發表主題 回覆文章
波士
XXX.XXX.194.248

發表發表於: Sun May 06, 2007 5:21 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    各位jm,我同男朋友打算今年婚後12月去美國兩星期(聖誕節假期)~想問大家
    1.應該幾時買定機票
    2.有咩行程推介
    3.簽證方面要留意d咩
    4.當地洗費大約預幾多?
    thanks a,可以pm或呢度答我啦~ Laughing
    波士[/list]
    回頂端
    Love is Patient
    XXX.XXX.84.251

發表發表於: Sun May 20, 2007 8:24 pm

波士 寫到:
    各位jm,我同男朋友打算今年婚後12月去美國兩星期(聖誕節假期)~想問大家
    1.應該幾時買定機票
    2.有咩行程推介
    3.簽證方面要留意d咩
    波士[/list]

3. 早d簽左証再攪其他野, 因為美國簽証唔一定批ga, 可以既更係2/3個月前la; 要有工司放假信, 入息証明(年薪越高越好,唔驚你去左唔返), 銀行存摺(最好有定期)
    1. 簽左証就可買機票/package
    2. 你想去東岸定西岸? 西岸可去L.A., San Diego, L.V.,大峽谷,優山美地,黃石公園; 東岸我去過奧蘭度咋, 不過冬天去好似唔係好適合
    4. 我十多年前自己去3個星期都用左大約2萬
    回頂端
    kathy:tim
    XXX.XXX.136.142

發表發表於: Tue Jul 10, 2007 8:56 pm

Love is Patient 寫到:
    波士 寫到:
    1.應該幾時買定機票
    2.有咩行程推介
    3.簽證方面要留意d咩
    波士[/list]

3. 早d簽左証再攪其他野, 因為美國簽証唔一定批ga, 可以既更係2/3個月前la; 要有工司放假信, 入息証明(年薪越高越好,唔驚你去左唔返), 銀行存摺(最好有定期)
    1. 簽左証就可買機票/package
    2. 你想去東岸定西岸? 西岸可去L.A., San Diego, L.V.,大峽谷,優山美地,黃石公園; 東岸我去過奧蘭度咋, 不過冬天去好似唔係好適合
    4. 我十多年前自己去3個星期都用左大約2萬

全部文件係咪一定要英文GA?如果無公司放假證明咁點呀?
    回頂端
    crystal wong
    XXX.XXX.73.229

發表發表於: Sun Jul 29, 2007 10:20 pm

我前日簽完呀,而家唔使簿仔嗱,無公司信或者試下咭片啦,
    如果你有差餉單or車既牌簿,我諗都ok既. Smile
    回頂端
    crystal wong
    XXX.XXX.73.229

發表發表於: Sun Jul 29, 2007 10:22 pm

証明你係hk有物業law. 我諗公司信最好英文la,..但係之前我bf個father都係中文都得.
    回頂端
    cammy.chu
    XXX.XXX.48.101

發表發表於: Mon Aug 04, 2008 10:45 am

去美國真係麻煩wor Rolling Eyes
    回頂端