發表主題 回覆文章
PAKA
XXX.XXX.132.37

發表發表於: Fri Nov 30, 2007 10:53 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
Ann Jessie 寫到:

PAKA,
不過都要視乎任飲加幾多錢, 而家版主細佬 JOIN 任飲 $180, 同我同期係煌府落訂 JOIN 任飲平均係 $80- $120. 可能而家物價上漲啦, 又唔知版主幾時訂酒席. Rolling Eyes anyway, 希望佢地開心番, 同酒樓有共識, 和平解決件事. Wink

我自己BOOK個間就係$200.....咁計落都抵啦....
回頂端
PAKA

發表發表於: Fri Nov 30, 2007 11:00 am

BOOBOO 媽咪 寫到:
我細佬係3個月前突然決定結婚,所以佢個plan係貴o既.
至於elaine,o個日寫菜單時,約左佢2:00,點知佢未返,咁我地咪食住野等,到4:00都未見人,中間call佢又話就返就返....最尾佢地要交場比人,咪搵個謝生來跟我地lor!
其實都settle 晒,不過係條氣唔順o者,我自己都係結左婚2個幾月,覺得一生人一次o既重要日子竟然因為酒樓o既問題而蒙上污點,所以我希望大家小心呢間酒樓,小心被屈~!

好彩妳細佬有妳幫手咋....如果唔係個日都幾頭癢呢.....嘻~~
妳又識得提返個經理螺絲o既問題~~~
我諗到時我都要叫D兄弟姊妹睇緊D先得呢....
回頂端
Almi
XXX.XXX.200.162

發表發表於: Fri Nov 30, 2007 11:34 am

至於elaine,o個日寫菜單時,約左佢2:00,點知佢未返,咁我地咪食住野等,到4:00都未見人,中間call佢又話就返就返....最尾佢地要交場比人,咪搵個謝生來跟我地lor!
其實都settle 晒,不過係條氣唔順o者,我自己都係結左婚2個幾月,覺得一生人一次o既重要日子竟然因為酒樓o既問題而蒙上污點,所以我希望大家小心呢間酒樓,小心被屈~!

實在太過份啦~~
我都唔明 D 人做生意諗乜...咁樣只有一次客仔架咋喎~
而家唱衰埋佢仲衰啦!~!~
死啦...我朋友仔好似都係呢間....
我要提下佢先...

咁衛生處點講呀?
回頂端
BOOBOO 媽咪
XXX.XXX.183.17

發表發表於: Fri Nov 30, 2007 11:40 am

其實我地幾兄弟姊妹都幾好感情,幫得幾多得幾多LOR.最辛苦係我家姊同阿嫂,真係出盡腦力AR....辛苦D都唔緊要,最緊要係開心MA....點知比煌府咁攪,乜心情都冇LA~!
回頂端
BOOBOO 媽咪
XXX.XXX.183.17

發表發表於: Fri Nov 30, 2007 11:41 am

Almi 寫到:

實在太過份啦~~
我都唔明 D 人做生意諗乜...咁樣只有一次客仔架咋喎~
而家唱衰埋佢仲衰啦!~!~
死啦...我朋友仔好似都係呢間....
我要提下佢先...

咁衛生處點講呀?

我唔知AR,因為係細佬個兄弟去攪,佢地都未UPDATE我AR
回頂端
BBdogdog
XXX.XXX.210.245

發表發表於: Fri Nov 30, 2007 12:52 pm

我地即刻叫經理o黎睇,仲影低相.好彩係熟人食到,如果係其他guest食到,真係要即刻報警ar!!!!我地送完客,執好晒野,等個經理來埋單,11:10散場,個經理(八字眉個金毛)成11:50先施施然咁坐低.一坐低就話會內部跟進事件,會有處分,然後就話汽水其實開多左2百幾罐,冇之前講咁多,又話收齊頭250罐o既$,完全逃避再講螺絲o既問題,我地再三問佢,佢都耍太極,最後我地stop佢要佢賠一圍o既$,佢先話要同老闆商量,然後就入左廚房成15mins,出來都係話唔得,話飲左咁多就要比咁多.我地就好慶,3000蚊野飲$我地又唔係比唔起,問題係有人食到螺絲!!!即係d野食有問題!!!!我地就同佢講$我地照比,但要求佢地寫封信比我地証明幾時幾日有人係佢酒樓食到螺絲~!佢跟住又死返入去同佢老闆傾,來來回回幾次(又用左幾個字時間),最尾由免1500蚊到免3000蚊酒水,然後佢又收到個電話,然後又話大家咁唔開心,咁就出封信比我地,咁我地又慶,又倦(咁樣又比佢磨左我地成30mins),"咁好,寫la!"點個寫寫下條友又反口,又講賠$算la!真係比佢玩死,最後我地都接受免3000蛟酒水....
但成個過程真係好唔愉快(個幾鐘),個經理好似個爛仔咁,好冇禮貌同誠意,而家d野食出左問題,係佢地o既問題,佢好似攪到係我地o既問題.酒水o既計法亦好有問題,我地懷疑佢地報大數!但死無對証,冇野好講,但有乜可能20圍飲左600罐汽水,50幾支紅酒,8支vsop???我真係唔信!!!!野食又差,d雞係霉o既,d翅裡面有粉絲...所以d人話煌府掂,係佢地好彩,冇發生d衰野...係我眼中,煌府非常唔老實,冇誠意同埋明屈$$$

又出事la,cheap!!!
回頂端
PAKA

發表發表於: Fri Nov 30, 2007 1:38 pm

BBdogdog 寫到:

又出事la,cheap!!!

