發表主題 回覆文章
Andyyeki
XXX.XXX.121.11

發表發表於: Wed Feb 04, 2009 12:15 am

廣告贊助 [隱藏]
我婚禮在1月16日, 在結婚約一年前, 找了2間婚禮攝影公司, 都揸唔定主意. 透過ESD知道RAY CHUI, 初時認為都很冒險, 因為都聽過好多都係做媒的, 但即本就約出黎睇下SAMPLE.

老實說我看過那些相片, 我不覺得特別好, 但亦不差. 對於攝影我亦不很懂. 但又有可能係佢部notebook問題. 但令我立即決定用佢, 是因為佢真係比我感覺好真誠. 所以, 就join左la.

我join的package係一個video, 一個camera, 一個snapshot. 但當天一早接新娘的時候(因兄弟都係女家附近等), 黎左4個人. 我擺了35席, 所以席間不停要與親友補影, 佢地2話不說, 跟得好貼. 阿RAY, THANK YOU!

我還join了即場派相, 2支大光燈, 唔知仲以為自已係名星, 玩開影相d朋友話間直超值, 睇設備都夠排場la. 即場派相黎多2個人, 1個專影即場派相的, 1個係mark數(即係每影一幅相要晒幾多張,檯號都MARK埋, 方便派相). 呢D全部都估唔到的!

最重要最重要係, 我睇佢即場派相的相片, 好得喎! 我換緊衫的時候, 出面播番早上影SNAPSHOT的短片, 係相片黎架, 唔係即日剪片(因為我沒有加呢個服務), 朋友都話幾OK!

估唔到比我想像之中還要好. 阿RAY我從來唔寫呢D野架, 多謝你當天的幫忙! 辛苦晒. D親戚朋友個個都話OK! 多謝多謝!

KI & ANDY
回頂端
raychui
XXX.XXX.196.167

發表發表於: Fri Mar 27, 2009 12:36 pm

之前幾佰個客人的真實見証分享唔見了!實在好唔開心!從來沒有"造馬" 的Topic 竟然如此!有點不明白版面管理員的處事法則?也許版面管理員太忙?也許是不小心的原故?無論怎樣,我也希望之前的Topic 能重見光明!不要讓幾佰個客人的真實見証分享石沉大海!
由於Ki & Andy 的真實見証分享,他們是另開新Topic,所以仍保留在此!希望籍留言版這個空間,讓過去認識本人服務的新人們!或對本人服務有興趣認識更多的朋友們!有一個空間去分享!
希望大家暫時在這裡分享,在之前的Topic 未返來前,可在這裡互相交流!
謝謝各位對我的支持!多謝大家!
回頂端
catcatlam
XXX.XXX.188.160

發表發表於: Fri Mar 27, 2009 1:06 pm

Hello.大家好 Very Happy 本人都响上年12月26日結完婚,大婚當日都是揾亞ray幫手.家人都讚亞ray好好.
回頂端
大頭SEE
XXX.XXX.57.100

發表發表於: Fri Mar 27, 2009 1:41 pm

可惜我已經結左婚..如果唔係我都要即日派相呀...不過我地依睇番亞ray既相都好好好好開心..

唔知幾時先會有番亞ray之後個post..anyway好多人都會支持你
所以各位我地一定要努力爭取番..加油呀
回頂端
阿闊太太
XXX.XXX.75.234

發表發表於: Fri Mar 27, 2009 1:51 pm

阿Ray 的確做得很好,會比預期做得更多更好!這是我從朋友的婚禮中親眼看見的,亦因此,我選擇了阿 Ray 及他的 team 做我婚禮攝影,他是我不二之選!
阿Ray,我也明白你的感受,不知為什麼管理員會刪掉了之前的topic,因我也非常不高興,留言一年,跟很多jm 交流過,看過她們share 給我們的相,真的很開心,又可以多加了解你的工作及作品。奈何管理員一句"生活易不會個別作出通知及解釋"(摘自《清場行動升級: 打擊疑似商戶!!!》一文) 就可以刪除我們一直以來的回憶,真的很氣憤!
在此,我也想管理員查清楚,難道我們不是「真正用家」嗎?希望你們真的是認真"查証屬實"(摘自《清場行動升級: 打擊疑似商戶!!!》一文),不要只是信口開河,雖然不用解釋,也不是喜歡刪就刪!那我們上ESD 的留言版就是白留了! Evil or Very Mad
回頂端
raychui
XXX.XXX.196.167

發表發表於: Fri Mar 27, 2009 2:39 pm

以下是留言板管理員的無理答覆:

raychui,

我們接獲會員舉報, 指該主題由高度疑似商戶開設, 經審查後我們方執行"移除".

留言板管理員

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?p=6407074#640...

請大家在以上主題留言,並send pm 給留言板管理員,及e-mail 到support@esdlife.com
証明你們是真實客人的身份,並要求重新開放該主題!
真實分享、無理移除、重新開放、爭取到底!

