發表主題 回覆文章
小毛子
XXX.XXX.226.253

發表發表於: Fri Dec 28, 2007 1:08 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
我很高興原來有人同我有同感
就係這間爛鬼酒樓真係嚇親街坊

大家若想睇我的遭遇,
請看以下的link

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=148281

可憐的我,又成為一受害者
回頂端
BBdogdog
XXX.XXX.210.145

發表發表於: Fri Dec 28, 2007 12:22 pm

閃星 寫到:
pigc 寫到:
閃星 寫到:
pigc 寫到:
閃星 寫到:
anitachs 寫到:

I use Jack Creation ar... maybe you can see their website first la

www.jackcreation.com

anitachs

我就join了AG

你book到grace?

我book咗la,嗰個係我表姐個fr,都幾ok呢,好嘢,又煩小一樣 Twisted Evil

Grace咁難book, 我緊係book唔到佢啦 Evil or Very Mad

仲以為你咁勁book到佢

book到佢就好啦!

唔知bbdogdog book了未呢?
回頂端
BBdogdog
XXX.XXX.210.145

發表發表於: Fri Dec 28, 2007 12:30 pm

小毛子 寫到:

大家若想睇我的遭遇,
請看以下的link

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=148281

算啦,你都叫做走得快啦,我都話啦,依間酒樓無理撻我定時(我哋決唔做你生意),乜都唔解釋,我都好嬲,都搞咗好耐,我都好慶幸自己可以簡到第二間酒樓,如果唔係,我到時都唔知仲會 Evil or Very Mad 有啲咩事發生呀?
回頂端
orange juice
XXX.XXX.49.54

發表發表於: Fri Dec 28, 2007 3:20 pm

我都覺得CWB王俯并唔得想像中咁好,由其是D侍應,我懷疑有大部份係PART TIME泥既.

D客人打麻雀時,倒瀉茶都見過幾次.

總之對D樓面既服務很失望.
回頂端
閃星
XXX.XXX.108.209

發表發表於: Sat Dec 29, 2007 2:04 am

小毛子 寫到:

大家若想睇我的遭遇,
請看以下的link

成日都有事發生架
回頂端
小毛子
XXX.XXX.111.64

發表發表於: Sun Dec 30, 2007 8:46 pm

BBdogdog 寫到:
小毛子 寫到:

大家若想睇我的遭遇,
請看以下的link

算啦,你都叫做走得快啦,我都話啦,依間酒樓無理撻我定時(我哋決唔做你生意),乜都唔解釋,我都好嬲,都搞咗好耐,我都好慶幸自己可以簡到第二間酒樓,如果唔係,我到時都唔知仲會 Evil or Very Mad 有啲咩事發生呀?

咁佢有無退全數過你
同埋佢係你bd前幾多同你講?
回頂端
BBdogdog
XXX.XXX.80.182

發表發表於: Wed Jan 02, 2008 8:46 am

小毛子 寫到:
小毛子 寫到:

大家若想睇我的遭遇,
請看以下的link

咁佢有無退全數過你

哦!我喺09年1月擺,旺角道"黃苦"07年9月16日開張,但9月17日就同我講話我個期同人哋double booking,仲話係人哋比我早落定,人哋係7月落定,我就係8月落定,所以叫我改期或轉場,點知比我喺esd道碰到我對家,我對家話佢喺9月先落定,但係佢對就擺25圍,而我就擺15圍囉!你明啦!唉!!!結果就搞到酒樓要撻我定,仲要寸到同我講"你又唔開心,我哋又唔開心,所以我哋董事局決定唔做你生意囉"!酒樓都有陪錢,仲連我對家都陪埋tim。想知詳細情況,你自己可以入去黃苦掂自己睇啦,費事比人話我吹水呀,有好多人好似睇連續劇噤嫁,睇完之後,答案你自己定奪啦!
回頂端
小毛子
XXX.XXX.215.182

發表發表於: Fri Jan 04, 2008 4:27 pm

小毛子 寫到:
小毛子 寫到:

