發表主題 回覆文章
ytk ytk
XXX.XXX.10.50

發表發表於: Wed Jul 23, 2008 3:34 pm

廣告贊助 [隱藏]
hellojenny 寫到:
ytk ytk 寫到:

咁邊度換到一元美金,,D銀行成日話無
你最後埋單時候,,簽卡定比現金

usd1都無?? 我只係去銀行換錢, 大紙散紙都換d, 仲換左好多usd1, 諗住俾貼士用, 點知無機會用
埋單當天我係俾現金, 因為換左好多美金, 如果埋單時候唔用, 之後唔會有機會用呀, 又唔想換留港紙, 所以埋單時候用囉

你可以先打電話去銀行訂多少少usd1, 唔使去到先知道無得換

到唔知點解D銀行話10元就有1元就無激死
係呢去完馬爾代夫,,有無影靚相放BLOG比大家欣賞
回頂端
hellojenny
XXX.XXX.225.51

發表發表於: Thu Jul 24, 2008 10:48 am

ytk ytk 寫到:
ytk ytk 寫到:

咁邊度換到一元美金,,D銀行成日話無
你最後埋單時候,,簽卡定比現金

usd1都無?? 我只係去銀行換錢, 大紙散紙都換d, 仲換左好多usd1, 諗住俾貼士用, 點知無機會用
埋單當天我係俾現金, 因為換左好多美金, 如果埋單時候唔用, 之後唔會有機會用呀, 又唔想換留港紙, 所以埋單時候用囉

你可以先打電話去銀行訂多少少usd1, 唔使去到先知道無得換

到唔知點解D銀行話10元就有1元就無激死
係呢去完馬爾代夫,,有無影靚相放BLOG比大家欣賞

要視乎銀行有無存貨
不過可以打電話去訂
我去屯門既"獅子銀行"換呀
未有時間upload相, 遲d放左上網可以share俾你睇下
回頂端
XXX.XXX.11.166

發表發表於: Thu Jul 24, 2008 5:58 pm

hellojenny....

又係我呀....唔好意思...我想問你係經邊間agent訂package架~!!??
如果好似你咁玩....大約一個人要幾錢度呀!!??
回頂端
hellojenny
XXX.XXX.229.50

發表發表於: Thu Jul 24, 2008 6:01 pm

926 寫到:

又係我呀....唔好意思...我想問你係經邊間agent訂package架~!!??

我搵wincastle訂既
價錢視乎你住咩resort啦, 同埋要stay幾多日
因為我住four seasons同埋住左5晚maldives, 再加1晚malaysia, 一個人大約二萬蚊左右啦
回頂端
ytk ytk
XXX.XXX.10.88

發表發表於: Sat Jul 26, 2008 4:45 pm

926 寫到:

我搵wincastle訂既
價錢視乎你住咩resort啦, 同埋要stay幾多日
因為我住four seasons同埋住左5晚maldives, 再加1晚malaysia, 一個人大約二萬蚊左右啦

其實你住four seasons5晚,,一個人大約二萬蚊左右啦,到抵呀啦,
我8月去KANDOOMA,2晚WATER2晚BEACH到14500一個人
最衰要返工,,連新加坡到無得逗留><
回頂端
hellojenny
XXX.XXX.210.107

發表發表於: Sun Jul 27, 2008 8:33 pm

可以stay多個地方抵玩d喎
回頂端
hellojenny
XXX.XXX.210.107

發表發表於: Sun Jul 27, 2008 8:34 pm

每個人二萬幾蚊, 係未計食飯同活動洗費呀...
four seasons無得join half/full board之類, 食飯都幾貴呀....
回頂端
ytk ytk
XXX.XXX.9.182

發表發表於: Thu Jul 31, 2008 5:21 pm

每個人二萬幾蚊, 係未計食飯同活動洗費呀...
four seasons無得join half/full board之類, 食飯都幾貴呀....

我到係剩係包早餐JA,,,如果你旺季住5晚four seasons水上屋
每個人二萬幾蚊我諗唔得
回頂端
BB仔仔
XXX.XXX.180.95

發表發表於: Thu Oct 02, 2008 4:58 pm

請問你地係邊間agent度book去maldives會平d呀?
回頂端
hellojenny
XXX.XXX.225.51

發表發表於: Fri Oct 03, 2008 9:18 am

其實每間agency都會有唔同
建議你自己揀resort, 例如決定要住邊類resort, 咩房間, 定埋日子, plan左行程之後, 搵幾間唔同既agency報價
我搵過wincaslte同專業旅運報價, 價錢都好大差別
回頂端