
XXX.XXX.193.20

發表發表於: Sat Aug 29, 2009 10:18 am

the same to me!
回頂端
鬼魅KAT
XXX.XXX.143.234

發表發表於: Sat Aug 29, 2009 11:47 am

我都搵緊mua, 我想知呀,
pm我,thx~~
回頂端
巳婚的manman
XXX.XXX.211.114

發表發表於: Sat Aug 29, 2009 7:24 pm

個胭脂推唔開,一達達囉
個雙眼皮膠紙真係好粗,
見你上面講又好中肯的描述,因為很直接
但點可以未試用話要走架,如未試完可以唔比試妝費添啦
回頂端
babywongbb
XXX.XXX.44.18

發表發表於: Sat Aug 29, 2009 9:24 pm

請pm我, 謝! 我也在找MUA.
回頂端
siumak
XXX.XXX.252.209

發表發表於: Sat Aug 29, 2009 10:00 pm

可以PM我話俾我知你哩位係邊個mua呀?
回頂端
未來小黃太法蘭
XXX.XXX.188.12

發表發表於: Sat Aug 29, 2009 11:02 pm

我想知呀, pm 我呀唔該 !
回頂端
julietcinder
XXX.XXX.150.195

發表發表於: Sat Aug 29, 2009 11:53 pm

我都好想知呀,可以PM我嗎,thx
回頂端
Vitamin
XXX.XXX.214.12

發表發表於: Sat Aug 29, 2009 11:58 pm

I want to know which MUA too, can you please pm me? Thank you.
回頂端