發表主題 回覆文章
貓貓夫人
XXX.XXX.195.12

發表發表於: Fri Feb 27, 2009 10:12 am

廣告贊助 [隱藏]
請問你地會搵agent(GW,WA...)搞定係自己搞掂??

我plan出年5月起行, 依家都問緊d agent...不過自己仲係blur blur, 唔知有d咩要注意....你地搞成點呢??

俾d意見....thanks Laughing
回頂端
小夜貓
XXX.XXX.10.221

發表發表於: Mon Mar 02, 2009 12:08 pm

我plan緊2010年3-4月去關島,prefer用travel agency, 因為我覺得global wedding comment好差,watabe又好貴同埋好多限制。反而我睇過Century既package唔錯,佢地bad comment又唔多,應該都會考慮佢地。但明年價錢佢地仲未出,大約要年中先有.... 政府2010公眾假期大約今年4月會公報,最快都要年中先揀到日子呀...
回頂端
一群小貓
XXX.XXX.252.96

發表發表於: Wed Mar 04, 2009 3:16 pm

我們正計劃2010年1月到關島結婚,今天下午上watabe詢問有關詳情,你們會join那一間agent呀??
回頂端
貓貓夫人
XXX.XXX.195.12

發表發表於: Wed Mar 04, 2009 4:58 pm

我打算出年5月呀....

其實我地問左幾間....WA 冇我想要的chapel, WW又比較貴, Century Travel又唔包travel & accommodation....我打算搵Continential Airlines或者GW.

其實好多人都話Gw唔好,不過佢個package又最啱....好難揀.佢地仲話就黎就加價tim....我又覺得依家book又早左d...唉!!!

咁你地會唔會造婚紗?? Wink
回頂端
一群小貓
XXX.XXX.35.236

發表發表於: Wed Mar 04, 2009 8:21 pm

我地剛去完ww,個sale真係好nice,解釋又好詳盡,服務真係一流,但價錢真係貴到爆。。。加加埋埋都要四萬蚊,重未計婚紗禮服酒店機票,但係d相簿真係靚。

我地都頭痛緊婚紗既問題。。。知唔知邊度有得訂做平婚紗同禮服?如果要幫襯ww就要拉上補下,哈哈

但Continential Airlines好似冇乜人用過咁喎,得唔得架?
回頂端
Single BB
XXX.XXX.106.64

發表發表於: Wed Mar 04, 2009 11:41 pm

我睇過喇, Continential Airlines 係 Airline 自己賣機票 + 酒店only , 其他Service都係由第3方提供架(e.g. Hotel, local agent).如果有問題就投訴冇門喇
Cool
回頂端
貓貓夫人
XXX.XXX.65.192

發表發表於: Wed Mar 04, 2009 11:46 pm

唉...ww我地唔諗啦....加加埋埋咪成6-70k....太費啦....我地心水係GW,,,不過single bb佢join個package抵d....我真係想去講價...haha

慳左d錢sponsor多幾個朋友去都得....keke

婚紗都係另一個頭痛的問題....有咩提議??
回頂端
Single BB
XXX.XXX.106.64

發表發表於: Wed Mar 04, 2009 11:52 pm

佢地D婚莎都好似OK的, 睇你是否接受到件衫好多人著過囉
回頂端
小夜貓
XXX.XXX.10.221

發表發表於: Thu Mar 05, 2009 1:21 pm

我4年前去過關島,其實我覺得出package一d都唔煩,4日2夜好易搞,如果想去埋saipan 或 palau可以叫agent幫你plan,總之拎齊hotel voucher & e-ticket就得,搵出面邊間旅行社都可以做到。

反而我係concern個wedding package包d乜。我自己會去台灣影結婚相,去到關島都一定會影海灘,但就一定唔會俾我萬幾蚊去影。我問過century,佢話加多二千幾就可以加埋沙灘相,咁其實都滿足到我,影到沙灘,教堂行禮等。相簿就返香港先搵人做啦....反正都唔會日日帶埋本相簿返工晒俾人睇,佢俾cd我仲好,可以放上facebook,仲多d人會睇到~!

婚紗我去金都問過,租3日2夜都要12xx,如果去關島起碼要租5日4夜,咁就當2500。但我聽同事覺尖沙咀有d上樓鋪做一set gown連配件大約3k,咁所以我都會考慮去買囉....話唔定第日可以俾個女著....不過我都未得閒去睇呢~! 但男禮服如果又要造,我估兩套加埋都要成5k啦....
回頂端
一群小貓
XXX.XXX.35.236

發表發表於: Thu Mar 05, 2009 9:24 pm

Single bb,我唔介意件婚紗俾好多人著過,係怕到時選唔啱,或者唔啱身唧。所以先想自己訂做帶過去。

小夜貓,請問尖沙咀樓上即係邊度呢?可以PM我嗎?我預算3K造一套婚紗,質料會唔會好差呀?

另外,我地都想搵當地攝影師影相,唔知大家有冇好介紹呢?
回頂端