發表主題 回覆文章
PoPo Kitchen
XXX.XXX.14.50

發表發表於: Mon May 19, 2008 10:16 am

廣告贊助 [隱藏]
請大家勇躍捐款...
本人與未婚夫亦會透過匯豐銀行捐到香港紅十字會, 匯豐銀行亦會在5月30日前將收到的款項捐多一倍, 即是你捐一蚊匯豐銀行就會捐多一蚊, 請大家大力支持, 謝謝!!!
回頂端
y2koala
XXX.XXX.129.103

發表發表於: Mon May 19, 2008 1:37 pm

引言回覆:
http://www.hsbc.com.hk/1/2/cr/chinese/community/donations/donation_fa...

戶口名稱:HSBC China Earthquake Relief
戶口號碼:808-459085-001
(戶口所籌得的款項,匯豐將撥出相等數目的善款捐贈紅十字會,以八百萬人民幣為上限。)
戶口名稱:HSBC Myanmar Cyclone Relief
戶口號碼:808-459077-001
(戶口所籌得的款項,匯豐將撥出相等數目的善款捐贈紅十字會,以二百萬港幣為上限。)

芒果布甸,

The first link is for China Earthquake; the second link is for 緬甸風災. Hope it helps.
回頂端
cindy_bb
XXX.XXX.172.128

發表發表於: Mon May 19, 2008 2:19 pm

請大家踴躍捐款~
回頂端
芒果布甸
XXX.XXX.227.3

發表發表於: Mon May 19, 2008 2:36 pm

剛才大家有冇默哀呢?
回頂端
CD太太
XXX.XXX.240.118

發表發表於: Mon May 19, 2008 4:49 pm

其實都第一時間去捐左, 不過好像諗諗自己捐得太少, 而且我一向都有幫開"某某機構"所以今日又捐多$200希望幫到人拉, 我地甘幸福, 一起分享俾地地震中的每一個人, 包括生存的人, 在救人的人, 記者, 採訪工作者.....
回頂端
mavis326
XXX.XXX.186.125

發表發表於: Mon May 19, 2008 11:15 pm

小蘭蘭 寫到:
我原本仲諗緊會唔會準備小禮物,

睇完大家既分享,

我同男朋友就決定將原來預算買小禮物既 $$ 捐比四川既災民 !!

我同男朋友只係捐左$ 1000, 唔算係多$$,

小蘭蘭

我都有咁既諗法......將買小禮物既budget捐出去...呢d禮物對於賓客黎講真係小意思....但係對於依家既四川災民黎講就緊要得多.....

我都支持呢個做法...亦希望大家支都支持......
回頂端
anitachs
XXX.XXX.168.79

發表發表於: Tue May 20, 2008 2:57 pm

CD太太 寫到:
其實都第一時間去捐左, 不過好像諗諗自己捐得太少, 而且我一向都有幫開"某某機構"所以今日又捐多$200希望幫到人拉, 我地甘幸福, 一起分享俾地地震中的每一個人, 包括生存的人, 在救人的人, 記者, 採訪工作者.....

你都做得好好呀....
捐錢唔係一次半次架..........
佢地第日要重建, 要讀書, 要生活
我都要每個月捐...同埋想助養d小朋友

anitachs
回頂端
幸福的準新人
XXX.XXX.163.76

發表發表於: Tue May 20, 2008 5:24 pm

[color=indigo]致各幸福的新人:

十分支持版主的留言。

我和未婚夫已捐了錢,也联絡了紅十字会提供義務工作的申請,但他們回覆說義工人手現巳暫時足夠。

我会把婚宴從簡,把婚宴衣服及一些開支捐作救災之用。可惜用了一大筆開支在4月於日本影結婚相之用,否則捐款可多一点吧!

我又会發短信給好友,叫他們把今个月用作請我食生日飯及生日礼物的開支捐給四川災民,請作参巧吧!

重建的路還要走好幾年,請用世界大同之心,與四川之災民共創新景像。最後希望給予在災塲救災的各路英雄,致予最崇高的敬礼,但願你們和家人安好!!! Laughing
[/color]
回頂端
tont
XXX.XXX.48.51

發表發表於: Tue May 20, 2008 8:49 pm

向 災 劫 中 的 遇 難 同 胞 誌 哀!!!

我同我老公都打算將結婚時回饋的小禮物,送俾災區的小朋友們.

希望可能起小小的幫助
回頂端
ours
XXX.XXX.131.117

發表發表於: Wed May 21, 2008 10:20 pm

anitachs 寫到:
CD太太 寫到:

你都做得好好呀....
捐錢唔係一次半次架..........
佢地第日要重建, 要讀書, 要生活
我都要每個月捐...同埋想助養d小朋友

anitachs

我今天都申請了無國界的中國助養兒童計劃了~ 希望幫到一點點啦~
回頂端