發表主題 回覆文章
EllenEC
XXX.XXX.66.58

發表發表於: Fri Jul 10, 2009 12:32 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
頭先去完紅磡彩福簽新約, 幫我的陳小姐(anny)都好nice, 我地有乜問題, 佢都即刻幫我地跟進, 俾答覆我地.

一切offer冇變. 只係有些舊offer不合用, 轉了些新offer.

d裝修真係幾舊, 不過知道黎緊8月會裝修, 9月打後bday的新人會有新裝修, 真係大bonus. yeah....

其實真係冇乜野要擔心了!!
回頂端
小毛
XXX.XXX.44.114

發表發表於: Fri Jul 10, 2009 9:16 am

熊貓Ray 寫到:
請新人update以下資料
名稱 / 大日子 / 圍數

Happy gloria / 2009年11月19日 / 34圍
熊貓Ray / 2010年11月28日 / 22圍
EllenEC / 2009年10月25日 / 27圍左右
CHR / 2010年1月24日 / 30圍
kh529 / 2010年5月29日 / 大概22圍

小毛 / 2010年11月29日 / 30圍左右
回頂端
Fanny_jerry
XXX.XXX.186.144

發表發表於: Fri Jul 10, 2009 1:22 pm

EllenEC 寫到:
頭先去完紅磡彩福簽新約, 幫我的陳小姐(anny)都好nice, 我地有乜問題, 佢都即刻幫我地跟進, 俾答覆我地.

一切offer冇變. 只係有些舊offer不合用, 轉了些新offer.

d裝修真係幾舊, 不過知道黎緊8月會裝修, 9月打後bday的新人會有新裝修, 真係大bonus. yeah....

其實真係冇乜野要擔心了!!

那便好囉!!!!又有轉埋請貼款。
回頂端
Iris Chan (wedding)
XXX.XXX.252.213

發表發表於: Sat Jul 11, 2009 5:27 am

各位準新人,

我估之前條link係因為我寫咗野所以比人刪除咗!疑似商戶?!
點都好,我希望大家可以係呢個平台到,搵到自己想要的野。的而且確,我會睇一睇這個平台,看看大家的意見。無論讚賞,抑或批評我都接受。

讚賞,當然令人開心,呢個係Bonus!
批評,可能會令人吾開心,但呢個係進步的其中一個原素。

無論點都好,我希望大家可以開開心心咁一齊分享,好嗎?

如果有咩吾清楚,可以直接搵我,由我去為您哋解答。我真的不能經常在這裡留言,避免影響咗其他人。 

其實今次我留言,係想叫大家買今日份東方(11 July 09),因為有我們的廣告。
我諗吾方便係到講太多啦!

我啱啱開咗個blog,您哋可以去睇睇!

http://hk.myblog.yahoo.com/iris.wedding@ymail.com

大家努力呀!
回頂端
Iris Chan (wedding)
XXX.XXX.15.250

發表發表於: Sun Jul 12, 2009 11:38 am

不知道各位新人昨天有沒有買東方日報呢?
如果沒有的話不緊要
今天在蘋果日報有我們刊登的廣告
惠顧晚飯有乳豬送呀!
記得買一份蘋果日報
剪下coupon
同屋企人一齊來吃晚飯啦!
來之前記得預訂乳豬呀~~
我們會不斷宣傳及努力
繼續進步,與各位新人一同開開心心的籌備婚禮!
回頂端
熊貓Ray
XXX.XXX.98.203

發表發表於: Mon Jul 13, 2009 9:59 am

kh529和我以下對話.
kh529係藍色字, 熊貓Ray係綠色字

- 會將全部紗拆走晒, 包括上面既玫瑰花. 之後換上近似彩福欣宴牆身(計劃中). [/color[color=blue]]<--- 上網見到彩福欣宴牆身都幾素咁, 好似白 mon mon 唔係咁好.. @_@ >>>明白, 呢樣野我同佢地跟進下點樣先. >>> 係呀, 同埋要明白, o個到始終樓底唔算高, 整出來未必夠欣宴咁 grand...

