發表主題 回覆文章
waichi
XXX.XXX.158.229

發表發表於: Mon Sep 07, 2009 2:15 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
我係地中海+壩光+室內,價錢大約6千左右~~~你唔知點同攝影師講,其實或者你有無見過人地映既婚紗相覺得靚呀?你咪直情俾d相佢睇,你like呢d呢d羅!!不過我幾like地中海眏出黎既效果哦.
其實你幾時好日子呀?到而家你book左去邊間映未呀?若果你真係有興趣睇曼城,我也可以幫你找找跟我的sales哦!
回頂端
wedding esther
XXX.XXX.48.195

發表發表於: Tue Sep 08, 2009 7:36 pm

waichi 寫到:
我係地中海+壩光+室內,價錢大約6千左右~~~你唔知點同攝影師講,其實或者你有無見過人地映既婚紗相覺得靚呀?你咪直情俾d相佢睇,你like呢d呢d羅!!不過我幾like地中海眏出黎既效果哦.
其實你幾時好日子呀?到而家你book左去邊間映未呀?若果你真係有興趣睇曼城,我也可以幫你找找跟我的sales哦!

唔啦, 我想我唔影地中海啦, 我想影花, 所以我都係打算去深圳現代經典, 好似合我的要求多o的
回頂端
link2138
XXX.XXX.74.87

發表發表於: Wed Oct 07, 2009 2:10 pm

Thank you sosososo much for this summary forum Wedding Esther!!!! Smile I am currently looking for a company to join for my pre wedding pictures, didn't figure there're sososo many to pick, and your summary really really helps a lot!!! Laughing
回頂端
XXX.XXX.0.149

發表發表於: Wed Oct 14, 2009 9:05 am

link2138 寫到:
Thank you sosososo much for this summary forum Wedding Esther!!!! Smile I am currently looking for a company to join for my pre wedding pictures, didn't figure there're sososo many to pick, and your summary really really helps a lot!!! Laughing

希望可以幫到你啦
如果你真係想join深圳現代的話,你可以同我講啊,我話你知我的優惠,睇下我個sales可否比你用同我一樣的優惠啊,當然最好可以用我的單no.啦,咁大家都有一o的小禮物送番的,但如果你用我的單no.一定要通知我啊!

企劃書號碼: 94714
楊生/馬小姐

幫到你就最好啦!希望大家都可以有個完美的wedding.
回頂端
Ivanc88
XXX.XXX.181.2

發表發表於: Mon Nov 02, 2009 11:38 am

對泛思攝影的一用後感:
(一間兩個香港人開設的深圳攝影公司,員工全是國內級數,服務當然都係國內級數喇!)
一: 網頁內的相,全是他們公司以外的攝影師所拍攝的。所以放係網頁的相都是一位叫"重陽"的客直攝影師所拍的。
二: 網頁內的室內景,他們都是沒有的。那些別墅及豪宅只是地產公司邀請他們去拍攝的場地,他們就用作為自己的室內景,去到是沒有的。
三: 攝影師以為自己是國內頂級藝術家,有一份田園的高傲感。完全是說普通話很難溝通。
四: 攝影技巧只影景,沒著重影人。咩叫婚紗相呀?去影素材好過喇!質素緊係五十年不變的田園風。
五: 攝影助手是沒有經驗的攞住反光板都不懂得點樣打光。
六: 出來的製成品相框只是國內現成的相框,而內面只是一張過了啞面的噴畫,質素與黑房曬大相,
真係欠好遠。
七: 仲有一句經典的係,我向老細表達這老套的攝影手法十分不滿。佢回覆:『我只是行外人,我
不懂得!』老細話自己是行外人就推責!咁係咪老細就只係識得收錢及洗錢呀?
結婚一生人一次,都係吾好貪平小小的金錢。去令自己煩上加煩!
回頂端
XXX.XXX.0.165

