發表主題 回覆文章
穿拖鞋的貓
XXX.XXX.140.219

發表發表於: Mon Aug 24, 2009 1:30 pm

廣告贊助 [隱藏]
想問問大家食呢個餐...有無去唔到廁所既情況呢 Embarassed
回頂端
奇偉石
XXX.XXX.84.138

發表發表於: Mon Aug 24, 2009 1:31 pm

小叮叮叮 寫到:
我男友話之前有fd係physical做..佢話入面d人會係咁sall你 野..
因為sall到佢會有錢收...係咪真係好hardsall !?
聽人講又話d員工態度差..係咪真係!?

我係舊年join架,
不過到11月滿約就cancel唔join啦,
佢地無sell 我d咩,基本上果度無人會理你,
不過依幾個月佢做特價,
人多到不得了,所以唔想去排隊做gym,
上星期開始落街跑步, 比起去gym仲快d既
回頂端
奇偉石
XXX.XXX.84.138

發表發表於: Mon Aug 24, 2009 1:32 pm

陳太-to-be,

你好勁呀!祝你成功! Very Happy
我都仲有3個幾月就bday啦,
不過依家仲係15x磅,
好沮喪呀,都唔知應該點減好!

奇偉石
回頂端
陳太-to-be
XXX.XXX.132.7

發表發表於: Tue Aug 25, 2009 12:47 pm

穿拖鞋的貓 寫到:
想問問大家食呢個餐...有無去唔到廁所既情況呢 Embarassed

我有呀!仲要D腸同胃好似頂住咁!好辛苦!
所以我都建議你revise一下個餐單同埋做返多d運動!
回頂端
陳太-to-be
XXX.XXX.132.7

發表發表於: Tue Aug 25, 2009 12:53 pm

奇偉石 寫到:
陳太-to-be,

你好勁呀!祝你成功! Very Happy
我都仲有3個幾月就bday啦,
不過依家仲係15x磅,
好沮喪呀,都唔知應該點減好!

奇偉石

你可以試下我既方法呀! 4個月減左成23磅! 俾心機! 你都得ga~
其實我由高峰既143計起,宜家115, 減左成28磅ga~
不過運動真係好緊要! 俾心機! 另外我自己有食排毒XXX, 但未必個個人都畯!
回頂端
K.Chan
XXX.XXX.8.121

發表發表於: Sat Aug 29, 2009 11:01 am

陳太-to-be 寫到:
EIP 寫到:
我睇到ETP咁有恆心可以減到理想既磅數!我都要同大家一齊努力!

自我介紹:
身高: 155 cm
體重: 138 lbs
結婚日子: 2010年12月18日
影婚紗相日子:2009年11月

目標:
短期目標: 2009年8月15日做伴娘 => 110 lbs (4個月減28lbs)
中期目標: 2009年11月影婚紗相 => 100 lbs (6個月減38lbs)
終極目標: 2010年12月18日=> keep 住 95 - 100lbs

今日係Cycle 1: Day 1~ 向著110 lbs 出發! Wink

我想問咁多位前輩, 食完一個Cycle之後, 咪有兩日任食期, 你地大概會食咩?食唔食得飯, 意粉呢d澱粉質食品呀? Question

同埋我想問大家係食呢個餐單期間有無加大運動量? 其實我平時係好少做運動, 諗緊會唔會一個星期去跑返兩日步。 Laughing

唔....其實4個月減28LBS...太多喇..你身體受唔到架.....
我係由8月尾減到3月....差唔多半年幾既時間減左25LBS....
同埋你155CM高.....得95-100LBS係太瘦...

係任食期真要係要食澱粉質食品...要補充身體既需要架...
我既分享有我食既野.....
同埋我係無做運動.... Embarassed (如果要做運動, 你要耐唔耐食少少澱粉質/糖)

多謝各位指點,等我adjust 下個goal先!
短期目標: 2009年8月15日做伴娘 => 120 lbs (4個月減18lbs)
中期目標: 2009年11月影婚紗相 => 110 lbs (6個月減28lbs)
終極目標: 2010年12月18日=> keep 住 100 - 105 lbs

報告成績:Cycle 1 - Day 1: 137.0 (-1.2 lbs) Very Happy 我會每日食完飯沖完涼就訓既時候磅

睇返自己幾個月前既Post都好感動!
我食左西柚餐第一個cycle都未夠就因為去唔到廁所所以停左!
最初以為無晒辦法! 之後自己自創減肥法!努力節食同運動減肥!
最後短期目標達到左! 係117 lbs!!!!!

