發表主題 回覆文章
rabbitcat
XXX.XXX.243.127

發表發表於: Fri Dec 28, 2007 3:21 pm

廣告贊助 [隱藏]
大家好!
睇鬫n多唔好的6299,大家姊妹有沒有一對好的6299呢!
一齊分享一下!

我的老爺是一個很開通的人,雖然佢已經差不多80歲,但身體十分壯健,我是和他一起住的,佢唔會嫌三嫌四,我出街會話比佢聽,但佢唔會問長問短。我放工仲有住家飯食。我知佢咁大年紀要煮飯會辛苦,所以我有時早放工我都會幫下手煮飯。有一次我煮飯,洗緊菜佢走入來洗米,我話我洗得啦!佢話:大家分工合作可以快一些有得食!當時我覺得佢真的很好,所以我都好樂意分擔家務。佢唔會擺老人家款,唔會恃老賣老,佢唔會叫我家嫂,係叫我英文名!所以我好感恩有一個好的老爺! Wink
回頂端
Good Friend
XXX.XXX.64.100

發表發表於: Fri Dec 28, 2007 3:36 pm

rabbitcat, 真係"登"你高興!

我唔係同6299住, 同佢地接觸不算多, 都好客氣.
上去食飯都係佢地煮定飯, 有時我想洗碗, 佢地都話唔洗, 要我自己堅持去洗.

不過, 仲好"生寶", 要時間去熟落吓
回頂端
rabbitcat
XXX.XXX.153.46

發表發表於: Fri Dec 28, 2007 9:52 pm

Good Friend 寫到:
rabbitcat, 真係"登"你高興!

我唔係同6299住, 同佢地接觸不算多, 都好客氣.
上去食飯都係佢地煮定飯, 有時我想洗碗, 佢地都話唔洗, 要我自己堅持去洗.

不過, 仲好"生寶", 要時間去熟落吓

多謝妳的分享!!!!
其實老人家好容易"tum"的 !妳對佢好佢都會對妳好的!!! Wink Wink Wink
妳慢慢佢地會同妚friend ga la!! Wink Wink
回頂端
MrsMok
XXX.XXX.50.9

發表發表於: Fri Dec 28, 2007 11:26 pm

我就未結婚, 不過都係同未來99一齊住,佢都對我好好架~ 好似自己個女一樣, 所以我都覺得自己好好彩@@
回頂端
Iris Wong
XXX.XXX.157.137

發表發表於: Fri Dec 28, 2007 11:42 pm

rabbitcat~恭喜你有個咁好o既6299~

我都未結婚~但我同我男友同居緊~
我未來6299都對我好好~成日買野比我食~
好多時o的6299會覺得做人新抱一定要成日煮飯比個老公食~
但係我未來6299覺得~我要返工會辛苦~
要我唔好煮飯~出街食仲好~唔駛咁辛苦~

佢o地令我覺得自己多左個爸爸媽媽鍚咁~ Wink
真係好幸福~
回頂端
rabbitcat

發表發表於: Sat Dec 29, 2007 11:12 am

Isir Wong,MrsMok,

恭喜妳地都將會有好的未來6299! Wink
希望多D jm有多D正面的例子,唔會嚇親D未結婚的 jm la! Laughing
回頂端
JujU
XXX.XXX.125.62

發表發表於: Mon Dec 31, 2007 1:27 am

我99都算不錯...未結婚前至而家都好好...除左結婚晚宴中麻麻地(覺佢地好自私)外...其他都對我好好~
平日~我好懶...只會食飯唔會幫手整餸及洗碗的...99都唔會比面色我睇~
煲左糖水都會拎比我飲...真係好好...
回頂端
rabbitcat

發表發表於: Mon Dec 31, 2007 10:47 am

JujU 寫到:
我99都算不錯...未結婚前至而家都好好...除左結婚晚宴中麻麻地(覺佢地好自私)外...其他都對我好好~
平日~我好懶...只會食飯唔會幫手整R及洗碗的...99都唔會比面色我睇~
煲左糖水都會拎比我飲...真係好好...

妳真的好好彩!要多D孝順佢老人家啦!
祝妳們生活愉快! Wink
回頂端
hellophoebehk
XXX.XXX.33.208

發表發表於: Mon Dec 31, 2007 11:09 am

我係到睇到有d jm的6299好麻煩 Embarassed
咁我都算好彩, 我99都算唔錯架 Wink
雖然未至於親密到像母女既地步, 但總算有傾有講客客氣氣, 佢又唔會"鑄"我地, 仲成日煲湯煮飯, 仲整得幾好味潻 Wink 我老公屋企都算係大家庭, 每次返去食飯都好開心好熱鬧, 傾嬼錢鴾S一晚 Laughing
有時有d野好難開口講, 但我心入面都會好鍚你架~99 Laughing Laughing Laughing
回頂端
rabbitcat

發表發表於: Mon Dec 31, 2007 2:15 pm

hellophoebehk 寫到:
我係到睇到有d jm的6299好麻煩 Embarassed
咁我都算好彩, 我99都算唔錯架 Wink
雖然未至於親密到像母女既地步, 但總算有傾有講客客氣氣, 佢又唔會"鑄"我地, 仲成日煲湯煮飯, 仲整得幾好味潻 Wink 我老公屋企都算係大家庭, 每次返去食飯都好開心好熱鬧, 傾嬼錢鴾S一晚 Laughing
有時有d野好難開口講, 但我心入面都會好鍚你架~99 Laughing Laughing Laughing

hellophoebehk:

恭喜妳有個好99!
心入面錫就好好!有時請下佢飲茶,同佢去下街咁!
佢就實知妳錫佢啦!加油!! Wink Wink Wink
回頂端