發表主題 回覆文章
Monchhichi 912
XXX.XXX.9.218

發表發表於: Fri Jun 13, 2008 4:36 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    我都係去奧地利、捷克、匈牙利三國 同埋德國, 日長夜頭..... 但曨到好黑...... 上個星期才返... 去咗 19 日...

下次希望去西歐, 但消費太貴.... 唔知幾時才有$去啦..... Rolling Eyes
    回頂端
    vanian
    XXX.XXX.154.218

發表發表於: Tue Jun 24, 2008 2:08 am

請問東歐有咩特別難忘既野?
    又有咩買呢? THX!!
    回頂端
    芒果布甸
    XXX.XXX.227.3

發表發表於: Tue Jun 24, 2008 10:08 am

vanian 寫到:
    請問東歐有咩特別難忘既野?
    又有咩買呢? THX!!

東歐主要係睇皇宮、古堡、花園、教堂、廣場、街道…不過,如果想去shopping,就唔好期望太高啦!

如果你去維也納,就記得買多少少莫扎特朱古力做手信,呢樣野係當地好出名…
    回頂端
    Vwunwun
    XXX.XXX.119.36

發表發表於: Fri Sep 05, 2008 4:06 pm

我plan緊9月低去奧地利、捷克、匈牙利同埋德國 honeymoon, 約12-13日自遊行, 請問有無行程suggest??有d咩最好係hk book??同埋有d咩要注意?? Thanks!
    回頂端
    艾雲妮
    XXX.XXX.26.183

發表發表於: Thu Sep 18, 2008 1:00 pm

我想問其實去東歐係咩季節/時期去較好呢?
    我出年3月尾結婚,但因為未來老公既工作係o個段時間會較忙,可能遲d先會去到honeymoon,所以想睇定其實幾時去會好d~~~包括天氣、價錢、節日等....
    回頂端
    芒果布甸
    XXX.XXX.47.6

發表發表於: Fri Sep 19, 2008 11:40 pm

艾雲妮 寫到:
    我出年3月尾結婚,但因為未來老公既工作係o個段時間會較忙,可能遲d先會去到honeymoon,所以想睇定其實幾時去會好d~~~包括天氣、價錢、節日等....

秋天去我諗最好,冬天就日短夜長兼落雪…
    回頂端
    Tigerpooh
    XXX.XXX.251.28

發表發表於: Mon Oct 13, 2008 4:59 pm

艾雲妮 寫到:

5月開始日長夜短,天氣亦開始好了,物價無旺季時咁貴,到7-8月就係旺季,樣樣野都會勁貴,9月又係一個好時晨去了。我上年係9月尾去的,正﹗
    http://hk.myblog.yahoo.com/poohpooh0805/index?l=f&id=5&page=2
    回頂端
    Carrie.c
    XXX.XXX.132.151

發表發表於: Sun Dec 07, 2008 12:04 am

Tigerpooh 寫到:
    艾雲妮 寫到:

5月開始日長夜短,天氣亦開始好了,物價無旺季時咁貴,到7-8月就係旺季,樣樣野都會勁貴,9月又係一個好時晨去了。我上年係9月尾去的,正﹗
    http://hk.myblog.yahoo.com/poohpooh0805/index?l=f&id=5&page=2

咁九月會減價嗎 ? 雖我距離 BD 仲有九個月 ...但我都 PLAN 想去東歐, 又驚九月唔係旺季唔成團, 如果康泰有 團中間係自由行又唔錯喎
    回頂端
    ~@蜜糖兒@
    XXX.XXX.209.110

發表發表於: Thu Feb 05, 2009 10:03 am

我都諗住係去東歐honeymoon....請問有冇jm jion 過美麗華?
    回頂端
    Carrie.c
    XXX.XXX.19.203

發表發表於: Sun Aug 02, 2009 3:22 pm

我報左 康泰 RRA10

29/9飛

有冇JM一樣
    回頂端