發表主題 回覆文章
tsthk123
XXX.XXX.8.133

發表發表於: Wed Aug 22, 2007 8:19 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
gg55 寫到:
d燈光同佈置都好靚喎!我都好想有咁特別既婚宴呀!但可惜min charge太貴,所以要放棄. Sad

minimum charge 是幾多?
回頂端
north
XXX.XXX.60.178

發表發表於: Wed Aug 22, 2007 8:40 pm

Vicky B 寫到:
細蚊仔 寫到:
其他我book左佐敦彩褔..因為book唔到始創 full哂!!!
20圍都好似好迫..你bd幾時

其實我book 紅磡彩褔ge, bd 出年3月7號, 我大約擺26圍, 所以佐敦個場唔夠大, 加上都已經無期了~~~

但個場確實幾靚, 仲有飛船出場, 幾勁呀 Laughing

26 tables in Prince Edward should be ok gwa, still not big enough? they said can hold 32 tables
回頂端
su_a_win
XXX.XXX.159.123

發表發表於: Thu Aug 23, 2007 12:36 am

tsthk123 寫到:
gg55 寫到:
d燈光同佈置都好靚喎!我都好想有咁特別既婚宴呀!但可惜min charge太貴,所以要放棄. Sad

minimum charge 是幾多?

好似係13萬 Rolling Eyes
回頂端
Vicky B
XXX.XXX.231.81

發表發表於: Thu Aug 23, 2007 8:56 am

jamjam 寫到:
我督book左太子場, 亦上過佐敦個場睇過,

我都想睇下紅磡個場,係點樣呀?樓底高唔高呢?不過如果擺26圍,唔係包廳,係唔係呀?

紅磡個場25圍可以包場了, 如果你26圍真係可以好鬆動, 好似我咁, 又唔使飛枱~~~

樓底一般高la, 全場無柱, 又有水晶燈柱, 遲d仲有英格蘭樂手配合進場tim 呀 Laughing
回頂端
細蚊仔
XXX.XXX.100.17

發表發表於: Thu Aug 23, 2007 11:04 am

佐敦彩褔最多擺25圍.但係其中2圍主家席會放左上個枱..唔好睇..又無地方玩..影相..minimum charge 係12萬呀..jam jam 你bd係幾時呀!
回頂端
elainecyn
XXX.XXX.130.61

發表發表於: Fri Aug 24, 2007 8:56 pm

周先生 寫到:
再次參觀佐敦的彩福,希望在自己的婚禮有充足的預備。

無論在硬件、軟件方面,這酒家的設備,上上下下的負責人,都十分專業。

十分其待十二月的婚宴呢。

我十二月廿九號會起佐敦彩福擺酒,你幾多號呀?
回頂端
happycat123
XXX.XXX.180.198

發表發表於: Sat Sep 08, 2007 5:20 am

我係之前去過佐敦彩褔,覺得好靚,好特別,特別係鍾意隻船,特別效果如泡泡機,煙霧等等.之後我上呢個網,話太子彩褔好grand,所以我又去睇.但係睇完又覺得不外如事,個心十五十六,其實俾多少少錢可以擺酒店,之後我又睇咗好多間酒店,可能我只係擺十幾圍,通常都係俾d中菜廳(朗x酒店)但個台在側邊,會議室(x苑酒店)好似公司晚會果d,又冇水晶燈(大部份都冇),不是中間有柱(香xxx酒店)(馬xxx酒店)有d賓客睇唔到台,就係新娘房要落一層仲要行好遠(日x酒店)又要換衫化妝set頭好煩,(海x酒店)好靚但只有兩個廳個8圍同30圍(x東金x廳1)都好靚至少26圍以上,但最靚都係(朗X酒店星願X)超GRAND-落地玻璃又有水池,又有水晶燈但至少要15萬MIN同19圍,如果要水晶燈,裝潢華麗.有新娘房連洗手間,通常ballroom先有.但至少擺30圍以上,睇咗咁多日好累了,回想佐敦彩褔,又有水晶燈,場地佈置都幾靓,我只不過覺得個新娘房好細之外,燈光暗咗d,同唔鍾意佢太過幻彩,我打算明日再去彩褔,問吓燈光可唔可以光d.同d燈光可唔可以柔和d先,如果可以的話,我就決定去佐敦彩褔擺酒,因為其他酒店(我去過果d,十幾圍)場地佈置一定冇佐敦彩褔咁靚,同咁特別.我有時諗,好多有人未必會記得朋友在過邊間酒店或者酒樓擺酒,但大多機會記得咁特別的情景.
回頂端
jamjam
XXX.XXX.142.128

發表發表於: Sat Sep 08, 2007 10:26 am

細蚊仔 寫到:
佐敦彩褔最多擺25圍.但係其中2圍主家席會放左上個枱..唔好睇..又無地方玩..影相..minimum charge 係12萬呀..jam jam 你bd係幾時呀!

我12月10日bd, 我老公好多親戚,唔知彩福可唔可以開多兩圍主家席呢?
回頂端
細蚊仔
XXX.XXX.43.237

發表發表於: Sat Sep 08, 2007 4:03 pm

應該無問題掛~只係張枱布顏色唔同左.無其他唔同.如果你張枱改16個人.就要加錢(之前問過)!佐敦彩褔個陳小姐.我落左訂之後好似唔係好埋我.佢話可以睇下婚宴當日個場.可以了解多d,睇下可以最多圍數點擺.都無覆過我. Sad
你係邊間擺酒呀
回頂端
kobeca
XXX.XXX.224.140

發表發表於: Tue Sep 18, 2007 4:27 pm

hi, 我都book左2008年佐敦個埸!!
最初自己睇太子先,但full曬....到睇佐敦初時感覺唔太鐘意
但我o個時向太子已經hold左佐敦個埸了~
不過我試過d菜都唔差喎, 我bf話個翅好正tim
其實我都一定要開足25圍, 請問有無人知係咪真係好迫呀??
回頂端