發表主題 回覆文章
drm
XXX.XXX.136.143

發表發表於: Mon Feb 16, 2009 2:27 pm

廣告贊助 [隱藏]
E.Lai,

好靚呀!你個package幾$$呀?
原本想08去馬爾代夫,但係結果去左日本! Very Happy (俾個叫黑川温泉的地方吸引左!)
2009年ヌ再plan 去Maldives!希望成啦!
回頂端
為食祖祖
XXX.XXX.212.19

發表發表於: Tue Feb 17, 2009 1:19 pm

過去果邊其實主要玩d咩多??
回頂端
亞靄
XXX.XXX.23.85

發表發表於: Tue Feb 17, 2009 2:26 pm

本人計劃今年去馬爾代夫, 邊個時間去係最好同最平呀!!!

仲想問下邊間酒店比較化算, 我不打算住最頂級同貴, 希望你們有好的介紹.

打算五日三晚, 坐星加坡斻空, 而且想停留星加坡一天, 咁係咪會好d呢!!!

請大家熱心用幫手俾d意見.
回頂端
drm
XXX.XXX.1.71

發表發表於: Mon Feb 23, 2009 4:29 pm

亞靄,

你可以找Honeymoon planner問下意見!我見...呢個女仔應該都係!
http://www.vvini.com/honeymoon/maldives.htm
問下又唔洗錢! Laughing
回頂端
kitty&daniel
XXX.XXX.212.185

發表發表於: Tue Feb 24, 2009 12:55 am

亞靄 寫到:
本人計劃今年去馬爾代夫, 邊個時間去係最好同最平呀!!!

仲想問下邊間酒店比較化算, 我不打算住最頂級同貴, 希望你們有好的介紹.

打算五日三晚, 坐星加坡斻空, 而且想停留星加坡一天, 咁係咪會好d呢!!!

請大家熱心用幫手俾d意見.

其實睇下你自己prefer 乜o野, 好似我同老公就覺得要坐下seaplane 去感受從空中睇下 Maldives.., 我地又淨係想住 water villa...所以你要先決定要乜, 先可以再俾意見 Laughing Surprised
回頂端
whk
XXX.XXX.59.177

發表發表於: Thu Mar 26, 2009 10:19 am

我想去Maldives honeymoon, 但未make decision, 我睇中以下3間, 咁多位會點choose, 同埋有無人去過e幾間resort, 大家分享吓, thanks!

Medhufushi Island (4星)
E間resort有2間honeymoon villa, 係出出入入都要搭船架, 好似係麻煩d, 但私人度極高, 又唔貴, 不過resort附近無咩浮潛點(即無咩魚睇), 所以e間resort係毎日都有一個特定時段免費載人客去d dive sites浮潛, 住足4晚honeymoon villa約HKD33,000(Breakfast only).

Irufushi (5星)
E間resort都算係新既, 5星resort之中唔太貴, 住最靚果個villa(water pool suit),包埋breakfast + dinner, 住4晚都係約HKD36,000

Diva (5星)
E間resort係以前既White Sand, E+係5星級resort, 價錢中上, 夠新整, 最正係resort附近已經可以睇到好多魚, 6-11月仲好大機會可以睇到鯨鯊(真係諗起都興奮), 其他大致上一般. 住4晚water villa 約 HKD35,000(breakfast only)

其實e+ four seasons都做緊promotion, 分別住佢果2個島, 一個住2晚beach pool villa, 另一個就住2晚water villa, 即6日4夜, 最平果個時段毎人18,999咋, 不過係breakfast only, HB要另外比錢, 但點計都係抵, 仲有sea plane 坐tim.
回頂端
kitty&daniel
XXX.XXX.60.132

發表發表於: Thu Mar 26, 2009 11:56 pm

whk 寫到:
我想去Maldives honeymoon, 但未make decision, 我睇中以下3間, 咁多位會點choose, 同埋有無人去過e幾間resort, 大家分享, thanks!

Medhufushi Island (4星)
E間resort有2間honeymoon villa, 係出出入入都要搭船架, 好似係麻煩d, 但私人度極高, 又唔貴, 不過resort附近無咩浮潛點(即無咩魚睇), 所以e間resort係毎日都有一個特定時段免費載人客去d dive sites浮潛, 住足4晚honeymoon villa約HKD33,000(Breakfast only).

Irufushi (5星)
E間resort都算係新既, 5星resort之中唔太貴, 住最靚果個villa(water pool suit),包埋breakfast + dinner, 住4晚都係約HKD36,000

Diva (5星)
E間resort係以前既White Sand, E+係5星級resort, 價錢中上, 夠新整, 最正係resort附近已經可以睇到好多魚, 6-11月仲好大機會可以睇到鯨鯊(真係諗起都興奮), 其他大致上一般. 住4晚water villa 約 HKD35,000(breakfast only)

其實e+ four seasons都做緊promotion, 分別住佢果2個島, 一個住2晚beach pool villa, 另一個就住2晚water villa, 即6日4夜, 最平果個時段毎人18,999咋, 不過係breakfast only, HB要另外比錢, 但點計都係抵, 仲有sea plane 坐tim.

你講個三間酒店我就未去過, 但係Irufushi (5星)上網睇過都覺得唔錯, 仲姘L獎, 但係就覺得貴左, Laughing
至於你話four seasons做緊promotion, 如果真你18,999都好抵住, 佢包唔包由一個島去另一個島transportation? 因為呢程可以好貴!!
我建議你可以上網睇下囓峸a評語, 因為我之前都有打算book 其中一間four seasons, 但係睇完評語後, 揀左另一間hotel la...
回頂端
whk
XXX.XXX.59.177

發表發表於: Fri Mar 27, 2009 11:11 am

Hi kitty&daniel,

four seasons既promotion, 係包埋由一個島去另一個島transportation架, 不過其實第一晚夜機到左之後就要即刻入住beach villa with pool, 我覺得唔太抵, 我情願比錢住多晚馬里(約2000), 第二朝先一早去villa, 如果唔得, 其實第一晚同無左無咩分別(因為入到villa都好夜).

其實我都睇左好多comment, 但都仲係決定唔到去邊間好.....
回頂端
drm
XXX.XXX.136.71

發表發表於: Fri Apr 03, 2009 5:33 pm

小虎牛 寫到:
我都預算12月去馬爾代夫Honey Moon...不過唔知跟團定買Package好....大家可以俾d意見嘛... Very Happy

我見有間新resort好似好靚!訂2晚送2晚,Honeymoon offer仲有燭光晚餐同SPA送!

http://memory-moon.blogspot.com/2009/04/resortconstance-halaveli-reso...
回頂端
Chi & aki
XXX.XXX.166.97

發表發表於: Wed Apr 15, 2009 5:38 pm

hello, 各住, 我都打算今年年底去maldvies honeymoon. 我會11月尾12月頭去. 今日先開始搵資料, 巳看了一整日了. maldives有成70-80個渡假村. 加上, 好多人既blog呀..咁..真係眼花撩亂呀. 其實, 我最擔心是唔知應否幾時開始book. 我在網上見到d 旅遊package同hotel pricelist 都只是show 到9月尾..唔知11月尾價錢會點呢? 同埋, 最遲要幾時make bookings?
回頂端