好耐冇見妳啦..而家點呀??
回頂端
芷兒
XXX.XXX.118.250

發表發表於: Fri Nov 30, 2007 2:08 pm

BOOBOO 媽咪

我剛剛都o係呢度擺左酒呀 所以聽到你個消息好唔開心呀~
我早你廿幾日擺架 都係o係cwb 煌府~係elaine姐跟單~
希望你brother 都可以快o的recover 啦~
而且都希望酒樓方面快o的改善下啦 唔好嚇親我地其他未擺jm呀 出品管理跟緊o的呀^^

因為當初我都怕口同鼻X (sorry 唔識打) 所以落單時就join左任飲喇 我都計過數
諗住一枱包得果14罐實唔夠啦...8點開始入席 成三幾個鐘.. 所以索性join左任飲呀....我book早少少 果時係$120...諗住join晒有限錢o者......至少我可以擔心少一樣嘛^^

同埋紅酒 我都開唔少呀....成六十幾支 仲多過你 不過圍數就多你六圍 我都驚驚地 所以散席後 我就去左望一望o的酒樽係咪我拎去既酒 我驚俾人搵笨呀......

少少題外話, 未擺酒既jm希望可以參巧下啦 自己帶去既酒 牌子一定唔同酒樓啦 自己帶去就盡量用晒一款酒啦...
最後如果條數有懷疑 可以去verify下o的酒樽 ........我諗無人咁無聊會倒酒既....
咁酒樓送既都係一圍一支o者 應該唔太難分既...

vsop 貴o的 不過一般都唔會開好多支....所以應該都係得幾支樽
最後我拎走未開既兩支vsop 同半支已開既vsop

希望未擺既jm 個個都順順利利啦~~~~~~~~
回頂端
PAKA

發表發表於: Fri Nov 30, 2007 2:17 pm

芷兒 寫到:
BOOBOO 媽咪

我早你廿幾日擺架 都係o係cwb 煌府~係elaine姐跟單~
而且都希望酒樓方面快o的改善下啦 唔好嚇親我地其他未擺jm呀 出品管理跟緊o的呀^^

因為當初我都怕口同鼻X (sorry 唔識打) 所以落時就join左任飲 我都計過數
諗住一枱包得果14罐實唔夠啦...8點開始入席 成三幾個鐘.. 所以索性join左任飲呀....我book早少少 果時係$120...諗住join晒幾千蚊...至少可以擔心少一樣嘛^^

同埋紅酒 我都開唔少呀....成六十幾支 仲多過你 不過圍數就多你六圍 我都驚驚地 所以散席後 我就去左望一望o的酒樽係咪我拎去既酒 我驚俾人搵笨呀......

少少題外話, 未擺酒既jm希望可以參巧下啦 自己帶去既酒 牌子一定唔同酒樓啦 自己帶去就盡量用晒一款酒啦...
最後如果條數有懷疑 可以去verify下o的酒樽 ........我諗無人咁無聊會倒酒既....

vsop 貴o的 不過一般都唔會開好多支....所以應該都係得幾支樽

成六十幾支??O..我都係擺20圍.....不過我D朋友唔係點飲紅酒呢.....
回頂端
^^
XXX.XXX.198.249

發表發表於: Fri Nov 30, 2007 2:24 pm

芷兒 寫到:
BOOBOO 媽咪

因為當初我都怕口同鼻X (sorry 唔識打) 所以落時就join左任飲 我都計過數
諗住一枱包得果14罐實唔夠啦...8點開始入席 成三幾個鐘.. 所以索性join左任飲呀....我book早少少 果時係$120...諗住join晒幾千蚊...至少可以擔心少一樣嘛^^

我地自己本身book左太子煌府, so far由始至終都非常滿意佢地既食物同服務. 聽到你地講今次既事都好suprise. 希望你地都快recover.
我自己本身原先都唔打算join任飲, 睇法同你一樣, 因我覺唔會真係咁多人鍾意飲汽水, 可能我自己唔太鍾意飲汽水吧, 不過都知道唔join任飲final如要外加既條數可能好混亂, 又有想過如唔join任飲就會先set好每圍外加飲品既數量比酒樓, 飲哂所set既數量就決意唔會加, 咁就可係唔加任飲既情況底依然control到外加飲品既數量, 咁就肯定唔會亂. 不過又膽心咁做既情況底下, 會比人話我孤寒d野飲哂都冇野比人飲, 所以final都決定加錢比任飲囉.
回頂端