發表主題 回覆文章
西西爸爸
XXX.XXX.86.15

發表發表於: Fri Aug 17, 2007 12:12 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    我唔明點解管理員要刪除我個發表!根本我都係講事實,大家都知發生乜事! 但點解要做就左佢呢???自吹自雷!真係無天理! Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=134915&...

大家請小心有個化妝師叫亞YAN的人呀! 跟本佢就係度賣廣告, 跟住我同其他係呢度識既姊妹研究後, 決定上通知大家呀!
    你地請小心以下幾個會員, 佢地係同一人, 又其係一個叫KITTYXXXX既人, 佢不同用個笑容公仔就張自己果篇文章推上, 呢個手法我留意左好耐勒, 仲有, 佢之前以比人發要佢用兩個IP 上黎自吹自雷...太討厭勒, 大家真係小心D佢呀!
    小心既會員有,
    KITTYWAIXXX
    東東媽X
    mabelmanmanXXX
    km-xx
    米奇美x

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=134915&...

各位姊妹, 如果你地都有感而發, 你地都可以整呢個公仔 , 咁就可以推番呢排文章比其他人注意佢既手法...真係大過份勒!!!!

以下係佢其他有問題的行為, 亦不是我第一個發現的人! 請大家真的注意, 自行判斷呢位化妝師的行為!

(惡人先告狀)

(晚宴失敗)

(死吾認用20歲靚妹)

(結婚日期做馬)

(死不悔改)

(佢的留言被人唱佢)[img][/img]
    回頂端
    MaizeBB
    XXX.XXX.178.38

發表發表於: Fri Aug 17, 2007 2:26 pm

my friend's a victim. i went with her to this socalled makeup artist in Pak Tin last week. it was a horrible experience. luckily she's accompanied by me and another girl friend.

if i read all these warning messages earlier, i wouldn't even let my friend pay for the trial service. it's cheating.
    回頂端
    留言板管理員
    XXX.XXX.191.196

發表發表於: Fri Aug 17, 2007 2:41 pm

西西爸爸, 封鎖此主題是為了避免就此事件再作爭論, 亦希望事件可以告一段落. 事實上, 此主題之留言已經可以令其他會員留意得到. 我們相信會員自會自行判斷事件.亦希望留多一點空間給其他會員自己判別.
    回頂端
    心有靈犀
    XXX.XXX.144.229

發表發表於: Thu Jul 03, 2008 10:16 pm

MaizeBB 寫到:
    my friend's a victim. i went with her to this socalled makeup artist in Pak Tin last week. it was a horrible experience. luckily she's accompanied by me and another girl friend.

if i read all these warning messages earlier, i wouldn't even let my friend pay for the trial service. it's cheating.

How does she cheat?

心有靈犀 在 Thu Jul 10, 2008 10:12 pm 作了第 1 次修改
    回頂端
    鄭生鄭太
    XXX.XXX.211.114

發表發表於: Fri Jul 04, 2008 8:41 am

好過份的留言,請留意版主管處理,否則會有好多人成機又係入來玩及入來加多d嘢下去,明明刪除左,又有人咁刻意,都好奇怪,好有居心
    有個人大家可以去留意下,個 個人只係會在駡戰時走出來周圍玩架,玩係指佢不停周圍點著更多的火頭,越多佢就越開心,但一定要看下佢個個人資料,永遠冇其他分享架,只係得個d駡戰,早前就在玩緊婚禮統籌,駡得好開心,現在冇啦啦有找到好後頁數的抽出來玩啦,你地看下個個人有什麼居心啦

鄭生鄭太 在 Fri Jul 04, 2008 8:53 am 作了第 1 次修改
    回頂端
    鄭生鄭太

發表發表於: Fri Jul 04, 2008 8:43 am

這麼耐的駡戰又搬出來,會否好有問題,所以留言版主管一定要認真處,全部ip不同都可以亂來駡 人都得
    個個人仲要把07年的事亂咁將人地發表的搬出來去話人,會否太過份好明顯又係 想駡戰,留言版主管請認真處理這個人,否則個個都係咁,個版面好亂

