發表主題 回覆文章
芒果布甸
XXX.XXX.97.134

發表發表於: Tue Sep 22, 2009 12:18 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    ming young 寫到:
    香港協成一條龍辦理working holiday ,包有嘢做…

做D乜野呢 Question
    回頂端
    AT & YW
    XXX.XXX.74.250

發表發表於: Wed Oct 07, 2009 1:13 am

我只STAY左半年,
    工作係BAKERY CAFE同埋BABY SITTER,
    其實一直好想做FARM WORK,
    不過由於唔o岩季節同行程,
    所以冇做到。

個人認為,唔需要搵agent代辦任何o野,
    好多o野都係自己處理得到的!
    唔清楚或唔明的地方,
    網上好多whv的forum都一定有人幫到你解答,唔洗太擔心!

芒果布甸 寫到:
    AT & YW 寫到:
    hello!! 我剛於2月由紐西蘭working holiday完返香港,將於下年年尾結婚。

咁你stay左係個邊幾耐呢 Question 搵到乜野工做呢 Question
    回頂端
    Ken2308
    XXX.XXX.220.96

發表發表於: Sun Nov 22, 2009 1:54 pm

大家咪咁傻啦,你們無睇入境處的資料嗎? 所有 Working Holiday 的申請除咗有年齡限制之外,亦有其他限制 ...... 其中一個條件是-- "你必須要係單身",乜你會有 Working Holiday 渡蜜月的古怪念頭 !!

Agent 其實都唔係無用,但乜都包? 邊個可以肯定 ? 今時唔同往日,要小心選擇為上。

OZ WHV 香港友: http://www.facebook.com/ken2308?ref=name#/group.php?gid=12755246100

希望大家 WHV 上路小心。

Ken2308@hotmail.com

Ken.jpg  Filesize: 10.36 KB  瀏覽次數: 7145 次
    按這裡可在新視窗開啟原圖
     圖片描述: Ken (Perth)
    回頂端
    ritalau1218
    XXX.XXX.164.149

發表發表於: Thu May 06, 2010 1:25 pm

Laughing
    回頂端
    林寶寶
    XXX.XXX.28.149

發表發表於: Tue Nov 23, 2010 2:41 pm

luckyapril 寫到:
    這個 idea 好新,但我冇諗過.

我個人認為 working holiday 適合單身人士,結了婚就要顧及另一半的感受. 但working holiday 絶對是一個很好的經驗. Very Happy

agree
    回頂端