大家若想睇我的遭遇,
請看以下的link

咁佢有無退全數過你

哦!我喺09年1月擺,旺角道"黃苦"07年9月16日開張,但9月17日就同我講話我個期同人哋double booking,仲話係人哋比我早落定,人哋係7月落定,我就係8月落定,所以叫我改期或轉場,點知比我喺esd道碰到我對家,我對家話佢喺9月先落定,但係佢對就擺25圍,而我就擺15圍囉!你明啦!唉!!!結果就搞到酒樓要撻我定,仲要寸到同我講"你又唔開心,我哋又唔開心,所以我哋董事局決定唔做你生意囉"!酒樓都有陪錢,仲連我對家都陪埋tim。想知詳細情況,你自己可以入去黃苦掂自己睇啦,費事比人話我吹水呀,有好多人好似睇連續劇噤嫁,睇完之後,答案你自己定奪啦!

我睇個d post睇都眼都花
實情係我唔知由邊度睇起
找來找好都找唔到你講的內容.....
tell me if you can

唔該
但總括來講,我真係唔太能夠明白點解間酒樓做都咁
都有咁多人支持,或者真係各花入各眼啦
回頂端
珊珊來遲
XXX.XXX.131.70

發表發表於: Fri Jan 04, 2008 6:31 pm

我路過的, 大家唔好圍我呀....

我本身唔係book 咗呢間嘢的, 但就經常上來睇自己book果間d評語, 但每一次我都發現有某個主題成日都係至頂???入去睇通常都係講緊d冇聊嘢, 我都留意咗好耐啦. 同埋我發覺每次有人講呢間嘢唔好, 都會有一論好激的駡戰, 又時重人生攻擊. 好似真係過份咗喎.

另外係呢度, 小毛子你個post講得好好笑....好似以前睇古或仔電影咁, 但我上去佢哋個website睇, d箱真係show得好靚. 睇咗真係會心思思.
回頂端
未來謝師奶
XXX.XXX.211.65

發表發表於: Sat Jan 05, 2008 12:45 am

細蚊仔 寫到:
未來謝師奶 寫到:
細蚊仔 寫到:
我今日參加左x府酒家既"顯貴宮廷夜宴"
我大約7:00去到..而經好多人坐哂係度..
登記完..叫我同男朋友(自己)求其有位就可以坐.??茶樓自己搵位飲茶呀 Shocked
點知佢地唔編位架..佢話憑卷可以同自己另一伴出席..
竟然有d人一家6-7人..擺往哂張枱..手袋放係張椅度..唔肯比位我地坐..
之後比人移左去新娘房前面張枱..完全睇唔到個台..有碌柱係前面..
其實佢攪今次既婚禮都係想人落訂..以下係一點意見..
1).點解唔係乳豬全體...而係燒味拼盆呢
2).全場只係有茶同水,,無汽水,紅酒
3).分菜..係高空"達"落黎 好似坐監等派飯..
4).個翅好多粉..連碗仔翅都多料過佢..
5).個姐分分下菜 ...(爆粗)..全枱0咀..
6).分糖水..唔夠分,係其他碗抽番起,抽到夠..
7).條魚蒸得太耐..好似食香口膠..
Cool.玉環搖柱舖...竟然可以唔夠數..我同男友無得食..
9).分飯同麵...只係分麵5個..就算..個待應走左...
成夜好似有d亂..不停播"薛家燕"仲要係有聲..吳剛師傅又係度講野..
都聽唔清楚..支咪仲有v v 聲...

我都係坐爆粗那圍, 真係o晒咀! 而且不停播"薛家燕"真係煩都爆.....

個場太金碧輝煌, 好似好leung咁~

overall感覺麻麻地, 食物又不是傳聞中咁好, 加上serve我地那圍的侍應咁既款, 好難想像我既big date有咩事發生.......

你係對面個個女仔(叉燒包)..
終於有人企出黎啦..
我真係無講大話啦.....

yeah...就係我喇!
回頂端