Ray Chui
回頂端
大頭SEE

發表發表於: Fri Mar 27, 2009 2:52 pm

無錯..我地要爭取到底.邊個人舉報架...呢個根本是個無道理的回覆我地個個jm都可以證明個topic係我地自己自發寫既.........真的越看越嬲呀 Evil or Very Mad 到底佢地根本什麼來刪除...過份
回頂端
Win Pooh
XXX.XXX.249.77

發表發表於: Fri Mar 27, 2009 3:29 pm

Hi...Ray Chui

我都有少少興趣ar.....請問你可唔可以send d Photo or line 比我睇下呀...
另外亦都請你send埋個price list 比我吖,等我睇下你個package 包d咩..

我想搵 1 V + 2P ar...,如果想要埋當日即時派相既話,個package 又係幾多呢....?

Thx

winniethepooh92000@yahoo.com.hk
回頂端
Fontane
XXX.XXX.56.24

發表發表於: Fri Mar 27, 2009 3:55 pm

我家姐係 manting, 係之前 "A級選擇 - Ray Chui" 個發起人, 頭先佢想0係度開句聲、聲援一下, 點知一 login 就見到呢句說話:

您已被停止會員資格
請跟版面管理員, 群組管理員或是系統管理員聯絡詢問相關資訊

實在令本來都 "慶慶地" 0既我地慶上加慶, 有無搞錯呀!!
2 姊妹幫襯同一個攝影師, 然後覺得有好0野想同大家分享就有錯咩??? 咁就唔係真正用家?? 請問版面管理員你地憑咩覺得我地造馬?? 你地連搵到同一個 ip 有幾個不同 a/c 0係同一個 topic 留言的證據都無, 憑咩 delete 晒整個百幾頁0既 thread??? 好過份, 呢個係關乎我地兩姊妹人格0既問題, 極需要正視!!!
唔該俾個合理 d 0既理由我地, or 俾 d 真憑實據出0黎, 唔好用 "高度疑似" 商戶呢個荒天下之大謬0a既解釋0黎敷衍了事!!

如果版面管理員仍然唔信我地係真正客人, 可以睇番我地個 blog, 入面除左我地婚禮 d 相, 仲有其實生活記錄, 本來我都唔想0係度公開我0既私人 blog, 但為左証明我同我家姐0既人信同誠信, 仲有係要撐阿 ray, 私隱呢 d 一切都拋諸腦後, 只務求取回公道

Mandy (manting / 家姐): http://hk.myblog.yahoo.com/jw!9YbzQvOfERk3nabANjmCfH69/index?l=f&...

Fontane (細妹): http://hk.myblog.yahoo.com/jw!9YbzQvOfERk3nabANjmCfH69/index?l=f&...

希望 esdlife 重新審核原有 topic 內容, 徹底調查, 真相大白後敬請重開原有 topic, 萬二分感謝!!!!

manting & Fontane
27.3.2009
回頂端
大頭SEE

發表發表於: Fri Mar 27, 2009 4:32 pm

Fontane 寫到:
我家姐係 manting, 係之前 "A級選擇 - Ray Chui" 個發起人, 頭先佢想0係度開句聲、聲援一下, 點知一 login 就見到呢句說話:

您已被停止會員資格
請跟版面管理員, 群組管理員或是系統管理員聯絡詢問相關資訊

實在令本來都 "慶慶地" 0既我地慶上加慶, 有無搞錯呀!!
2 姊妹幫襯同一個攝影師, 然後覺得有好0野想同大家分享就有錯咩??? 咁就唔係真正用家?? 請問版面管理員你地憑咩覺得我地造馬?? 你地連搵到同一個 ip 有幾個不同 a/c 0係同一個 topic 留言的證據都無, 憑咩 delete 晒整個百幾頁0既 thread??? 好過份, 呢個係關乎我地兩姊妹人格0既問題, 極需要正視!!!
唔該俾個合理 d 0既理由我地, or 俾 d 真憑實據出0黎, 唔好用 "高度疑似" 商戶呢個荒天下之大謬0a既解釋0黎敷衍了事!!

如果版面管理員仍然唔信我地係真正客人, 可以睇番我地個 blog, 入面除左我地婚禮 d 相, 仲有其實生活記錄, 本來我都唔想0係度公開我0既私人 blog, 但為左証明我同我家姐0既人信同誠信, 仲有係要撐阿 ray, 私隱呢 d 一切都拋諸腦後, 只務求取回公道

Mandy (manting / 家姐): http://hk.myblog.yahoo.com/jw!9YbzQvOfERk3nabANjmCfH69/index?l=f&...

Fontane (細妹): http://hk.myblog.yahoo.com/jw!9YbzQvOfERk3nabANjmCfH69/index?l=f&...

希望 esdlife 重新審核原有 topic 內容, 徹底調查, 真相大白後敬請重開原有 topic, 萬二分感謝!!!!

manting & Fontane
27.3.2009

manting Crying or Very sad 個account都比人停埋..唔係掛
有無道理架......................................
我都有寫blog.實在太過份太過分份了...............
ray.我地撐你架
比埋我個個做證先
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!9YbzQvOfERk3nabANjmCfH69/index?l=f&...
回頂端