發表主題 回覆文章
留言板管理員
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Fri May 16, 2008 4:03 pm

廣告贊助 [隱藏]
四川災民現活在水深火熱之中, 城市山川原有的美貌, 不知道要多少時間才能恢復.

如果有人去過四川影相,請貼上來,大家一同許個願,祝四川早日可以重建,早日回復美麗舊貌! Smile

Florence
Editor

留言板管理員 在 Fri Oct 17, 2008 12:44 pm 作了第 1 次修改
回頂端
to ma to
XXX.XXX.254.40

發表發表於: Fri May 16, 2008 4:12 pm

我冇去過四川影相
但我都想送我既祝福俾佢地 Sad
大家都支持一下啦~
回頂端
麻煩的女孩子
XXX.XXX.104.68

發表發表於: Fri May 16, 2008 5:03 pm

我係o係上年4月Join左品果去四川既康定影相架, 雖然離災區好遠, 但係路上無論經過任何一個地方都覺得好靚, 靚到好似一幅畫咁, 裡面既村民& 小朋友都有好親切既笑容, lee 個旅程真係令我同bf 都好難忘, 好開心, 仲諗住結婚後再去其他地方影多一次結婚相, 但點知... 一次地震, 令到四川好多地方都面目全非, 在電視上見到災民的現況真係好心痛.

我祝願四川可以盡快重建, 回復美麗的舊貌, 災民一定要堅強, 加油呀, 加油呀!!

麻煩的女孩子 在 Fri May 16, 2008 6:06 pm 作了第 1 次修改
回頂端
xiaoqiu
XXX.XXX.186.232

發表發表於: Fri May 16, 2008 5:17 pm

我地係舊年去過當地, 包括汶川附近既地方,同埋教堂, 估唔到一個突如其來既地震, 令到當地滿目滄夷, 在此祝願當地盡快恢復日常起居飲食.重建家園

另外, 唔知大家仲記唔記得一個買菠蘿飽既廣告 - 一個簡單既菠蘿飽, 可以促進經濟繁榮, 當然呢個廣告有d誇張, 仲記唔記得呢個廣告係幾時播? 無錯, 就係SARS 時期. 依家, 四川當地就正好需要各jm既幫助. 各位付出既金錢, 換來既除佐係與別不同既婚紗相, 仲有係你已經幫緊當地重建家園.

各位準新人, 小弟另有一個奇怪想法, 想同大家分享, 响你地籌備婚禮/婚宴時, 有無唸過將回禮小禮物既預算, 轉化為助養四川孤兒. 我相信咁樣做, 會更加有意義.

不喜勿插, 謝謝
回頂端
jeffreyca
XXX.XXX.67.45

發表發表於: Fri May 16, 2008 5:26 pm

雖然我未去過四川, 但都衷心希望四川人民平安
快點復原~~~~
回頂端
annali
XXX.XXX.188.121

發表發表於: Fri May 16, 2008 5:35 pm

我舊年10月join 8a2去九寨影相, 佢地對客人真係好好, 感覺好似同好fried既朋友一齊旅行. 對我同老公都好照顧, 我地由成都出發, 沿路經過都江堰, 中午到達汶川食飯, 張相就係汶川市中心,係我食飯間餐廳門口影, 而家, 咩都無啦, 唉...

汶川鎮.JPG  Filesize: 61.07 KB  瀏覽次數: 29003 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 沒有提供
回頂端
4Cat
XXX.XXX.199.162

發表發表於: Fri May 16, 2008 5:40 pm

我係06年12月跟8a2喺四川影相架...地點係巴郎山...我都覺得四川嘅風景真係好靚...啲人又純樸又熱情...所以而家嗰邊變成咁樣...真係好痛心... Crying or Very sad...希望災難過後...佢哋可以重新振作...再建家園~ Wink

sc1.jpg  Filesize: 161.36 KB  瀏覽次數: 29032 次
 圖片描述: 巴郎山真係靚得好緊要架~
17.jpg  Filesize: 51.72 KB  瀏覽次數: 29032 次
 圖片描述: 唔單止係人...希望四川嘅熊貓都可以快啲回復正常生活~
回頂端
annali

發表發表於: Fri May 16, 2008 5:54 pm

相入邊個大叔好好人, 佢主要收入來自遊客同牛牛影相, 由於汶川入九寨溝沿路都係高山, 海拔又高, 當地人幾窮, 種吾到咩農產品, 而家變左重災區, 無左收入, 經濟陷入困難, 希望d捐款可以快d送到有需要既人民手上, 更加希望個大叔同牛牛都無事啦.

耗牛.JPG  Filesize: 102.65 KB  瀏覽次數: 28989 次
回頂端
4Cat
XXX.XXX.199.162

發表發表於: Fri May 16, 2008 6:03 pm

牛牛好得意呀~
希望佢哋平安無事啦~
回頂端
annali

發表發表於: Fri May 16, 2008 6:15 pm

這裡應該係汶川隔離的松潘市, 亦係災區之一, 相入邊的平房已經倒塌晒, 過去種種風景現在只能在回憶中找尋. 希望政府快d幫災民重建家園, 一定要起番實正既房屋, 可以防到地震. 在此強烈遣責無良商人發死人財提高物價, 仲有個d豆腐渣工程既無良發展商, 一定要追究責任.

5825858.jpg  Filesize: 99.65 KB  瀏覽次數: 28965 次

annali 在 Fri May 16, 2008 6:17 pm 作了第 1 次修改
回頂端