發表主題 回覆文章
drm
XXX.XXX.136.50

發表發表於: Tue Jun 05, 2007 1:38 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
我會9月尾去希臘2nd honeymoon!
有無姊妹都plan 去Greece?
回頂端
pooh&tigger
XXX.XXX.7.82

發表發表於: Tue Jun 05, 2007 7:25 pm

hi,

我都係, 我會19/9出發到希臘和意大利honeymoon,你總共去多少日 ? Laughing
回頂端
陳皮妹
XXX.XXX.176.175

發表發表於: Wed Jun 06, 2007 12:40 am

你哋就好啦!!
自由行呀?!
回頂端
米絲
XXX.XXX.220.60

發表發表於: Wed Jun 06, 2007 4:00 am

我都諗住去 Greece. 我男朋友唯一對呢個地方有興趣! 大家有無咩資料可以參考? 我都想自由行, 但驚唔夠時間PLAN. 但跟團又好似... 好掃興咁??!!
回頂端
drm
XXX.XXX.136.66

發表發表於: Wed Jun 06, 2007 9:18 am

米絲 寫到:
我都諗住去 Greece. 我男朋友唯一對呢個地方有興趣! 大家有無咩資料可以參考? 我都想自由行, 但驚唔夠時間PLAN. 但跟團又好似... 好掃興咁??!!

我都plan9月去greece! (2nd honeymoon!!)想自由行又怕plan!
所以我揾左honeymoon travel planner 幫手!(1st honeymoon都係!)
CC (planner)幫我找到super平內陸機!才$3xxHKD(原價$12xxHKD)就可santorini飛athens!又save time 又save $$!!好開心!!
她才收我$150/day for planning!11天行程才$1650, 同老公1次內陸機都回本!!何況2程!!CC仲幫我地格價(包括air-ticket, hotel, car...)!又提供suggested visit point...even coffee shop!!

你地可試下!

我好期待!!

pooh&tigger,

I will go for 11days!(all grreece) Very Happy
回頂端
Buzz
XXX.XXX.120.22

發表發表於: Wed Jun 06, 2007 10:44 am

drm 寫到:
米絲 寫到:

我都plan9月去greece! (2nd honeymoon!!)想自由行又怕plan!
所以我揾左honeymoon travel planner 幫手!(1st honeymoon都係!)
CC (planner)幫我找到super平內陸機!才$3xxHKD(原價$12xxHKD)就可santorini飛athens!又save time 又save $$!!好開心!!
她才收我$150/day for planning!11天行程才$1650, 同老公1次內陸機都回本!!何況2程!!CC仲幫我地格價(包括air-ticket, hotel, car...)!又提供suggested visit point...even coffee shop!!

你地可試下!

我好期待!!

pooh&tigger,

I will go for 11days!(all grreece) Very Happy

Dear Drm,

May I share your travel planner info. I am also planning to have a free travel trip after my big-date at the end of Dec.

Please send me PM..

Tks so much.

Buzz
回頂端
drm

發表發表於: Wed Jun 06, 2007 11:32 am

Buzz,

I have PM you the info!
Please check!

CC just confirmed the international ticket for me today! She said that it is $4xx cheaper than last week as the foreign exchange is better today!! Cool
回頂端
alisonk
XXX.XXX.202.84

發表發表於: Wed Jun 06, 2007 2:00 pm

提提大家, 如果各位去希臘的話, 因為香港無直航機去, 所以大部份人都會在歐洲轉機往返架, 但大家千祈千祈記住, 在希臘回程到歐洲任何一國時, 要帶埋返香港那一程的機票.

我同家人試過由意大利-->希臘-->意大利-->香港, 在希臘回程到意大利時, 因為家姐將由意大利回香港的機票交了給意大利的酒店代為保管, 無帶埋去希臘, 佢由希臘回程到意大利時, 希臘的航空公司職員拒絕俾佢上機, 話佢出示唔到離開歐洲既機票喎(佢地仲話就算佢地放人, 海關都唔會俾佢上機. 我都唔知關佢地乜事, 我地又無諗住在希臘賴死, 就算係都在意大利賴死之嘛, 哈哈哈). 佢地叫我家姐即刻去任何一個航空公司, 買一張由歐洲去任何一個地方的機票(非洲又好, 亞洲又好), 先俾佢上機. 當時班機仲有唔夠30分鐘就飛, 激到佢彈彈下, 去左荷蘭航空公司迫住買張去新加坡既頭等票(無其他class, full晒), 佢地先俾佢登記.

好彩佢買左張之後張票可以退番錢, 兌換左錢之後仲有賺添, 哈哈. 我地話過以後唔再去希臘.

所以, 千祈記住記住, 要帶埋回香港張機票去希臘. 唔係都幾大鑊
回頂端
drm

發表發表於: Wed Jun 06, 2007 2:33 pm

alisonk,

Thank you for your info!
But I will only go to Greece, one country! Very Happy
回頂端
alisonk
XXX.XXX.202.84

發表發表於: Wed Jun 06, 2007 2:58 pm

唔好客氣, 不過如果你會去santorini那些小島, 記住要帶多件外套, 夏天去都要呀. 因為日頭同夜晚溫差好大, 日頭成三十幾度, 夜晚得十幾度.
回頂端