發表主題 回覆文章
Daphne79
XXX.XXX.83.5

發表發表於: Thu May 08, 2008 10:32 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
[color=indigo]我們2009年結婚, 仲未book酒席, 大約20圍, 如果彩福皇宴/御苑皇宴/煌府, 你們覺得哪一間比較好?

包括食物, 佈置, 服務, 位置, ......

謝謝你們的意見!![/
color] Smile
回頂端
Ann Jessie
XXX.XXX.76.231

發表發表於: Thu May 08, 2008 4:52 pm

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=158649
回頂端
09年的鄭師奶
XXX.XXX.121.65

發表發表於: Fri May 09, 2008 9:54 pm

Daphne79 寫到:
[color=indigo]我們2009年結婚, 仲未book酒席, 大約20圍, 如果彩福皇宴/御苑皇宴/煌府, 你們覺得哪一間比較好?

包括食物, 佈置, 服務, 位置, ......

謝謝你們的意見!![/
color] Smile

我個人係book左煌府始創店o既,但都可以比少少意見你

彩福皇宴:始創店6/F 西式好靚好高貴,樓底好高,但由於西式設計比較白,要睇屋企人中唔中意,4/F 中式但個人覺得太暗,另有min charges 15萬,我圍數同你差不多,認為太唔化算,放棄左,但佐敦店太潮,感覺好似開party,我個人唔太中意

御苑皇宴:我個人冇現場睇過,唔適宜比太多意見,但個人覺得個位置太唔方便,呢個係我完全唔考慮megabox所有場o既原因

煌府:坦白講樓底唔及彩福高(始創店),但位置方便,亦比較金碧輝煌適合擺酒,而旺角道分店就樓底高正方形,有飛天馬車入場有特色但位置冇咁方便,銅鑼灣宮廷式設計好有氣派,掛滿油畫,位置亦好方便,正方形全場無柱,但我個人比較中意清少少,銅鑼灣店for我o黎講俗左少少
但有樣野不得不提,煌府無論管理層or酒樓經理,店長都非常helpful,仲間中會攪活動收集新人意見,無論食物質素,backdrop都聽取我地意見(唔止聽仲會行動),我只係訂左約三個月,已經同佢地好似朋友咁,萬大事都有商有量,我相信冇边間酒樓做得到(我可以發毒誓我唔係做媒)

希望我o既意見幫到你,祝你早日搵到啱心水o既酒樓
回頂端