發表主題 回覆文章
LLHL
XXX.XXX.218.238

發表發表於: Tue Jun 05, 2007 11:44 am

廣告贊助 [隱藏]
各位好啊~我都留意呢個地方好久了~
好多時打去佢地都咩都唔知點. 我覺得佢幾好咁~ 又新而且地方又大~ 真係 13 萬都包到場? 我早兩個月打去仲同我講緊 25萬. 嚇親我~
我都好想 book 左先~ 但又怕佢呢樣唔得個樣又唔就, 最後就自找麻煩~ 另外, 我問左佢地 d menu, 唔知點解都係覺得 d 菜式唔多 ok~ 得兩款咋~ 而且都係話無得改~ 樣樣野都唔比改, 所以我都覺得好煩~ 我問左 d decor 公司, 佢地話未做過, 睇都無睇個個場~ 但講左 d 佢地聽係點, 佢地話個台係咁就最好做中式, 因為咁樣 match 好多~ 唉~ 好似都唔太合心水~
您地可唔可以真係到場影幾張相來 share , 因為個度對我來說係幾遠 & 唔知訂啊~

thanks~
回頂端
mui0613
XXX.XXX.127.109

發表發表於: Tue Jun 05, 2007 1:34 pm

LLHL 寫到:
好多時打去佢地都咩都唔知點. 我覺得佢幾好咁~ 又新而且地方又大~ 真係 13 萬都包到場? 我早兩個月打去仲同我講緊 25萬. 嚇親我~
我都好想 book 左先~ 但又怕佢呢樣唔得個樣又唔就, 最後就自找麻煩~ 另外, 我問左佢地 d menu, 唔知點解都係覺得 d 菜式唔多 ok~ 得兩款咋~ 而且都係話無得改~ 樣樣野都唔比改, 所以我都覺得好煩~ 我問左 d decor 公司, 佢地話未做過, 睇都無睇個個場~ 但講左 d 佢地聽係點, 佢地話個台係咁就最好做中式, 因為咁樣 match 好多~ 唉~ 好似都唔太合心水~
您地可唔可以真係到場影幾張相來 share , 因為個度對我來說係幾遠 & 唔知訂啊~

thanks~

\

我同你一樣真係好想知13萬係咪可以包場呀,你bd幾時呀?
回頂端
AANG
XXX.XXX.34.100

發表發表於: Tue Jun 05, 2007 1:58 pm

LLHL 寫到:

thanks~

宜加相我就冇,如果我再去睇場我話,會影d然後send比你睇啦,
但係你問過menu唔可以改呀,連轉野加錢都唔得呀 ??
咁就太唔flexible啦 Shocked
回頂端
謙Him
XXX.XXX.122.125

發表發表於: Tue Jun 05, 2007 5:40 pm

AANG 寫到:
佢地今個星期日(10號)有個open day for book 宴會既人的,
有心訂黎間野既朋友,不防上去再睇睇,因為我到時都會去睇多次個場,
如果個台真係加唔到backdrop,就真係浪費左個場,我覺得backdrop對
一個婚宴黎講係其一個重要既靈魂

似乎大家的諗法都差唔多呢
我都覺得backdrop係好重要, 最主要係照相o個時囉, 反而我覺得開始左婚宴, 司儀講野時反而冇咁重要

但我初時同廖經理傾o個時, 佢就真係冇諗過要變/加野咁, 覺得佢個場冇問題, 係我地的要求問題o者. 當時我都火火地, 因為如果係一間重視宴會的酒樓,根本唔會唔去諗點樣可以做多少少接哂所有宴會黎做囉. 相信如果多d有心book呢個場既兄弟姊妹去同佢地反映下意見, 會令到佢地覺得呢個都係一個重要的point囉. 因為呢個場本身質素好高, 如果佢地仲係諗住呢個場係夜總會, 只係做跳舞同公司function而唔加以利用食埋婚宴的話, 咁就真係返鄉下耤田算吧啦!!!

btw, pat wong, 我都係星期日book架喎, 會唔會有一面之緣呢? 我係晚上六時到酒樓, 一路stay到1200!!! Shocked
回頂端
謙Him
XXX.XXX.122.125

