發表主題 回覆文章
yanfai
XXX.XXX.212.98

發表發表於: Wed Oct 03, 2007 5:59 pm

廣告贊助 [隱藏]
九月開始裝修,雖然我間屋細,但都四圍問朋友介紹,我男朋友個人煩,搵咗差不多十個師傅報價,又多問題,陳生係最有耐性(介紹俾我的朋友都是煩人,又係算到爆的人),由第一個電話到落實揾佢,問咗佢無數問題改完又改,陳生提供的答案有建設性,但又會按我的意願去幫我諗.而陳生本身負責最多係木工部分,故木工方面特別平.

到而家就嚟完工,完全唔駛我粗心,因改喉管問題而要與物業管理處交涉都不用出手,陳生幫我攪掂哂!又不計較,好似我覺得有d嘢因慳錢唔想整,佢話唔可咁求其裝修係要有要求,居然唔收錢或只收料錢幫我做。好似我想加條水喉,好平,但收尾因明喉唔好睇而主動大工程地改暗喉,最緊要係唔駛我受氣態度好,佢好似唔駛休息咁,隨時都找到人.

因我睇咗你們介紹大陸買什麼會平,佢會叫去香港邊度同大陸差不多,免得浪費時間,我今個星期日將去大陸買燈,會叫多d人幫手搬,而陳生幫我安裝.

Idea 請問各位幾時先會進升為高級會員,因我進了一級後好耐都未有升級,好羨慕共他人!
回頂端
藍慧
XXX.XXX.172.3

發表發表於: Wed Oct 03, 2007 10:35 pm

yanfai 寫到:
九月開始裝修,雖然我間屋細,但都四圍問朋友介紹,我男朋友個人煩,搵咗差不多十個師傅報價,又多問題,陳生係最有耐性(介紹俾我的朋友都是煩人,又係算到爆的人),由第一個電話到落實揾佢,問咗佢無數問題改完又改,陳生提供的答案有建設性,但又會按我的意願去幫我諗.而陳生本身負責最多係木工部分,故木工方面特別平.

到而家就嚟完工,完全唔駛我粗心,因改喉管問題而要與物業管理處交涉都不用出手,陳生幫我攪掂哂!又不計較,好似我覺得有d嘢因慳錢唔想整,佢話唔可咁求其裝修係要有要求,居然唔收錢或只收料錢幫我做。好似我想加條水喉,好平,但收尾因明喉唔好睇而主動大工程地改暗喉,最緊要係唔駛我受氣態度好,佢好似唔駛休息咁,隨時都找到人.

因我睇咗你們介紹大陸買什麼會平,佢會叫去香港邊度同大陸差不多,免得浪費時間,我今個星期日將去大陸買燈,會叫多d人幫手搬,而陳生幫我安裝.

Idea 請問各位幾時先會進升為高級會員,因我進了一級後好耐都未有升級,好羨慕共他人!

Would you pls introduce your cf to me?
回頂端
小 Sin 子
XXX.XXX.210.108

發表發表於: Thu Oct 04, 2007 8:00 am

裝修完 post d 相上黎分享下喎 ~! Very Happy
回頂端
yanfai

發表發表於: Thu Oct 04, 2007 4:42 pm

藍慧, 已pm你, 佢報價的價錢只會平少少, 但你叫佢計平d, 佢真係會及送d裝修項目給你.
回頂端
yanfai

發表發表於: Thu Oct 04, 2007 5:02 pm

我基本上除廚房改少少水喉外, 成間屋起過咁, 廁所,地,墻,電線, 電箱, 全屋铝窗(任選),櫃, 7萬餘(包料)
回頂端
Erniebao
XXX.XXX.229.129

發表發表於: Fri Oct 05, 2007 1:32 pm

Dear Yanfai,

你可唔可以send個師傅啲資料俾我, choisanyu@yahoo.com.hk 唔該
回頂端
ching2007
XXX.XXX.18.45

發表發表於: Fri Oct 05, 2007 2:41 pm

dear yanfai,

其實你可安排送貨 (深圳 to HK) 約 $250/ 噸, 唔使自己抬 ! 佢地知送香港的話, 會包好 d ! 另外記得要講價 !!

最好去前去香港燈鋪睇下款, 夾下價 ! 我買了個水晶燈 RMB1200, 香港賣 $3500, 仲要少左一圈 !!

happy shopping la...
回頂端
yanfai
XXX.XXX.240.226

發表發表於: Fri Oct 05, 2007 4:23 pm

Ching:
謝謝你
回頂端
YAN(13)
XXX.XXX.124.30

發表發表於: Sat Oct 06, 2007 1:05 am

yanfai 寫到:

Yanfai
我依家都煩緊間屋啊,你可唔可以pm資料俾我 or iwy13@yahoo.com.hk
thanks!!
回頂端
yanfai
XXX.XXX.240.226

發表發表於: Sat Oct 06, 2007 1:52 pm

已pm給大家
回頂端