發表主題 回覆文章
芷兒
XXX.XXX.87.5

發表發表於: Wed Apr 18, 2007 1:17 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
豬玲玲~

可唔可以send個地圖俾我呀 我都想自己整coating~
咁你買左番黎係咪自己cut 細佢一張一張咁整呀^^? thanks jcm03112007@yahoo.com.hk
回頂端
豬玲玲
XXX.XXX.62.191

發表發表於: Wed Apr 18, 2007 11:43 pm

jojoju & grow 寫到:
豬玲玲 寫到:
勁呀~ 好平好抵咁喎~ 有冇製成品睇呀呢?

我早排都自製左一本俾媽咪... 我好原始咋..我買了硬咭紙,剪裁成4R size, 自己包銀邊,然後張哂左絨面相貼上去(冇做uv了~)
封面都係用硬咭紙做托,然後包了一層海綿,中間開左個"loan" show 張封面相,然後再用一些手工絨紙和紗包面,用lace綑邊和貼上花花裝飾,完成~
整完之後真係好有滿足感,覺得自己好叻呀! wahaha~~ Laughing

上大陸買真係好平...可惜我又怕遠又怕唔識路....
你買的磨紗膜係點ga?同油畫面/絹絲面一唔一樣ga?
$10/米是否即是1mX1m大小? 真係好平呀咁....

我其實都唔係咁識路,但上次去過後覺得都唔算難去...
如你去,可俾email我,我send個地圖給你~
磨紗就好似平時我地睇婚紗相個d, 我覺得用磨紗係最易整的...
係呀, 真係比"想點"平很多~
因我之前去"想點"看過, 但深圳真的平很多~

請問$10一米長, 但係幾濶呀?
磨紗係咪即係霧面呢咁?

有25inches...我想都夠一般DIY了~
如我記得, 磨紗好似唔係霧面...不過我想初學者應用磨紗最好...
同我自己覺得磨紗最自然...
回頂端
jojoju & grow
XXX.XXX.52.14

發表發表於: Wed Apr 18, 2007 11:46 pm

豬玲玲 寫到:
豬玲玲 寫到:

我早排都自製左一本俾媽咪... 我好原始咋..我買了硬咭紙,剪裁成4R size, 自己包銀邊,然後張哂左絨面相貼上去(冇做uv了~)
封面都係用硬咭紙做托,然後包了一層海綿,中間開左個"loan" show 張封面相,然後再用一些手工絨紙和紗包面,用lace綑邊和貼上花花裝飾,完成~
整完之後真係好有滿足感,覺得自己好叻呀! wahaha~~ Laughing

磨紗就好似平時我地睇婚紗相個d, 我覺得用磨紗係最易整的...

磨紗係咪即係霧面呢咁?

如我記得, 磨紗好似唔係霧面...不過我想初學者應用磨紗最好...

wow.. 25"... 咁十蚊已經有好大張喎~ 真係好平呀~~
唔識tim.. 我淨係識想點介紹那幾種蚊, 其他都未見過~~
咁你整哂未呀? 有冇剩呢? 可唔可以都pm個地圖和地址俾我呢?
回頂端
豬玲玲

發表發表於: Wed Apr 18, 2007 11:51 pm

豬玲玲 寫到:
豬玲玲 寫到:

磨紗係咪即係霧面呢咁?

wow.. 25"... 咁十蚊已經有好大張喎~ 真係好平呀~~
唔識tim.. 我淨係識想點介紹那幾種蚊, 其他都未見過~~
咁你整哂未呀? 有冇剩呢? 可唔可以都pm個地圖和地址俾我呢?

因為files大,你給我email.我send給你看看啦~
回頂端
豬玲玲

發表發表於: Wed Apr 18, 2007 11:54 pm

winsome 寫到:
hi,

我都想要d資料及看看成品, 請email給我, thanks
winsome_wedding@yahoo.com.hk

另外, 可否send埋"想點"的資料, 如地址, website, tel給我? many thanks.

winsome, 我已email給你.pls check~
回頂端
豬玲玲

發表發表於: Thu Apr 19, 2007 12:12 am

豬玲玲 寫到:
豬玲玲 寫到:

磨紗係咪即係霧面呢咁?

我只整左一本,但好好玩, 遲d會再整, 因為快去影婚紗相,所以想先學識...
我買了一本4r及5r, 4米磨紗膠, 4捲幼雙面膠紙同1捲粗雙面膠紙
(一般唔駛做兩本唔駛買咁, 因為我諗住自己平日d相都可用uv膜包住,所以"橫店"咁遠去到, 咪買多d算了)
而家做左4r個本...仲有好多uv膜同隻面膠剩...

希望其他姐妹會有用啦~
回頂端
豬玲玲

發表發表於: Thu Apr 19, 2007 12:12 am

芷兒 寫到:
豬玲玲~

咁你買左番黎係咪自己cut 細佢一張一張咁整呀^^? thanks jcm03112007@yahoo.com.hk

apple (5) &芷兒, 已email. pls check...

係呀.買回來自己cut就ok...好容易~
回頂端
dondon仔
XXX.XXX.102.40

發表發表於: Thu Apr 19, 2007 9:01 am

可唔可以send個地圖俾我呀 我都想自己整coating

ilovesuninbali@yahoo.com.hk

Many Many thanks
回頂端
Carrielui
XXX.XXX.136.172

發表發表於: Thu Apr 19, 2007 9:28 am

太好啦,我之前都有見有人上去買,但都係幾耐之前的留言,又怕已經執咗,依傢見到你近期才上過去,咁就唔怕啦.而我都想要地址及地圖呀,請PM比我呀,thx!
十分 十分 謝謝! Razz
回頂端
connietam
XXX.XXX.123.193

發表發表於: Thu Apr 19, 2007 9:56 am

豬玲玲 寫到:
芷兒 寫到:
豬玲玲~

apple (5) &芷兒, 已email. pls check...

係呀.買回來自己cut就ok...好容易~

我都想要地圖同睇你既制成品, 可唔可以send俾我呀!

connie160878@yahoo.com.hk

thanks!!!
回頂端