之前係"2009年8月15日做伴娘 => 120 lbs (4個月減18lbs)"

所以我要Revise返我既中期目標係:
中期目標: 2009年11月影婚紗相 => 100 lbs
我宜家係115lbs,仲有15 lbs!我有信心11月應該減到!諗起都開心!

俾大家參考我既減肥心得:
1. 每日要Keep住早晚磅重,一重返就要做運動

2. 餐單 <=十分Harsh!!!
星期一至五 Office帶飯
Before 10:00:燕麥片一杯,蘋果一個,茶葉旦走黃一隻
Around 11:15:生果一個(eg. 橙, 蘋果)
12:30 - 12:45:烚菜一盒(約兩碗份量)+ 兩啖飯
Around 4:00:生果一個 (eg. 蘋果,火龍果)
Around 6:30:烚旦走黃兩隻,熟蕃茄一隻
夜晚最多食生果!已經習慣左!
星期六,日 
無可避免出街食,會返肉同澱粉質,但記住要早食完飯!

3. 運動 <=只節食唔運動係無用!
我會跑步、做Gym、游水同跳Funcky Dance
跑步:減磅最快
游水:我淨係遊蛙式,減大脾
Funcky Dance:減腰肚減得勁快
做Gym:收緊D鬆左既肉
我一般黎講一星期做三次是但一種上述既運動(Gym除外)!每次最少45分鐘!

你好叻呀,可以忍到口,我周邊d同事成日都叫我出街食飯....都真係好難......
不過我都好應同節食之餘都一定要做運動!!!
我想問下呢,你係邊到跳Funcky Dance架!? 其實我好想跳架,但好似好貴咁,你join邊到跳架!?
回頂端
奇偉石
XXX.XXX.90.138

發表發表於: Tue Sep 01, 2009 12:54 pm

我依家都係用自己方法減呀,
因為要跟餐單真係幾煩,
同埋好懶自己整野食! Embarassed

我加埋做運動, 跑步 or 去physical跳舞,
都減左少少, 不過真係減得少囉!

各位姊妹,
我有d煩惱呀, 我仲有3個月多少少就Bday啦,
不過因為肥既關係,我仲未去揀衫,
一次都未, 因為怕size唔岩都揀唔到靚衫
我依家都有成33吋腰架!
我諗之前買既girdle都著唔落啦! Crying or Very sad

我想問下你地係幾時去揀衫架,
係咪遲去揀衫,真係會俾人hold晒呢?
我想自己瘦多兩吋腰先去呀!
回頂端
angel54hk
XXX.XXX.15.26

發表發表於: Wed Sep 02, 2009 1:39 am

奇偉石 寫到:
因為要跟餐單真係幾煩,

各位姊妹,
我諗之前買既girdle都著唔落啦! Crying or Very sad

我同你一樣.想減多兩三吋腰,下圍先去揀衫呀.
下個月仲要去影相添.但自己就食黎食去都減唔到.
天呀.點解人地減得咁快我就減得咁慢架.
加油呀.我要做靚靚新娘
回頂端
奇偉石
XXX.XXX.90.136

發表發表於: Wed Sep 02, 2009 1:10 pm

angel54hk 寫到:
奇偉石 寫到:
因為要跟餐單真係幾煩,

各位姊妹,

我同你一樣.想減多兩三吋腰,下圍先去揀衫呀.
下個月仲要去影相添.但自己就食黎食去都減唔到.
天呀.點解人地減得咁快我就減得咁慢架.
加油呀.我要做靚靚新娘

angel54hk,

不如你講下自己食左d咩,
俾人大睇下, 睇有無d idea俾你~

奇偉石
回頂端
angel54hk
XXX.XXX.13.9

發表發表於: Thu Sep 03, 2009 2:09 am

之前早餐西柚半個,2隻炒蛋,2塊煙肉
午餐生菜青瓜沙律,炒雞肉,西柚半個.
晚餐生菜青瓜沙律,炒雞肉,西柚半個.
keep 住一星期做三次以上gym或游水
回頂端