- Backdrop會換晒. 似酒店風格及偏向簡單d. (要同design公司夾個design) <--- great!! 但係我想問下, 原本有中式禮堂, 還會保留嗎? 因為老人家又會比較喜歡中式禮堂來敬茶
>>>我相信係唔會唔要中式禮堂. 但你自己係行中式或西式呀?
>>> 我就緊係行西式啦... hehehe... 不過中式禮堂用來敬茶影相, 又真係似樣d 姐, 而且, 長輩會歡喜 d ma~

- 音響會重新添置或upgrade <--- 其實我一直有個疑問, 紅磡彩福係咪得一部電視在台附近?? 因為我上次落訂時, 都唔覺佢其他位有電視比賓客睇得到咁... 唔知係咪我睇漏... >>>呢間係冇任何tv架. 只靠兩個大projector去睇. 我曾經都問過呢個問題. iris仲未知有咩改動. 你有咩提議呢?
>>> 其實我覺得既然佢可以拿咁多錢出來攪裝修, 咁叫 iris 諗下裝多幾部電視係側面牆身都好應該, 又唔係貴!!
因為其實坐得後, 又或者咁o岩坐係o個兩個 projector 既中間, 兩邊都望得唔係咁清楚既時候, 都幾無奈同冇引... 今日剛剛先有個朋友同我講, 去左間睇唔清楚個台又睇唔多清楚電視的婚宴, 佢覺得好悶, 咩都睇唔到咁... 唔知係到做乜, 最緊要係唔可以開享新人既開心ma.....
回頂端
熊貓Ray

發表發表於: Mon Jul 13, 2009 10:00 am

有咩想改善或整得更好, 可在這裡傾. 等Iris及Ray Ho 都知道我地新人有咩概念.

正在進行中/處理中

- 會將全部紗拆走晒, 包括上面既玫瑰花. 之後換上近似彩福欣宴牆身(計劃中).
- 檯上既花柱仔放既花會換晒, 因為現時既花太假.
- Backdrop會換晒. 似酒店風格及偏向簡單d. (要同design公司夾個design)
- 有計劃將新娘房加大(需要與工程部同事接洽)
- 音響會重新添置或upgrade
- 魚池會收埋, 唔會俾出面任何人見到
- 8月佐敦會搞個試菜團, 用$5688既menu, 有兩個餸會轉為鮑魚及蟹拑. 每位$328.
但正因紅磡彩福比較少人回應關係, 所以可能大約在8月中(某一個星期六晚)轉為gathering. 價錢方面我仲未收到. 但至少會裝修好晒先再搞. 到時有咩消息再通知大家.

暫時未有計劃做住有如下

- 蛋糕coupon
- 加LCD TV及PROJECTOR
- 迎賓枱(待follow)
回頂端
熊貓Ray

發表發表於: Mon Jul 13, 2009 10:16 am

建議可增設事項:

1) 會唔會另加地毯來進行march-in之用呢?
2) 台上會唔會有毛毛地毯呢? 因為影相既效果會更加好.
3) 新娘房當然擴大係最好, 因為本身太細. 需要有至少一塊大既直身玻璃鏡.
4) 中式禮堂建議照保留 (雖然好多新人行新式, 但仍然有老人家想在中式禮堂行敬茶儀式.)
5) 加張蛋糕檯及整靚去
6) 轉過一張reception檯,因為太細太迫又唔靚﹗
回頂端
yanatalie
XXX.XXX.214.68

發表發表於: Mon Jul 13, 2009 12:52 pm

小毛 寫到:
熊貓Ray 寫到:

Happy gloria / 2009年11月19日 / 34圍

NAT NAT / 2009年10月18日 / 30圍左右 Surprised [color=indigo]
回頂端
熊貓Ray

發表發表於: Mon Jul 13, 2009 2:41 pm

[quote="yanatalie"][quote="小毛"]
熊貓Ray 寫到:

NAT NAT / 2009年10月18日 / 30圍左右

nat nat, 你有咩意見都可以講出來.
回頂端