發表主題 回覆文章
LPN
XXX.XXX.168.217

發表發表於: Sat Dec 22, 2007 1:37 am

廣告贊助 [隱藏]
haha... 呢個題目就最啱我啦... 我而家個老公就係做兄弟姊妹識架啦...

諗番起都覺得係主既安排, 我其實同個新娘唔係太熟... (so far 做咁多次姊妹最唔熟就係呢個)... 佢揾我大概係因為佢想揾我做 MC (婚宴既 MC 我都做過幾次).. 而我老公係新郎既同事... 諗番起我地第一次新郎新娘既屋企度見面... 果時仲諗點解 d 兄弟都唔靚仔既 Shocked ) haha... 我地嚮個婚宴度都冇乜兩句.. 因為大家都係同番自己既朋友玩...

後來因為我果晚玩新人時有影相同拍 video... 咁咪 copy 番隻碟俾佢... 咁佢又約下我食飯 lor... 記得第一次食飯時大家傾下傾下... 原來大家有咁多野都係一樣架... 真係好夾...

不過講真... 好多時做姊妹都唔一定會識到異性... 都要睇一對新人有冇心幫忙... (雖然我個 case 一對新人完全唔知)...

好想睇下套戲係點添...
回頂端
moonwd
XXX.XXX.63.38

發表發表於: Sat Dec 22, 2007 10:38 am

我曾經做過我姐妹,雖然果日唔係自己嫁,但看住個BF嫁都好鬼好開心。基本上我都認同婚禮是一個結識異性的好機會,但都要自己唔怕和別人傾計,同別人都係肯主動聊天。可能我唔怕同生保人傾計,我做過幾次姐妹都有同D兄弟傾下計,大家影下相,婚禮完後,新郎新娘之後都會約D兄弟姐妹出來吃飯多謝我地,所以都識到異性。
回頂端
Yolandaky
XXX.XXX.25.193

發表發表於: Sat Dec 22, 2007 11:09 am

我同男友會在明年十一月結緍了
我跟他其實相識了很多年後, 才開始拍拖. 四年前, 我同拍拖五年的前男友因為他有第三者而分手, 那時候我真的傷心和痛苦, 整整過了一年, 我才開始康復過來...
記得三年前的十二月左右, 我有個朋友結緍, 我被邀請做姐妹, 他就被邀請做兄弟, 那時候唔知點解我覺得佢給我的感覺好像有點不同, 之後他主動約我同一大班朋友出來玩, 漸漸他便開始單獨約會我了, 之後很自然地開始拍拖了...
回頂端
moonwd
XXX.XXX.63.38

發表發表於: Sat Dec 22, 2007 11:12 am

我頭先話看住個BF嫁都好鬼好開心,即係best friend唔係boy friend Wink
回頂端
fishymeow
XXX.XXX.224.23

發表發表於: Sat Dec 22, 2007 11:21 am

其實做得伴娘幫手的
已經忙到一頭煙
仲邊得閒識男仔
最多係兄弟姊妹開會個日
借機交換電話識人........
同埋, 玩接新娘個時
已經將大家的猙獰面目表露無遺啦 Twisted Evil
回頂端
yaueeyore
XXX.XXX.172.13

發表發表於: Sat Dec 22, 2007 12:03 pm

接到花球原來真係可以嫁得出0架!!

兩年前, 我為我的好朋友擔當伴娘,
是我第一次做伴娘, 亦是我第一次接到花球!!
之後, 我再為朋友擔任姐妹,
亦在當時, 我接到我人生中的第二個花球!!

半年後,我現在的未婚夫就在我生命中出現了,
他是我當伴娘時的兄弟團成員之一...

09年1月, 我地結婚喇!!

接到花球原來真係可以嫁得出0架!!
回頂端
小番茄
XXX.XXX.47.21

發表發表於: Sat Dec 22, 2007 12:06 pm

曾幾何時,我都會幻想可以响人哋嘅婚禮上搵到我嘅伴侶,所以每次做人家嘅姐妹,都會打扮得漂漂亮亮,得得體體,不過每次都會落空,安慰自己嘅原因不外乎D兄弟們嘅質數唔得,又或是嗰日咁忙,邊有時間溝通啫,呢個世界邊有一見鐘情架!!所以慢慢地對呢D場合開始唔會抱任何期望......
不過,現實永遠出人意表,我同我未來老公,就係相識於一個婚禮,佢都係一個我曾經覺得係無質數嘅兄弟,但係命運偏偏要我哋走埋一齊!互相了解之後,先發覺,佢唔係一個無質數嘅男人,而且正正就係我想搵嘅對象!!
我哋都將會响得哋嘅婚禮上,多謝"介紹"我哋相識嘅"媒人公同媒人婆",唔係佢哋,我同我未來老公唔會咁幸福,咁容易咁搵到我哋心目中嘅至愛!!
回頂端
小番茄
XXX.XXX.47.21

發表發表於: Sat Dec 22, 2007 12:07 pm

曾幾何時,我都會幻想可以响人哋嘅婚禮上搵到我嘅伴侶,所以每次做人家嘅姐妹,都會打扮得漂漂亮亮,得得體體,不過每次都會落空,安慰自己嘅原因不外乎D兄弟們嘅質數唔得,又或是嗰日咁忙,邊有時間溝通啫,呢個世界邊有一見鐘情架!!所以慢慢地對呢D場合開始唔會抱任何期望......
不過,現實永遠出人意表,我同我未來老公,就係相識於一個婚禮,佢都係一個我曾經覺得係無質數嘅兄弟,但係命運偏偏要我哋走埋一齊!互相了解之後,先發覺,佢唔係一個無質數嘅男人,而且正正就係我想搵嘅對象!!
我哋都將會响我哋嘅婚禮上,多謝"介紹"我哋相識嘅"媒人公同媒人婆",唔係佢哋,我同我未來老公唔會咁幸福,咁容易咁搵到我哋心目中嘅至愛!!
回頂端
mpchan
XXX.XXX.237.245

發表發表於: Sat Dec 22, 2007 12:16 pm

我將於 09 年攪婚禮, 正想拉攏伴郎與伴娘, 看看可否由現在開始, 製造多些機會讓他們見面, 奈何男有心、女無意, 加上毎次約會皆是一大班人, 要找個空間互生情愫談何容易 !

在婚禮上人頭湧湧, 除非兩方已經通電, 否則連談話的機會也沒有, 恐怕要旁邊人努力「撥扇」, 方才容易「撻著」, 所以於婚禮上純結識異性是可能的, 但望有花結果的還是靠自己努力吧 !
回頂端
羽毛
XXX.XXX.169.12

發表發表於: Sat Dec 22, 2007 12:57 pm

我覺得容易架, 因為多數做兄弟姊妹都係未結婚, 所以一日未結婚一日都有得再簡.
回頂端