發表主題 回覆文章
edna
XXX.XXX.100.185

發表發表於: Fri Aug 29, 2008 6:05 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
各位姐妹,

我同bf諗住09年年尾係鑽石山聯邦酒樓擺酒, 大家有咩意見, 我仲未book,
可否比d意見啊?
thx~~~
回頂端
edna
XXX.XXX.3.173

發表發表於: Sun Aug 31, 2008 6:16 pm

點解無人覆ga.唔通無咩人係聯邦擺酒???? Sad
回頂端
wingkaka
XXX.XXX.114.227

發表發表於: Sun Aug 31, 2008 6:57 pm

你好,

我是09年12月結婚的, 已book 在聯邦擺酒. 我想都ok 0架,場地都好靚, 有一盞好大的水晶吊燈, 樓底高. .
今天,我經過鑽石山(去shopping), 於是上去問問經理, 有關佈置的問題, 想話可能會找佈置公司, 睇下佢地可以比到什麼佈置,但佢地話叫我不用花錢找佈置公司。 剛好當天正有新人擺酒, 經理建議我上去睇現場, . receiption 枱有燈(一串串0果0的) 覺得幾ok0架, backdrop 都有燈 (都係一串串的), 簡直有內外呼應0既效果. .., 我想我只需要加小小裝飾在receiption 枱就very good 啦..!! Laughing
回頂端
SanNicky
XXX.XXX.78.100

發表發表於: Sun Aug 31, 2008 10:06 pm

我上年11月11日0係度擺酒,
我係擺大廳0個邊,
我自己就好鍾意喇~~~
樓底又高中間又無柱!!!
你想book就好早0的問喇~~~
我老公個妹出年10月結婚,
依家都book 0左喇,
有興趣就早0的0的問0下喇!!!
回頂端
edna
XXX.XXX.100.185

發表發表於: Mon Sep 01, 2008 12:43 pm

多謝你地既回覆啊. Very Happy THX!!!
我想都會係這兩個星期BOOK既啦.
回頂端
Ro P
XXX.XXX.51.222

發表發表於: Tue Aug 25, 2009 10:44 am

edna 寫到:
多謝你地既回覆啊. Very Happy THX!!!
我想都會係這兩個星期BOOK既啦.

edna:

你好呀, 唔知你book 左未呢?我就會09年11月在呢度擺, 我同男友都好鐘意呢個場, 但美中不足就是要電梯一上來就見到散座 (我只擺大廳).

Ro P 在 Tue Aug 25, 2009 10:46 am 作了第 1 次修改
回頂端
Ro P
XXX.XXX.51.222

發表發表於: Tue Aug 25, 2009 10:45 am

wingkaka 寫到:
你好,

我是09年12月結婚的, 已book 在聯邦擺酒. 我想都ok 0架,場地都好靚, 有一盞好大的水晶吊燈, 樓底高. .
今天,我經過鑽石山(去shopping), 於是上去問問經理, 有關佈置的問題, 想話可能會找佈置公司, 睇下佢地可以比到什麼佈置,但佢地話叫我不用花錢找佈置公司。 剛好當天正有新人擺酒, 經理建議我上去睇現場, . receiption 枱有燈(一串串0果0的) 覺得幾ok0架, backdrop 都有燈 (都係一串串的), 簡直有內外呼應0既效果. .., 我想我只需要加小小裝飾在receiption 枱就very good 啦..!! Laughing

wingkaka:
我係09年11月擺酒的, 我想問你話reception和backdrop的燈係咪唔洗加錢佢provide埋ga 呢?
回頂端
winnus
XXX.XXX.139.237

發表發表於: Tue Aug 25, 2009 2:18 pm

鑽石山有以下thread~~

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=107439
回頂端
lovely summer
XXX.XXX.130.1

發表發表於: Tue Aug 25, 2009 6:01 pm

edna 寫到:
各位姐妹,

我同bf諗住09年年尾係鑽石山聯邦酒樓擺酒, 大家有咩意見, 我仲未book,
可否比d意見啊?
thx~~~

嘩,你09年尾仲book到咩??我原本打算2010年1月架但都無期呀,
而家book左3月,佢個場真係好靚架,好少有酒樓個樓低咁高架,
你去睇完個場就會知架喇~
回頂端
Running
XXX.XXX.172.138

發表發表於: Thu Nov 05, 2009 4:11 pm

我剛在鑽石山聯邦擺酒. 場地佈置都好OK 但隨個別經理外, 其他服務員態度認真不合格(利是就識收...)

- 不主動向賓客問是否要結婚蛋糕...切完放在相簿旁就算...要人家自己去拿..
- 我有Join 勁寶橙汁&任飲, 但小部份服務員向賓客話冇橙汁供應!(賓客: 格尼檯明明都有...)
- 千叮萬囑經理, 門口自備一張Banner佈置要補拍照片,要晚一點才可收拾. 但服務員又第一時間拆了...

感覺:經理同我地講一套,其他服務員做又另一套..~_~ 

建議大家留意留意
回頂端