發表發表於: Mon Nov 02, 2009 12:25 pm

Ivanc88 寫到:
對泛思攝影的一用後感:
(一間兩個香港人開設的深圳攝影公司,員工全是國內級數,服務當然都係國內級數喇!)
一: 網頁內的相,全是他們公司以外的攝影師所拍攝的。所以放係網頁的相都是一位叫"重陽"的客直攝影師所拍的。
二: 網頁內的室內景,他們都是沒有的。那些別墅及豪宅只是地產公司邀請他們去拍攝的場地,他們就用作為自己的室內景,去到是沒有的。
三: 攝影師以為自己是國內頂級藝術家,有一份田園的高傲感。完全是說普通話很難溝通。
四: 攝影技巧只影景,沒著重影人。咩叫婚紗相呀?去影素材好過喇!質素緊係五十年不變的田園風。
五: 攝影助手是沒有經驗的咻矰洏板都不懂得點樣打光。
六: 出來的製成品相框只是國內現成的相框,而內面只是一張過了啞面的噴畫,質素與黑房曬大相,
真係欠好遠。
七: 仲有一句經典的係,我向老細表達這老套的攝影手法十分不滿。佢回覆:『我只是行外人,我
不懂得!』老細話自己是行外人就推責!咁係咪老細就只係識得收錢及洗錢呀?

真係太唔好彩啦, 咁的店都有的, 所以我都係覺得大的店會比較有保障o的, 而且我都上過去深現睇過, 都有不小室內景點啊, o係lee方面我相信深現應該無lee個問題的, 因為我在佢地的forum內都見到好多jm有不滿的地方, 但當同佢地同事反影左之後, 佢地都會主動聯絡, 幫手解決.
你睇儱|唔會再影多輯囉, 因為佢地排期去影相都好快, 而且又有好多promotion, 影多輯平平地, 又靚靚的啦!
回頂端
CutieGhosts
XXX.XXX.131.35

發表發表於: Mon Nov 02, 2009 3:58 pm

Ivanc88 寫到:
對泛思攝影的一用後感:
五: 攝影助手是沒有經驗的攞住反光板都不懂得點樣打光。
真係欠好遠。

真0架? 我中冧住join泛思添。而家吾知join邊間添。 Shocked
回頂端
XXX.XXX.0.165

發表發表於: Tue Nov 03, 2009 9:15 am

CutieGhosts 寫到:
Ivanc88 寫到:
對泛思攝影的一用後感:
真係欠好遠。

真0架? 我中U住join泛思添。而家吾知join邊間添。 Shocked

睇鴽睎鬼衋馬鴔A啦
回頂端
mabel208
XXX.XXX.159.125

發表發表於: Thu Nov 05, 2009 11:24 pm

希望可以幫到你啦
如果你真係想join深圳現代的話,你可以同我講啊,我話你知我的優惠,睇下我個sales可否比你用同我一樣的優惠啊,當然最好可以用我的單no.啦,咁大家都有一o的小禮物送番的,但如果你用我的單no.一定要通知我啊!

企劃書號碼: 94714
楊生/馬小姐

幫到你就最好啦!希望大家都可以有個完美的wedding.[/quote]

你可唔可以PM話我知你個PLAN幾錢同包甚麼,又有甚麼優惠?我都打算星期日去會展個婚展,考慮JOIN深現。
回頂端
Milky(泛思攝影)
XXX.XXX.32.220

發表發表於: Fri Nov 06, 2009 12:10 am

wedding esther 寫到:
Ivanc88 寫到:
對泛思攝影的一用後感:
真係欠好遠。

真係太唔好彩啦, 咁的店都有的, 所以我都係覺得大的店會比較有保障o的, 而且我都上過去深現睇過, 都有不小室內景點啊, o係lee方面我相信深現應該無lee個問題的, 因為我在佢地的forum內都見到好多jm有不滿的地方, 但當同佢地同事反影左之後, 佢地都會主動聯絡, 幫手解決.
你睇儱|唔會再影多輯囉, 因為佢地排期去影相都好快, 而且又有好多promotion, 影多輯平平地, 又靚靚的啦!

Ivanc88您好!星期五 十月 30, 2009 8:44 am您在泛思帖子已留言表達以上相同的感受,我在星期六 十月 31, 2009 8:55 pm 已回覆跟進,

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=138447&...

但是至今仍沒有收到您的電郵或來電.
煩請您email同事mak_michelle@vinsy.com,attached您的客戶號碼/聯絡我們駐深圳客服部之香港直線電話: 81205806 或 駐香港客服部之香港電話: 39043873 . 將會有同事聯絡跟進. 希望您給予泛思改善服務質素的機會,謝謝!

祝願您生活愉快!
回頂端