鄭生鄭太 在 Fri Jul 04, 2008 9:34 am 作了第 1 次修改
    回頂端
    鄭生鄭太

發表發表於: Fri Jul 04, 2008 9:34 am

人地有好多客人讚的,又不見她POST出來!!要公平架嗎
    佢又唔係要結婚的客人,又唔係要來找什麼服務,又冇用過任何服務
    關她什麼事呢?加上以上個D人名的IP都不同,又可以點樣解釋呢
    人地建立自己事業好耐啦,仲有好多徒弟,你亂咁駡人,亂咁去玩,不負責任咁,你將人地好有心機建立的事業都玩,會否好過份啊,你係咪心理有D問題架
    害完人你會好開心架 ?我估都係架啦,因為我看不過眼了,我剛才看了她全部個人資料,全部有九成都係參與駡戰的,好多人都比佢玩過及駡過,未知事實 就周圍去駡人所以你地一定要看下她的個人資料 Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    就一清二楚架啦
    Evil or Very Mad Evil or Very Mad 本來不想回應,但忍不住啦,不回應人地會玩得仲開心,我不鍾意同人駡戰也比這個人迫到要啦
    人地絶對有權告你架,個世界好細咋,這個留言版,好多都看得出係大部份駡戰中都係d行家妒忌人生意好,所以去扮客踩人及駡人,而真係有客人駡人的而有証據又合理的都有,但真正事實冇人知,我只係只,如有人做錯了或騙人可以去報警及去消費者委員會告人,如告到人,我絶對相信個件係事實,因為消費者委員會係幫消費者的,係公平的,而個個客人都會公開話自己成功投訴到囉,而不冇左下文囉,仲有個d人都結左婚,仲有擺自己結婚相上來的,都話人地做馬,個d人結了婚都再在啦,你都咁有心將咁後的頁數搬來前面,真 係好奇怪
    回頂端
    鄭生鄭太

發表發表於: Sat Jul 05, 2008 10:54 am

• 趙太2008-07-04 17:55
    化妝師yan 妳好!!!
    其實我係係Shadow果邊八卦過去妳度哈哈!!!估唔到妳同我一樣。啲行家係咁架啦,但真係有用架,我早几年唔識上網就唔知有人話我啲禮服恤有問題,真係好少人黎買恤衫,有啲租咗衫就好擔心至完婚後,所以我搬樓上鋪,果時芝後我做大多數係朋友介詔黎搵我架。而家我知一定要有人回應,有啲真係唔知真定假,有人回應好容易篤爆佢架,最好話比妳啲客知等佢哋篤爆佢!!!
    • 姑娘@"happy" valley~ 2008-07-04 22:23

d 人 唔抵得咪亂up~ 眼紅law~
    真金不怕紅爐火

你咁多用家証明你ge 真才實料
    唔駛怕

心地唔好ge人實有報應ge~
    加油, 阿yan~!

私人回應 刪除
    QQ之幸褔印記 2008-07-04 11:45
    加入BLOG友加入黑名單加油呀; 清者自清呢; 我以前都成日上ESD, 對於那些中傷人的人, 我是不理的, 因為我們這些用家都會看事實, 相信自己看到的呀~~! 你要加油呢. 謝謝你在我的BLOG留言呀; 你是怎麼樣找到我呀?

嘩!!好多人支持YAN,見她的BLOG有咁多人回應,都好開心
    回頂端
    留言板管理員
    XXX.XXX.215.20

發表發表於: Sat Jul 05, 2008 7:09 pm

鄭生鄭太,

相信各會員都會自行判斷每一個主題及內容的真確性,
    從而揀選到最適合自己的資料去籌備婚禮。每個不同個體對於各種事物都有不相同的要求,意見當然亦會有正面及反面。

我們都密切留意會員的檢舉,如當中有屬於蓄意惡性中傷而非分享的,我們一定會處理。

留言版管理員
    回頂端
    MaizeBB
    XXX.XXX.164.36

發表發表於: Thu Sep 11, 2008 10:04 am

心有靈犀 寫到:
    MaizeBB 寫到:

How does she cheat?

This'd happened long ago like more than a year and this friend of mine'd already married. In general:
    1) Her skill's way below average.
    2) Her makeup products and tools are unhygienic. The brushes aren't even well maintained.
    3) Her studio's small, shabby, dirty, and disorganized.

Most people open an account when making accusation coz they r worried about revenge.

Honestly speaking, if I'm the customer having the trial, I wouldn't have paid at all.
    回頂端