發表主題 回覆文章
托爾II
XXX.XXX.26.130

發表發表於: Sun Feb 10, 2008 3:08 pm

廣告贊助 [隱藏]
我由以前覺得應該要有婚前性行為到而家
覺得有無既雙方既溝通同尊重

無也不是大不了,而這樣才覺得經貴

ps:我是男的
回頂端
sta
XXX.XXX.186.31

發表發表於: Mon Apr 21, 2008 4:47 pm

我唔會囉﹗不過我都唔反對其他人咁做,只要心智成熟便可。熱戀時,大部份都覺得對方是可以付託終生,便覺得無所謂。一旦分手,其實都幾傷,特別係女仔,都見過唔少。另外,雖然社會係開放左好多,但我相信好多男人仍希望自己的老婆係處女。可能咁講大家未必認同,但的確仲有好多呢d人,所以,我覺得呢d咁重要ge"禮物",都係當作送給老公的結婚禮物好了 Razz
回頂端
俊@
XXX.XXX.208.135

發表發表於: Fri May 16, 2008 12:03 pm

其實唔好介意gei!!!!你愛佢就要接受埋佢過去啦啦!!!
回頂端
依利安
XXX.XXX.80.183

發表發表於: Wed May 28, 2008 5:53 pm

Tiu Tiu 寫到:
老實講, 我覺得只要男女雙方都係成年人, 亦清楚自己做緊啲咩, 有能力同責任心承擔後果, 係你情我願的情況下, 婚前性行為係可以接受的
最弊係而家啲青少人身體成熟, 心智幼嫩, 完全不顧後果, 對避孕認識不足, 又無責任感, 先至會搞到擲個仔落街呢啲悲劇 Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

好同意.... 依家既education已經唔係淨係講愛情, 要講埋性.... education唔只係學校, 家長都有責任.....

我自己就唔會介意pre-marital sex, 對方係自己愛既人, 諗清楚先會去做....
回頂端
Emily Law
XXX.XXX.218.79

發表發表於: Wed May 28, 2008 6:00 pm

我唔反對婚前性行為, 我覺得人有需要好正常, 所以佢想曳曳的話當然ok~
回頂端
豬豬~
XXX.XXX.169.232

發表發表於: Sun Jun 29, 2008 2:04 pm

作為女性..自已係要識保障自已..你愛佢..你認定佢就係你既終生伴侶..
作為男性..都要識得點去尊重別人同自已..由其自已愛既女人.
婚前性行為係唔mind..不過唔好好似而家d青少年咁..係又攪唔係又攪..
好奇又去攪..好易出事..又冇能力承擔後果..到時對方煩之如..仲會影響埋下一代..
回頂端
hellojenny
XXX.XXX.238.19

發表發表於: Sat Jul 05, 2008 5:43 pm

Embarassed
回頂端
angie n super
XXX.XXX.254.135

發表發表於: Tue Jul 22, 2008 4:05 pm

我唔反對,因為性欲乃人之天性,每個人都有需要,無論男女。所以唔應該過分壓抑,對身心都不健康。當然我都唔贊成隨便。

最緊要係精神層面既溝通同協調,甘先可以有長久既夫妻關係!
回頂端
提子
XXX.XXX.192.105

發表發表於: Fri Jul 25, 2008 7:41 pm

豬豬~ 寫到:
作為女性..自已係要識保障自已..你愛佢..你認定佢就係你既終生伴侶..
作為男性..都要識得點去尊重別人同自已..由其自已愛既女人.
婚前性行為係唔mind..不過唔好好似而家d青少年咁..係又攪唔係又攪..
好奇又去攪..好易出事..又冇能力承擔後果..到時對方煩之如..仲會影響埋下一代..

豬豬~我都好同意你既諗法......因為而家d青少年對sex方面太除便啦...
想攪又唔做好防禦措施,好多時就係因為咁而攪出事 Rolling Eyes
回頂端
moon 劉太
XXX.XXX.49.238

發表發表於: Thu Oct 02, 2008 8:44 pm

我自己就覺得, 如果你有能力成擔個效果先做。
當然未有能力的話, 就不要讓大家處於一個太浪漫的環境裡面啦 Embarassed
回頂端