發表主題 回覆文章
gladysgladys
XXX.XXX.107.211

發表發表於: Mon Oct 20, 2008 12:58 am

廣告贊助 [隱藏]
我明年3月15日,我好擔心呀...唔知有無人同我一樣咁諗?
回頂端
奇奇B
XXX.XXX.175.252

發表發表於: Mon Oct 20, 2008 8:44 am

gladysgladys 寫到:
我明年3月15日,我好擔心呀...唔知有無人同我一樣咁諗?

我BD遲你6日呀, 我無諗過呢個問題呀, 我諗都有少少擔心既, 不過我book既都係大集團, 應該企得穩掛, 就算真係要驚, 都會係2010年果D jm驚D...
回頂端
tinymoon
XXX.XXX.229.224

發表發表於: Mon Oct 20, 2008 10:31 am

wahhaha,我地book左2010年年尾tim呀,講真都有d驚 Rolling Eyes
回頂端
XXX.XXX.119.124

發表發表於: Mon Oct 20, 2008 11:42 am

因為我BOOK果間唔係大集團, 而且係比較貴價的菜府, 不過呢間做好多婚宴, 我上個星期六去左睇, 見到佢地有擺酒, 好好氣氛, 又唔似會執咁喎..
希望OK啦...
回頂端
奇奇B
XXX.XXX.175.252

發表發表於: Mon Oct 20, 2008 11:59 am

gladysgladys 寫到:
因為我BOOK果間唔係大集團, 而且係比較貴價的菜府, 不過呢間做好多婚宴, 我上個星期六去左睇, 見到佢地有擺酒, 好好氣氛, 又唔似會執咁喎..
希望OK啦...

係呀, 我之前都聽D做飲食業既朋友講, 話如果間酒樓不嬲都有婚宴既話, 咁就多數做得住, 因為婚宴既收入都幾可觀喎...
回頂端
XXX.XXX.119.124

發表發表於: Mon Oct 20, 2008 12:02 pm

你咁講我都定d..... Surprised
回頂端
Mandy Yiu
XXX.XXX.183.130

發表發表於: Mon Oct 20, 2008 12:06 pm

細d既酒樓有可能,但大既應該沒問題掛。。。
酒店就應該唔會執掛。。。
回頂端
WING @@
XXX.XXX.8.73

發表發表於: Mon Oct 20, 2008 3:06 pm

我2010年BD未BOOK酒樓架~~不過都決定左EXPO BOOK LU,
唉...之後係點都唔知架啦, 曾經有擔心過而家已經唔理咁多LU搵間大集團既應該穩陣D啩~~
回頂端
小 Sin 子
XXX.XXX.114.93

發表發表於: Mon Oct 20, 2008 7:13 pm

我個 friend 下年 BD , book 左酒席, 都擔心, 所以佢買左保險. 話千幾蚊喎. 有事可以賠番哂 d 訂金.

不過我 book 果間都係連鎖大型酒樓, 所以都唔太擔心.
回頂端
julietcinder
XXX.XXX.102.37

發表發表於: Tue Oct 21, 2008 12:33 am

我打算2010年頭,但都心大心細唔知今年好唔好BOOK住,
就算搵大集團,見到泰林呢D大集團都要執,真係咪話唔驚呀。
而且飲食業一定係最易當災既一行,通常都係過年前後執得最多,
所以依家都唔知點算好呢,
我想問下所講既保險係咩黎呢
回頂端