發表主題 回覆文章
虎女
XXX.XXX.166.250

發表發表於: Sun Jun 24, 2007 11:57 pm

廣告贊助 [隱藏]
請問有冇人知到【御苑皇宴】酒席價錢如何?
聽講佢地係專辦高級酒席,係咪好貴呢?
我之前睇過本雜誌介紹過,但係而家搵唔返呀.. Crying or Very sad
回頂端
mui0613
XXX.XXX.120.98

發表發表於: Mon Jun 25, 2007 8:32 pm

mega box grand open嗰日,我走去問過,經理話要15-16萬先可包場,平日就13萬,佢個場擺到25-26圍,計過用佢最平個menu加一加酒水都要$5300.不過,個場真係好grand,酒店feel,仲有佢係用六呎枱既,坐十二人好鬆動,如果你覺得嗰到唔隔攝既話,都可考慮.
回頂端
objdty
XXX.XXX.63.161

發表發表於: Tue Jun 26, 2007 2:23 am

mui0613 寫到:
mega box grand open嗰日,我走去問過,經理話要15-16萬先可包場,平日就13萬,佢個場擺到25-26圍,計過用佢最平個menu加一加酒水都要$5300.不過,個場真係好grand,酒店feel,仲有佢係用六呎枱既,坐十二人好鬆動,如果你覺得嗰到唔隔攝既話,都可考慮.

我估計$5300應該未必得!

我grand open的第一個星期就去了食飯, 我覺得個場幾grand,
卓面餐具及佈置好靚, 最重要係菜式的賣相係好好好靚, 服務都很好!

如果以菜式賣相及味道比較, 我覺得佢同姖子皇朝不分高下,
場地及傢俬就姖子皇朝靚d, 不過就接近8千一圍.
地點就兩間都唔方便.
擺酒的地點都很重要, 所以我覺得兩間都未必係好選擇.
除非你請的賓客都對食物味道要求很高啦.
回頂端
Sophia & Ry
XXX.XXX.233.90

發表發表於: Wed Jun 27, 2007 11:11 pm

我覺得價錢都幾貴, 菜單價錢有分為 $4,288; $4,988; $5,688; $6,388; $7,288; $10,800. 以上價錢另計加一, 酒水另計
回頂端
a米
XXX.XXX.228.54

發表發表於: Wed Jul 04, 2007 3:27 pm

請問有無人係呢到擺? 有無人可以比佢個menu同details比我?我有朋友想下個星期Expo去問, 我想同佢揾咗啲資料先...

Thanks Wink
回頂端
狄狄仔
XXX.XXX.133.188

發表發表於: Wed Jul 04, 2007 11:03 pm

個場好靚,不過怕唔怕D親友上嚟恭喜完後走晒去行商場.
回頂端
a米
XXX.XXX.81.167

發表發表於: Thu Jul 05, 2007 12:02 am

我個朋友想要嘅BD日子出面巳經full咗啦, 佢見到呢間係新開, 而且佢問果個日子呢到都有, 所以咪想訂囉.
不過之前啲姊妹話呢到個價勁貴, 我個fd想擺12-16圍左右, 唔知呢間酒樓ok唔ok呢? 係唔係一定要包場先可以係到擺呢?
回頂端
objdty
XXX.XXX.72.25

發表發表於: Fri Jul 06, 2007 5:07 am

a米 寫到:
我個朋友想要嘅BD日子出面巳經full咗啦, 佢見到呢間係新開, 而且佢問果個日子呢到都有, 所以咪想訂囉.
不過之前啲姊妹話呢到個價勁貴, 我個fd想擺12-16圍左右, 唔知呢間酒樓ok唔ok呢? 係唔係一定要包場先可以係到擺呢?

佢個大廳唔止16圍的, 不過如果佢16圍都肯俾你包場咁又幾好的.
問題係要唔要min charge呢?
回頂端
Joeypekkle
XXX.XXX.72.31

發表發表於: Tue Jul 24, 2007 2:55 pm

有無人book左呢度??
我想book,但唔知好唔好??(好似好貴)
打電話問過佢地,16圍可包場.
回頂端
AANG
XXX.XXX.34.100

發表發表於: Tue Jul 24, 2007 3:14 pm

我有睇過黎個場,真係好grand好靚,
不過佢個價就真係貴左d,拍得住酒店價,
我個陣時問想擺廿五圍,佢話要min charge 150,000 for 星期五,
同埋你要留意佢地個交通,因為星期一至五,係得一架shuttle bus往來
九龍灣德福,而mega box乎近係冇巴士途徑,所以對賓客有一定既不便
回頂端