發表主題 回覆文章
S & F
XXX.XXX.155.138

發表發表於: Mon Oct 18, 2010 11:46 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
恭喜晒 , 我都想知呀 , 煩請 pm

熊貓Ray 寫到:
kinki0519 寫到:
熊貓Ray 寫到:
請新人update以下資料 :
名稱 / 大日子 / 圍數

carolsk / 2010年11月25日 / 23圍
熊貓Ray / 2010年11月28日 / 22圍
小毛 / 2010年11月29日 / 30圍左右
小苦妹/2010年12月18日/3x圍
雜果涼粉 / 2010年12月30日 / 22 圍
Joanne & Stephen / 2011年2月26日(Sat)/25圍
Alvin / 2011年05月18日 (Wed) / 35-40 圍
Eva & Nick / 2011年7月16日(Sat)/25圍]
Kinki & Chris / 2011年9月3日 / 25圍
siupooh / 2011年12月30日 / 22圍

恭喜晒呀!

還有其他人如果想知道tips資料, 麻煩大家pm我.
因為呢排開始忙緊結婚既事, 都少左上來.
回頂端
fthappy
XXX.XXX.171.39

發表發表於: Tue Oct 19, 2010 5:53 pm

我也是在彩福。請問大家知唔知道係會點樣進場嫁?因為黃經理話會有一個好似珍珠咁的氣球進場喎!
我會係席前註埋冊,諗住搵世紀婚禮(Century Wedding)的Joseph Tang律師,他ok嗎? 請問有咩需要注意嫁呢?

Tks! Very Happy
回頂端
Candy choi
XXX.XXX.59.145

發表發表於: Wed Oct 20, 2010 1:42 pm

fthappy 寫到:
我也是在彩福。請問大家知唔知道係會點樣進場嫁?因為黃經理話會有一個好似珍珠咁的氣球進場喎!
我會係席前註埋冊,諗住搵世紀婚禮(Century Wedding)的Joseph Tang律師,他ok嗎? 請問有咩需要注意嫁呢?

我都好想知呀
好似話係白係門口前少少放個白色大氣球
新人係入面走出黎呀
但係彩福個網業又搵唔到相關o既相wo
你都打算席市注冊呀
咁酒樓有冇話幾點交場俾你呀
回頂端
fthappy
XXX.XXX.80.121

發表發表於: Thu Oct 21, 2010 12:47 am

Candy choi 寫到:
fthappy 寫到:

我都好想知呀
新人係入面走出黎呀
你都打算席市注冊呀
咁酒樓有冇話幾點交場俾你呀

我哋未問喎!
回頂端
mimosha
XXX.XXX.9.139

發表發表於: Thu Oct 21, 2010 9:45 pm

fthappy 寫到:

我都好想知呀
新人係入面走出黎呀

FACEBOOK search "彩福企業" 可以找到demo喎....不過我睇完都仲係唔太明個結構係點...你可以上去search 睇睇丫
回頂端
fthappy

發表發表於: Fri Oct 22, 2010 1:41 am

mimosha 寫到:
fthappy 寫到:

我都好想知呀
新人係入面走出黎呀

FACEBOOK search "彩福企業" 可以找到demo喎....不過我睇完都仲係唔太明個結構係點...你可以上去search 睇睇丫

Tks for your information. Below is quoted from facebook.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=422855971871
Quote:首先一對新人係白色波兒入面,成長片段會投影在波兒表面,之後mc叫進場波兒就爆開,嘖煙,新人進場.

Unquote: 好似有d騎lei. 我諗d親友應該只能夠係電視or projector睇到呢一幕,因為佢個樣似係係門口發生嘅! 同埋d頭髮唔知會唔會吹亂晒呢! Shocked 你哋覺得呢?
回頂端
fthappy

發表發表於: Sat Oct 23, 2010 1:30 am

請問你哋有無用過或者諗住用Cool Wedding 做當曰嘅攝影同video呀! 因為彩福個度有coupon減$1000. 不過個package好似都唔平!! Confused
回頂端
Candy choi
XXX.XXX.59.145

發表發表於: Mon Oct 25, 2010 1:22 pm

fthappy 寫到:
mimosha 寫到:
fthappy 寫到:

我都好想知呀
新人係入面走出黎呀

Tks for your information. Below is quoted from facebook.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=422855971871
Quote:首先一對新人係白色波兒入面,成長片段會投影在波兒表面,之後mc叫進場波兒就爆開,嘖煙,新人進場.

Unquote: 好似有d騎lei. 我諗d親友應該只能夠係電視or projector睇到呢一幕,因為佢個樣似係係門口發生嘅! 同埋d頭髮唔知會唔會吹亂晒呢! Shocked 你哋覺得呢?

我都覺得呢個入場方式好似怪怪地
初初仲以為係個白色硬身o既膠波係中間爆開添
如果到時塊布”click”住個頭都會幾麻煩呀 Confused
回頂端
kellywong210
XXX.XXX.155.77

發表發表於: Mon Nov 01, 2010 4:53 pm

我想問依家檯布係咩色架?
回頂端
October22
XXX.XXX.73.115

發表發表於: Tue Nov 02, 2010 10:30 pm

已在10/22完成了婚禮,彩福真是一流。 我老公十分滿意,故完埸後他俾了幾千元tips. 我和奶奶知道後都覺得太多了,但又覺得他們真是很用心很有心細去協助我們所以是值得的。 個場很漂亮,用波兒出埸很好,初時我都不想覺得怪但又沒得選擇唯一試一下了。 反而很開心因很特別,現在都很懷念結婚當日很興奮。 彩福真是好,我之前都有少少不滿意如乳豬太肥,又成日轉人。但結婚當日發覺他們真係婚宴專家,個個人都好有心去做事。 由於個日有可能掛8號風球,我一直都很擔心酒席的計法。想不到他們很好,係實報實消即是即使我之前是訂了29席如當日8號風球, 如只開得兩席就只計2席錢。 他們的安排太為客人設想了。由於怕結婚當日天氣差我早一日已搬物資去酒樓他們保管得很好。 當日有姐妹唔識去酒店check in他們都安排人跟進。 我覺得大家選擇了他們就要信任他們,當日很多程序他們會建議我要改,我全部照聽。 他們真係很有經驗,一定要聽他們的意見。
回頂端