發表主題 回覆文章
EIP
XXX.XXX.201.151

發表發表於: Tue Aug 12, 2008 10:08 pm

廣告贊助 [隱藏]
醫院減肥餐單
如遵照這餐單方法,在兩個半月(大約75日),應可減掉52磅.
(這餐單是供醫院內有心臟問
題而雖要快速減肥去進行心臟手術的病人)
這餐單要連續12日,再停兩日.如有雖要再重
覆12日,在停兩日,如此類推.
在午餐同晚餐中除了西柚外,所有份量也可以隨意進食,直
到飽肚為止.

早餐: 半隻西柚(可搾汁)無糖
兩隻雞蛋 任何煮法也可
兩塊煙肉

午餐: 半隻西柚(可搾汁)無糖
沙律(醬汁不限)
肉類(任何煮法也可)

晚餐: 半隻西柚(可搾汁)無糖
肉類(任何煮法也可)以魚類為佳
以下二選一:
1. 綠或紅色蔬菜(可配任何調味,牛油也可)
2. 沙律(醬汁不限)
如有雖要每餐只可飲一杯低因咖啡或淡荼

小食: 一杯蕃茄汁或脫脂奶

遵守之規則:
1.不要私自減去餐單上任何食物,特別是煙肉同沙律.因此餐單是用以上各種食物
混合產生化學原理去燃燒脂肪.而西柚是非常重要的,因為它是這餐單的觸發劑
是它引領整個燃燒過程,故不可少
2.減少咖啡數量,因為它會影響胰島素從而減慢整個燃燒過程.
3.除以上餐單外,不可再進食其他食物或飲品(水除外).如你遵照以上做法,
你應該不會感到肚餓
4.不可食甜品 面包
蔬菜類不包括:白色蔬菜類.蕃薯.薯仔.白洋蔥.芹菜
包括:紅椒 紅蘿蔔 洋蔥(紅或綠) 迪蕃茄
西蘭花 蘿蔔 青瓜 黃瓜 椰菜 生菜 菠菜
後記:
你可隨意食任何肉類.沙律或蔬菜,亦可以牛油來烹調.但必須完全減免糖同澱粉質
這些 能產生脂肪貸的食物
成績:
以上餐單可成功為你10日內減去10磅.在正常情況下,第一日是不會出現減磅,但到 第5日 後就會減去5磅,跟住每兩日減半磅,如此類推.

資料來源 JM ~ Pigc

今日係我第一日....
希望可以減到20磅喇....
回頂端
EIP
XXX.XXX.199.254

發表發表於: Wed Aug 13, 2008 9:50 pm

Update 下先

琴日係第一日...
開始之前既體重 (156lbs) Embarassed 好肥丫
DAY1... 154lbs. 好開心...
雖然唔知係咪假象

DAY1 既 餐單
早餐: 太陽旦加煙肉, 半個西柚
午餐: 一盒沙律, 二隻雞腿膇, 半個西柚
晚餐: 魚兩大塊, 一碟水煮菠菜蘑菇 同西柚汁半杯
回頂端
joyjoyG
XXX.XXX.135.61

發表發表於: Thu Aug 14, 2008 12:28 pm

hihi~
我都有見到依個餐單呀~
上網睇都幾多人試得成功~你要努力呀~!!!
你目標要減幾多? Cool
我仲有20磅要減.......大家要努力~希望成功喇~ Razz
回頂端
JENNY CHUNG
XXX.XXX.212.200

發表發表於: Thu Aug 14, 2008 1:52 pm

我都有試過呢個餐單,不過當你減到磅數之後,唔好一下子正常食返澱粉質,否則會比之前肥呀
回頂端
EIP

發表發表於: Thu Aug 14, 2008 11:23 pm

又報告一下先
體重又減多2磅
依家係152lbs

DAY2 既 餐單
早餐: 太陽旦加煙肉, 半個西柚
午餐: 一盒沙律, 二隻雞腿膇, 半個西柚
晚餐: 魚兩大塊, 一碟水煮菠菜蘑菇 同西柚汁半杯
不過有偷飲少少奶茶.... Embarassed

to:joyjoyG
大家一齊努力喇...
互相鼓勵會好d架..
我想減到135lbs囉
回頂端
EIP
XXX.XXX.201.151

發表發表於: Sat Aug 16, 2008 11:29 pm

DAY3....
早餐一樣,半個西柚
午餐:沙律, 雞肉,魚旦同肉餅,半個西柚
晚餐:菠菜, 四季豆炒肉碎,半杯西柚汁

DAY4
早餐一樣,半個西柚
午餐:沙律, 加二塊豬扒, 半個西柚
晚餐:半杯西柚汁, 太累...唔想食

依家既體重係151lbs
成績唔錯.... Laughing
回頂端
~小野貓~
XXX.XXX.48.148

發表發表於: Mon Aug 18, 2008 9:47 am

想問問用此食法,要維持多久呀?
回頂端
EIP

發表發表於: Mon Aug 18, 2008 11:38 pm

~小野貓~ 寫到:
想問問用此食法,要維持多久呀?

12日一個週期
我見其他人食2至3個週期
緊著就keep住囉
回頂端
EIP

發表發表於: Mon Aug 18, 2008 11:40 pm

Rolling Eyes 食完day6喇..
不過體重仍然係151lbs
希望唔係平台期喇
回頂端
WinWin1201
XXX.XXX.41.114

發表發表於: Tue Aug 19, 2008 1:47 pm

我都係剛剛開始!!
大家一齊加油!
回頂端