發表主題 回覆文章
VKwan
XXX.XXX.112.130

發表發表於: Fri Jul 10, 2009 3:57 pm

廣告贊助 [隱藏]
睇左大家咁多個post,
到自己又回饋下啦~
不過我因為唔趕住入伙,
同埋要慳錢, 所以裝修會較慢~
新居會係自己設計,
所謂既設計其實只係我同老公在d網頁度左抄抄右抄抄,
目的係建立自己夢想的家園, 亦為慳錢~ Embarassed
我地budget有限, 所以會用番原有的木地板,
廚廁會全拆, 做開放式廚房等~

依家新居只差一幅牆就拆好,
前兩日亦買好磚~ 去相先~

P1240385a.jpg  Filesize: 226.64 KB  瀏覽次數: 2570 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 要訂造廁所櫃同小鏡櫃~
P1240384a.jpg  Filesize: 255.62 KB  瀏覽次數: 2570 次
 圖片描述: 廁所換地台瓦仔同企缸~
P1240379a.jpg  Filesize: 231.52 KB  瀏覽次數: 2570 次
 圖片描述: 開放式廚房, 仲有一邊牆未拆~

VKwan 在 Fri Jul 10, 2009 4:13 pm 作了第 1 次修改
回頂端
VKwan

發表發表於: Fri Jul 10, 2009 4:07 pm

前幾日已訂磚, 原本諗住慳錢想返大陸訂,
但在香港格過價, 都覺得合理和ok,
加上無時間所以最終在香港訂~
我只需訂廚廁的地台和牆身瓦一共五隻磚~
去相吧!(d相用手機影質素比較差亦有色差)

20090709147a.jpg  Filesize: 156.01 KB  瀏覽次數: 2566 次
 圖片描述: 亦係廁所牆身, 不過就只係企缸位夾埋果隻凹凸磚以工字形砌, 希望效果唔錯啦! $ 19~ (無價講)
20090709143a.jpg  Filesize: 247.65 KB  瀏覽次數: 2566 次
 圖片描述: 廁所牆身, 係好凹凸架~ $ 27(都係講左價)
20090709146a.jpg  Filesize: 192.44 KB  瀏覽次數: 2566 次
 圖片描述: 廁所地台磚, 防滑的~ $33(講左價架啦)
回頂端
VKwan

發表發表於: Fri Jul 10, 2009 4:09 pm

跟住係廚房磚, 得兩隻牆身同地台~
請注意我的地台磚係2呎x2呎架,
其實係好大塊, 只係較平所以照用~

20090709148a.jpg  Filesize: 215.28 KB  瀏覽次數: 2562 次
 圖片描述: 廚房牆身瓦 $11(講左價)
20090709152a.jpg  Filesize: 84.94 KB  瀏覽次數: 2562 次
 圖片描述: 廚房地台磚(米白色架) $39
回頂端
VKwan

發表發表於: Fri Jul 10, 2009 4:10 pm

留位
回頂端
VKwan

發表發表於: Fri Jul 10, 2009 4:10 pm

留位
回頂端
VKwan

發表發表於: Fri Jul 10, 2009 4:11 pm

留位
回頂端
VKwan

發表發表於: Fri Jul 10, 2009 4:11 pm

留位
回頂端
VKwan

留位
回頂端
WING1004
XXX.XXX.150.42

發表發表於: Wed Jul 15, 2009 5:02 pm

廁所磚幾CYBER 喎, 如鋪牆要幾多塊?
回頂端
小矮人
XXX.XXX.185.75

發表發表於: Wed Jul 15, 2009 5:05 pm

好心急想再看看你家的裝修進度情況。
係啦 !!!!!! 咁你找了那一間店來訂做 / 買傢俱呢 ?
回頂端