發表主題 回覆文章
沙沙123
XXX.XXX.28.193

發表發表於: Mon Jun 22, 2009 7:33 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
各位姊妹~~

我有個煩惱~~ 我個婚期就係今年12月,原本係3月髊xpo到未試裙就落轠eposit俾一間shop,因為佢]sale A line裙,我諗應該琝.之後分別係5同6月去試裙.點知我D朋友個個都話呢間shop骾esign完全唔得,應該話唔琝,無哂cutting.個個都叫我撻魕w金搵黧. Confused

唔開心鰲X日之後,惟有去tst打個round,由於walkin,好多只係free trial 2件,一個好短鴾U午,入2間試 free trial,有一間試衫要俾$500,仲要等到7月先有期,只好睇實物.結果哽係落唔到主意.

之後無啦啦係forum搵到間出口廠家陣做埋租衫話可以任試,好快地book鰹伅‘h試.其實只係想試哂所有style睇屪鈭琝.出奇地搵到幾條裙又OK喎(應該話其中有1條超鍾意),價錢都算平,reasonable,又可以定做租,因為想改colour.

宜家超級15,16,唔知點算好,tst鮢hop估唔會突然close,但係我又好懶唔想去行,只係free trial儭,又唔知自己會唔會又揀錯.出口廠佢]似係新開,唔多覺有關於佢]騃omment,好驚會突然走魖.原本黧○ㄜ曭儕Y唔係自己唔識得去問佢搵D琝儭,撻定又好似好唔低(雖然俾1,xxx)

真係唔知點算好,好想大喊啊~~ Crying or Very sad
p.s.我D朋友都仲係會講你自己鍾意就得架啦,但係都係有好多comment係我揀儭鮕~
回頂端
沙沙123

發表發表於: Tue Jun 23, 2009 6:15 pm

有無姊妹可以俾到意見我啊? Question

Crying or Very sad
回頂端
艾菜
XXX.XXX.149.66

發表發表於: Wed Jun 24, 2009 10:08 am

你不如搵日去落咗訂個間 shop,
試下先, 雖然啲 fd 話麻麻地,
但係未必件件都唔岩你呢....
更何況, 各人喜好不一, 最重要係自己,
結婚都係自己, 唔駛理人太多,
自己開心係最緊要....
開心啲啦.... Smile
回頂端
藍可可
XXX.XXX.48.3

發表發表於: Wed Jun 24, 2009 2:25 pm

你講真婚紗晚裝呢d真係好難簡每件衫每件都個個話靚&好睇,最緊要係自己鍾意!
好似我本身唔鍾意閃簡簡單單既衫我比較鍾意,但身邊朋友個個都話一生人一次點都要閃盡佢,我最後都無理佢地呀自己join左一間簡單為主既公司咋!haha
所以好睇自己架!
本身你係咪鍾意a-line裙架?你之前落訂果間shop有無得轉款先?定係無得轉款?
如果有得轉款你不如再上果間落左訂既shop再試多次d款睇下係咪真係好唔啱自己先,如果真係唔啱直接同你落訂果間shop講話簡唔到衫問佢地可以點,問下可唔可以轉其他野or可唔可以返到d衫係你鍾意既款囉!
講真結婚洗好多錢雖然只係千幾蚊都唔好蝕ma!
希望幫到你啦!
回頂端
hellojenny
XXX.XXX.253.142

發表發表於: Thu Jun 25, 2009 9:47 am

除非你自己真係好唔鐘意, 否則唔建議你撻訂 (結婚真係要用好多$$)
你去試下, 睇多d款式先
每個人喜好不同, 最緊要係你自己鐘意, 因為係你結婚, 係你著件婚紗
回頂端
沙沙123

發表發表於: Mon Jun 29, 2009 3:07 pm

多謝各位... 經過幾日唔開心,加用幾日消化朋友之前D comment,再諗係第2到試儭,終於灠_心肝打去最初黧’P佢D裙唔琝,可以點~~

佢梗係有問我點解唔,問我想要乜炴琣,我終於可以好明確地講佢知:
1. 我係要A-line裙,不過要有修腰,係肚臍開始spread out,唔要係雞心位散.
答:最近公司鼣f都係呢種雞心位散骾esign喎~~
2. 我睇中件婚紗係白低有紅色刺繍.
答:咁黿B紗唔會有其他人要架喎(即係唔會為鬻琱@個人,冒險入呢種裙)
3. 我受到屪C色係大紅,大藍,最後係香檳金.
答:藍色係好多長輩覺得唔吉利(我知啊),香檳金咁"leung"無乜人鍾意架喎

總結:就算佢]下次返十幾條裙,都幾難會有4條會完全琝麰n求.當然現有鼣ㄤL乜琝硠o.所以D訂金只可以半放棄,因為我個伴娘都應該無裙硱\
(ps: 其實個sales幾好人架,可惜佢公司D裙只可以渨火柴人著)
回頂端