發表主題 回覆文章
留言板管理員
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Fri Feb 20, 2009 11:39 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
可能您一聽到「褂裙」,就會覺得老土,但其實褂裙一直發展至現時,甚至融合了西方元素的「潮褂」,如LACE、水晶和珍珠等。今期,新婚生活易編輯分別拜訪了一間擁有30多年歷史的裙褂老店和一位摩登潮褂設計師,認識到裙褂的文化和「潮褂」的多彩多姿......

http://wedding.esdlife.com/theme/chi/20090218/default.asp

留言板管理員 在 Sat Jan 16, 2010 10:40 am 作了第 1 次修改
回頂端
leung_leung
XXX.XXX.14.246

發表發表於: Sat Feb 21, 2009 6:11 pm

留言板管理員 寫到:
可能您一聽到「褂裙」,就會覺得老土,但其實褂裙一直發展至現時,甚至融合了西方元素的「潮褂」,如LACE、水晶和珍珠等。今期,新婚生活易編輯分別拜訪了一間擁有30多年歷史的裙褂老店和一位摩登潮褂設計師,認識到裙褂的文化和「潮褂」的多彩多姿......

http://wedding.esdlife.com/theme/chi/20090218/default.asp

可以一次過有傳統及新興裙褂作對比,正!

唔知會唔會有褂鞋介紹呢?
回頂端
Tracy0607
XXX.XXX.197.137

發表發表於: Sat Feb 21, 2009 7:48 pm

睇完條link,我覺得Verna Marina 0的褂好似幾靚幾特別咁~~都好有興趣,
但係感覺上好貴。。。。。我想問有冇人知大約幾錢一件0個0的褂?
回頂端
我行我素
XXX.XXX.37.157

發表發表於: Sat Feb 21, 2009 9:35 pm

Tracy0607 寫到:
睇完條link,我覺得Verna Marina 0的褂好似幾靚幾特別咁~~都好有興趣,
但係感覺上好貴。。。。。我想問有冇人知大約幾錢一件0個0的褂?

老實講,感覺係完全唔靚,係廣州婚紗街貨,係大陸哩士造,買走唔超過500元,唔信可以到廣州江南大道睇下,無記錯應該有間叫布衣x既,有得賣.
不過人地俾左錢賣廣告無計啦.希望留言唔好被cut啦.
回頂端
pi.pi
XXX.XXX.158.31

發表發表於: Sun Feb 22, 2009 12:11 am

我行我素 寫到:
Tracy0607 寫到:

老實講,感覺係完全唔靚,係廣州婚紗街貨,係大陸哩士造,買走唔超過500元,唔信可以到廣州江南大道睇下,無記錯應該有間叫布衣x既,有得賣.
不過人地俾左錢賣廣告無計啦.希望留言唔好被cut啦.

係有D似大陸貨,更似馬拉婆,我情願著返傳統掛.個MODEL都著得好肥同衣不稱身,唔好睇 Confused
回頂端
winnielau0928
XXX.XXX.233.130

發表發表於: Sun Feb 22, 2009 1:03 pm

如果咁睇.....cocoon o個d裙褂靚好多喎~~~貴d都值得........ Cool Cool Cool
回頂端
Tracy0607
XXX.XXX.198.62

發表發表於: Sun Feb 22, 2009 6:41 pm

winnielau0928 寫到:
如果咁睇.....cocoon o個d裙褂靚好多喎~~~貴d都值得........ Cool Cool Cool

是呀~coccon的褂都好靚好特別,其實我想找0的特別少少的~
但係著上身都靚的掛(最緊要唔好著到好肥)
回頂端
luckygirl09
XXX.XXX.98.218

發表發表於: Fri Mar 06, 2009 6:24 pm

其實中國人結婚梗係穿傳統的掛好啦,呢D所謂潮掛,完全唔靚,果件low cut 款直情有潘金蓮feel
回頂端
popopo0407
XXX.XXX.101.240

發表發表於: Sat Mar 07, 2009 9:39 am

其實...我覺得傳統褂都真是靚,唔老土的,
今次特集個d好似太難著得好睇...
而且有d著了都唔覺得似褂,寧願真是著返傳統褂好d
回頂端
dolphinpanda
XXX.XXX.67.107

發表發表於: Sun Mar 15, 2009 12:25 am

cocoon d裙褂靚D...
回頂端