發表發表於: Tue Jun 05, 2007 5:43 pm

LLHL 寫到:

thanks~

我諗你要親身去睇下個場, 先知道合唔合心水呀
我個人意見係佢個場好似唔太match中式, 因為佢係ball room格局, 全場冇野係紅色架!!!!
megabox而家開左啦, 好易去之嘛, o係德福搭佢既巴士就到啦!!! 好似去展貿咁之嘛
回頂端
Pat Wong
XXX.XXX.178.46

發表發表於: Tue Jun 05, 2007 10:54 pm

謙Him 寫到:
AANG 寫到:
佢地今個星期日(10號)有個open day for book 宴會既人的,
有心訂黎間野既朋友,不防上去再睇睇,因為我到時都會去睇多次個場,
如果個台真係加唔到backdrop,就真係浪費左個場,我覺得backdrop對
一個婚宴黎講係其一個重要既靈魂

似乎大家的諗法都差唔多呢
我都覺得backdrop係好重要, 最主要係照相o個時囉, 反而我覺得開始左婚宴, 司儀講野時反而冇咁重要

但我初時同廖經理傾o個時, 佢就真係冇諗過要變/加野咁, 覺得佢個場冇問題, 係我地的要求問題o者. 當時我都火火地, 因為如果係一間重視宴會的酒樓,根本唔會唔去諗點樣可以做多少少接哂所有宴會黎做囉. 相信如果多d有心book呢個場既兄弟姊妹去同佢地反映下意見, 會令到佢地覺得呢個都係一個重要的point囉. 因為呢個場本身質素好高, 如果佢地仲係諗住呢個場係夜總會, 只係做跳舞同公司function而唔加以利用食埋婚宴的話, 咁就真係返鄉下耤田算吧啦!!!

btw, pat wong, 我都係星期日book架喎, 會唔會有一面之緣呢? 我係晚上六時到酒樓, 一路stay到1200!!! Shocked

星期日我大約晚上8:30去到酒樓 9:00鐘走...我見到廖經理係corner 位同人傾緊 , 唔知到是不是你呢??

你有沒有問廖經理佢送哪牌子紅酒?
回頂端
謙Him
XXX.XXX.250.113

發表發表於: Wed Jun 06, 2007 1:17 am

Pat Wong 寫到:

星期日我大約晚上8:30去到酒樓 9:00鐘走...我見到廖經理係corner 位同人傾緊 , 唔知到是不是你呢??

YEEE, 好可能係我黎喎
你...係男仔定女仔呢? 我當晚有同過一位黃生握手同傾左一陣backdrop問題...會唔會就係你呀 Laughing

紅酒方面, 直頭開左支黎試, 我屋企話唔係好得, 頂盡4x多元的貨...質素嘛嘛...但o係佢o個度要$188一支 Shocked 所以我都可能要vsop了
回頂端
Pat Wong
XXX.XXX.229.221

發表發表於: Wed Jun 06, 2007 9:36 am

謙Him 寫到:
Pat Wong 寫到:

YEEE, 好可能係我黎喎
你...係男仔定女仔呢? 我當晚有同過一位黃生握手同傾左一陣backdrop問題...會唔會就係你呀 Laughing

紅酒方面, 直頭開左支黎試, 我屋企話唔係好得, 頂盡4x多元的貨...質素嘛嘛...但o係佢o個度要$188一支 Shocked 所以我都可能要vsop了

我係男仔..但是那位黃生不是我..

你全部要vsop? 我擔心飲唔到 多.
回頂端
AANG
XXX.XXX.34.100

發表發表於: Wed Jun 06, 2007 10:35 am

pat wong & him,

你地婚期係唔係好急架,點解唔等佢地攪掂左個backdrop問題先落訂,
我本人係08年尾結婚,所以一心唔洗咁急confirm酒席,如果佢地真係攪
唔掂個backdrop,又唔肯聽d客既意見,咁就真係click手 Rolling Eyes
回頂端
M M
XXX.XXX.173.88

發表發表於: Wed Jun 06, 2007 10:37 am

有無menu 可以參考下?? 13萬包場都可以諗諗.. Laughing

M M
回頂端